Food

Malteser chocolade mousse taart

Maak je klaar voor de aller-aller-allerlekkerste taart ooit als je een chocoholic bent net zoals Girlscene. Want Oh My God… Wanneer je dit ziet loopt het water je spontaan in de mond. Ooit gehoord van een chocolade mousse taart met Maltesers? Nee? Lees dan snel verder hoe je deze taart maakt en kijk op z'n minst naar hoe lekker dit eruitziet. Happy Baking! 


Ingrediënten
8 grote eieren
200 gram suiker
130 gram maïzena
70 gram cacaopoeder
2 eetlepels bloem
2 theelepels cream of tartar (wijnsteenzuur) te koop bij de toko
1 theelepel bakpoeder
100 gram gesmolten koude boter

400 gram boter (zacht)
400 gram chocolade van goede kwaliteit, gesmolten en afgekoeld
600 ml dubbele room of mascarpone
4 eetlepels suiker
Maltesers ter decoratie


Zo maak je de cake
Vet twee ronde bakblikken in (18 cm diameter) met boter. Leg daar bakpapier over 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius
Mix de eieren met de suiker tot het lichtgeel is. Dat duurt zo'n vijf tot zes minuten
Zeef de droge ingrediënten
Spatel de cacao, maïzena, bloem, cream of tartar en bakpoeder voorzichtig door de eieren
Voeg de boter toe en meng door
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de twee bakblikken
Bak 20-30 minuten in de oven. Het is klaar als de taart als een spons terugdeinst wanneer je het zachtjes indrukt
Laat de cake compleet afkoelen
Snijd de cake voorzichtig in drieën
 

Zo maak je de chocolade mousse icing
Zet de dubbele room of mascarpone 30 minuten voordat je begint uit de koelkast
Doe de boter in een kom en mix het op de hoogste stand totdat het zacht en fluffy is
Voeg de afgekoelde gesmolten chocolade toe
Mix in een andere kom de room of mascarpone met suiker totdat het zacht is. Google soft peaks om de juiste substantie te zien
Doe voorzichtig de inhoud van de twee kommen bij elkaar en meng het voorzichtig door elkaar

Leg de eerste 'plak' cake op een bord (bijvoorbeeld) en doe daar een deel van de chocolade icing over. Leg de volgende plak op deze plak cake en herhaal. 
Bestrijk ook de bovenkant met de chocolade mousse. Maak af met Maltesers. 


Eet de taart op kamertemperatuur en niet als het koud is.

Wat vind jij van deze taart? Ga jij de keuken in om het te maken?

Recept en beeld van Raspberri Cupcakes

Pin je favoriete taart in Pinbook