Beauty

Tips & Tricks voor volle lippen

Ben je niet gezegend met de volle lippen van Angelina Jolie of Rosie Huntington Whiteley? Je bent niet de enige! Daarom bestaan er tips en tricks en wat hulpmiddelen om wel een volle pout te creëren. Het is een kwestie van faken als je graag volle lippen wilt en dat is vrij eenvoudig. Je hebt maar een paar producten nodig. Lees verder om te zien welke dat zijn en hoe je het gebruikt.

Lipscrub
Voor kissable lips heb je allereerst een lipscrub nodig. Het mooiste resultaat krijg je als je lippen vrij zijn van velletjes. Zeker als je daarna een gloss of lippenstift gebruikt. 

Kant en klare lipscrubs koop je onder andere bij Lush. Maar het is ook vrij eenvoudig om zelf een scrub te maken. Een beetje vaseline, honing en suiker is alles wat je nodig hebt. 

Pepermuntolie en lippenbalsem
Meng lippenbalsem met een drupje pepermuntolie. Hierdoor zwellen je lippen tijdelijk op, maar verzorg je het wel tegelijkertijd omdat je lippenbalsem gebruikt. Dit is een DIY trucje, aangezien pepermunt (of kaneel of menthol) in lip plumping producten voorkomen. Wat leidt naar de volgende tips…

Glans
Door glans op je lippen lijken ze voller. Ga daarom aan de slag met glanzende lipkleuren en glossjes. Een matte lip ziet er meer tweedimensioneel uit, terwijl een glanzende lip er meer uitspringt.


bron

Lip plumping gloss
Tintelende lipgloss is je beste vriend als je volle lippen wilt. Het zorgt voor hetzelfde effect als pepermuntolie op je lippen. Het zwelt – tijdelijk – op waardoor je lippen dikker worden. 

Een goedkope variant is de Etos Lipplump XXL voor nog geen € 5,00. Andere budget lip plumpers koop je bij 2True (Kruidvat) of Elf plumping Lip Gloss (online te bestellen). 

Lipliner
Maak je lippen groter dan ze zijn door te cheaten met een lipliner. Pak een nude kleur of een transparante lipliner en omlijn je mond. In plaats van je liplijn in te kleuren begin je net iets buiten je lip met de lipliner. Kleur je hele lip in, dan ziet het er niet raar uit als je lipstick of lipgloss van je lippen gaat. 

Ombre lippen
Ga aan de slag met twee of drie verschillende lipstick kleuren om de ultieme full lip te krijgen. Begin met een lipliner in de kleur van de donkerste lippenstift die je gaat gebruiken. Die breng je aan in je mondhoeken en aan de buitenkant van je lippen. Vervolgens breng je de lichtere kleur aan in het midden van je lippen. 

Gebruik matte lipsticks zodat de kleuren zo lang mogelijk blijven zitten en gebruik daar een gloss of glanzende lippenbalsem over. 

Highlight
Je las bij de ombre lip al dat je de lichtste kleur in het midden van je lippen moet aanbrengen en dat heeft natuurlijk een reden. Wat je highlight breng je naar voren, dus door het midden van je lip te highlighten lijken je lippen voller. 

Geen zin in gedoe met verschillende lipkleuren? Dan kun je dus een lippenstift gebruiken en highlighter aanbrengen in het midden van je lippen om alsnog dat volle effect te krijgen. Vergeet niet om wat highlighter aan te brengen op je cupid's bow (het middelste stukje boven je lip). 

Concealer
De laatste stap is concealer. Niet alleen krijg je een strakke lijn en zien je lippen er perfect uit, het zorgt er ook voor dat je mond eruit springt (en dus voller eruitziet). 

Wat zijn jouw tips voor volle lippen?

Must reads 👀