Beauty

Celebrity looks met budget make-up onder €15

Er is niets beter dan pareltjes van make-up vinden in de drogisterij voor een goede – lage – prijs. Girlscene heeft over de jaren heen veel make-up getest en weet daarom welke producten fijn zijn en welke make-up je beter kunt laten liggen. Lees verder om te zien met welke musthave producten onder de €15 je de looks van Kylie Jenner, Ariana Grande en Miley Cyrus maakt. 

Budget make-up toppers:
Gezicht
Max Factor CC Cream
Bourjois Happy Light Concealer
Catrice All Round concealer

GOSH BB Powder
Max Factor Creme Puff Powder
Essence All About Matt Powder

Catrice blush 
Essence Blush Stick
Essence Sun Club highlighter en bronzer 

Ogen
Rimmel oogschaduw
Catrice oogschaduw
Essence Stays No Matter What eye pencil

NYC Big Bold Volume by the Lash Mascara
Miss Sporty Pump Up Booster Curve it!

Rimmel Scandal Eyes waterproof kohl eyeliner

Lippen
Catrice Pure Shine Lipbalm
Miss Sporty Perfect Color lipstick
Catrice Ultimate Shine lipstick
Rimmel Moisture Renew lipstick

Nagels
Catrice nagellak
Rimmel nagellak

Kwasten
Essence kabuki
Elf blushkwast
Elf oogschaduwkwast 
HEMA blendingkwast

Kylie Jenner

Beeld: Reporters

Voor deze look van Kylie Jenner heb je niet veel nodig. Begin met het egaliseren van de huid met Max Factor CC Cream (€ 13,99). Op je wangen heb je genoeg aan een bronzer en highlighter in één, zoals Sun Club van Essence (€ 3,59) met de Elf blushkwast (€ 4,00). Gebruik op het ooglid de lichtste kleur uit het Rimmel Glam'Eyes in 022 Brixton Brown (€ 11,99) met de Elf oogschaduwkwast (€ 1). In de arcadeboog blend je vervolgens de lichtbruine kleur met een HEMA blendingkwast (€ 2,60). Vervolgens omlijn je de ogen met Rimmel Scandal Eyes waterproof kohl eyeliner (€ 6,49) en maak het af met een flinke laag mascara van NYC (€ 4,29). 

Heb je een vette huid? Breng dan een beetje poeder aan op je neus, voorhoofd en kin met GOSH BB powder (€ 9,99).

Ariana Grande

Beeld: Reporters

Ariana's huid ziet er vlekkeloos uit, dus gebruik naast de Max Factor CC Cream (of foundation) concealer om onzuiverheden te verdoezelen. All Round concealer van Catrice (€ 3,59) is fijn, omdat je de groene kleur op rode plekjes kunt gebruiken, de roze kleur onder de ogen en vervolgens de huidskleurige concealer daaroverheen. Poeder het geheel af met GOSH BB Powder of Max Factor Creme Puff poeder (€ 12,99). Het ziet er niet naar uit dat Ariana veel make-up op haar wangen heeft. Highlighter van het Sun Club palette van Essence is genoeg voor deze look. Wil je wel een subtiele kleur op je wangen? Ga dan voor Essence Blush Stick (€ 2,59) die je ook op je lippen kunt dragen. 

Voor de ogen heb je alleen highlighter nodig onder de wenkbrauw en in je binnenste ooghoek en een bruine matte kleur over het ooglid en in de arcadeboog. Catrice heeft goed gepigmenteerde oogschaduw in de collectie of neem de kleuren uit het Rimmel Brixton Brown doosje. Pak een zwart oogpotlood voor je waterlijn en zet ook een lijntje langs je bovenste wimperrand. Krul je wimpers (met Hema wimperkruller bijvoorbeeld) en breng een mascara aan op je bovenste wimpers. Miss Sporty Pump Up Booster Curve it! (€ 4,49) is geschikt voor deze make-up look. 

Rimmel Moisture Renew lipstick in Pink Truffle (€ 10,99) is een kleur die lijkt op de glimmende lipkleur die Ariana draagt. 

Miley Cyrus
Beeld: Reporters 

Deze Miley look is eenvoudig na te maken. Breng foundation – of BB of CC cream – aan en poeder neus, kin en voorhoofd af. Pak de highlighter van Essence erbij of een glimmende oogschaduw voor een glans op je jukbeenderen en neusbrug. Zet de lippen aan met een donkere kleur die redelijk mat is, zoals de Perfect Colour lipsticks van Miss Sporty (€ 2,49). De ogen zijn vrij simpel, want daarvoor heb je alleen een zwart oogpotlood nodig. Essence Stays No Matter What pencils (€ 2,59) blijven muurvast zitten gedurende dag. Miley omlijnt haar hele oog aan de binnenkant. Vergeet niet om de wimpers goed aan te zetten met een mascara voor big lashes. Wil je extra moeite doen? Shape dan je gezicht met een fluffy (schuine) kwast en een bronzer. 

Wat zijn jouw favoriete drogisterij make-up producten?

Bedankt voor de tip, Nina!

Must reads 👀