Beauty

Tips voor de perfect verzorgde wenkbrauwen

Wenkbrauwen framen je gezicht, wat betekent dat je meer uitdrukking en definitie hebt in je gezicht wanneer de wenkbrauwen er verzorgd uitzien. Een haartje hier weg, kale plekjes invullen daar… Je kent het wel. Voor sommigen is het de gewoonste zaak om dagelijks haar wenkbrauwen bij te tekenen en te epileren, terwijl anderen het nooit doen of niet weten hoe ze het moeten doen. Lees verder voor alle tips!


bron

Wenkbrauwen komen in verschillende vormen en groottes, maar Girlscene’s tip is om je eigen wenkbrauwvorm aan te houden. Tenzij je jouw wenkbrauwen toevertrouwt aan een professional die weet wat ze doet. Over het algemeen lijk je ouder met dunne wenkbrauwen dan met een dikkere wenkbrauw. 

Gezichtsvorm
Voordat je aan de slag gaat met shapen, waxen en plukken is het handig om te weten welke vormen goed bij jouw hoofd passen. 


bron

Ovaal: ga voor een zachte hoek in je wenkbrauwen 
Lang: het gezicht lijkt minder lang als je vrij rechte wenkbrauwen hebt
Rond: een hoge boog in de wenkbrauw maakt het gezicht langer
Rechthoek/vierkant: hoe hoekiger het gezicht, hoe hoger de wenkbrauwboog
Hart: kies voor een rondere wenkbrauw en hoe hoger het voorhoofd, hoe dikker en hoger de wenkbrauw
Diamant: een ronde boog balanceert goed met de hoekige vormen van de diamant

Wenkbrauwen modelleren
Voordat je wenkbrauwen bijtekent is het eerst tijd om de wenkbrauwen in model te brengen. De verschillende methodes zijn onder andere waxen, epileren en threaden. Wat de meeste vrouwen doen is epileren met een pincet. Als je strakke lijnen wilt kun je beter kiezen voor threaden (met touw) en voor een langdurig resultaat is waxen een optie. 


bron

Epileren met pincet
De beste pincet die de rest van je leven meegaat is de pincet van Tweezerman. Verkrijgbaar in verschillende kleuren (ook Girlscene roze!) voor een bedrag tussen de 20 en 30 euro. Maar je kunt natuurlijk ook een goedkopere pincet kopen. 

Watch on YouTube

Probeer het op deze manier uit de video, doe het met de losse hand of werk eerst je wenkbrauwen bij en haal de haren weg die daarbuiten vallen. 

Wanneer je wenkbrauwen epileert met een pincet is het belangrijk om 1. niet te veel haren weg te halen en 2. naar de vorm van je wenkbrauwen te kijken. 
Stap 1. Borstel je wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje
Stap 2. Knip te lange haren weg door de haren met het borsteltje omhoog te kammen en vervolgens alles wat boven het borsteltje uitkomt te knippen
Stap 3 en 4. Met een speciaal mesje kun je haren die ‘ver’ buiten je wenkbrauw groeien weghalen. Deze stap is niet per se nodig.
Stap 5. Leg een hendel van een kwast langs je neus recht omhoog. Tot hier moet je straks bijtekenen.
Stap 6. Leg de hendel vervolgens vanaf je neus over je pupil naar de boog van je wenkbrauw. Dit is het hoogste punt die je bijtekent.
Stap 7. Leg de hendel langs de neus naar de buitenkant van het oog. Nu zie je hoe lang de wenkbrauw hoort te zijn voor het mooiste resultaat. 
Stap 8. Tijd om de wenkbrauwen bij te tekenen! 

Waxen en threaden laat Girlscene liever aan professionals over. 

Potlood, poeder en wax
Kies je voor wenkbrauwpotlood, -poeder of wax? De keuze is aan jou en wat jij fijn vindt. De meest gebruikte producten zijn wenkbrauwpotlood en -poeder. Kies liever een kleur die lichter lijkt of is dan je wenkbrauwen, omdat het op de huid altijd donkerder uitpakt. 

Ben je brunette? Kies dan een potlood die niet te veel rood pigmenten bevat. Anders is de kans groot dat de kleur van je wenkbrauwen niet matchen met je haarkleur. Ga nooit voor zwart, omdat dit erg hard staat op het gezicht. Donkerbruin is zachter en mooier. 

Je kunt ook prima een oogschaduw gebruiken om je wenkbrauwen bij te tekenen! MAC Omega is geschikt voor blondines, MAC Charcoal Brown voor brunettes en MAC Mystery of Brun voor meiden met donker haar. Heb je geen MAC oogschaduw? Check dan hoe de kleur eruitziet en kijk in je eigen collectie of je een vergelijkbare variant hebt. 🙂 Pas op met glimmende oogschaduw, die zijn niet geschikt voor het wenkbrauw werk. Ga altijd voor mat voor een natuurlijk resultaat. 

Oké, tijd om te beginnen! Pak je potlood of make-up kwast. Begin aan het uiteinde van de wenkbrauw (vanaf de hoek naar de staart van de wenkbrauw) met lichte strookjes waardoor je als het ware nep haren op de huid tekent. Werk vervolgens naar de voorkant van je wenkbrauwen toe. De volgende ‘regel’ geldt hierbij: laat de voorkant van de wenkbrauwen het lichtste en maak het alleen donkerder naar het uiteinde toe. 

NikkieTutorials heeft een uitgebreide video gemaakt over haar wenkbrauwroutine.

Watch on YouTube

Wenkbrauwgel
Klaar met je wenkbrauwen? Maak het dan af met een wenkbrauwgel! De wenkbrauwharen blijven dan de hele dag op hun plek. Je hoeft dan niet bang te zijn dat de helft van je wenkbrauwen aan het einde van de dag zijn verdwenen. 

Wanneer je geen zin in hebt in een hele routine voor je wenkbrauwen kun je ook gaan voor een gekleurde wenkbrauwgel, die HEMA bijvoorbeeld verkoopt. Dan heb je de kleur zoals een potlood of poeder in combinatie met een long lasting resultaat.

Wat als je geen wenkbrauwgel bij de hand hebt? Haarlak op een tandenborstel doet hetzelfde.

Teken jij je wenkbrauwen bij? Wat gebruik je daarvoor?

Beeld: Getty Images