Lifestyle

Girls issues: Mijn vriend woont in Amerika

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! De vraag van vandaag komt van een meisje dat een vriendje heeft dat in Amerika woont.

Hi Girlscene!
Ik heb al langer dan 2 jaar een vriend die in Amerika woont. Ik heb daar een jaar high school gedaan en heb nog veel contact met de mensen daar, ik ga regelmatig terug en hij komt mij ook regelmatig opzoeken. Nu we al langer bij elkaar zijn hebben we vaak lange gesprekken over onze toekomst. Want hebben we wel een toekomst? Soms lopen onze gesprekken uit op ruzie of discussies omdat we waarschijnlijk alle twee gefrustreerd zijn dat we de oplossing niet kunnen vinden. Ik ben na dit schooljaar klaar met mijn MBO4 en heb ik mijn diploma, ik wil best graag doorstuderen op het HBO. Maar dat duurt weer 4 jaar voordat ik klaar ben. Hij wil graag piloot worden dus hij heeft ook een pittige studie voor de boeg. Ik heb het gevoel dat we langzaam uit elkaar groeien omdat we gewoon geen oplossing kunnen vinden. Zomaar verhuizen naar Amerika of hij naar Nederland is makkelijker gezegd dan gedaan. Hebben jullie misschien suggesties? Wat ons kan helpen in de toekomst?

Liefs, B.


bron

Lieve B,

We begrijpen heel goed dat dit een lastige situatie is. Je vriendje woont in een andere land, waar een andere cultuur heerst, en bovendien is het niet om de hoek en vlieg je bijna een halve dag om bij hem te zijn. We gaan je niet vertellen wat je moet doen, maar hopelijk heb je hier iets aan. 

Denk realistisch na over jouw toekomst. Misschien is het egoïstisch, maar het is belangrijk om te weten wat JIJ wilt. Zeker omdat je zegt dat je voor jouw gevoel uit elkaar groeit. Wat is voor jou belangrijker: je carrière of je relatie? Op je carrière en educatie kun je altijd terugvallen waar een relatie over kan gaan. Als je op die manier denkt, is het verstandig om school op de eerste plek te zetten en je relatie op de tweede plaats. Dan moet je vrede hebben met het feit dat je alleen op bepaalde momenten (zoals vakanties) tijd hebt om je vriend op te zoeken. 

Wanneer je zeker weet dat je met deze jongen oud wilt worden en hem zo erg mist dat het ondragelijk wordt, is het een optie om na je opleiding naar hem toe te gaan. Doorstuderen kan altijd nog en zoals je zelf zegt heeft hij een pittige studie. Heb je het ervoor over om jezelf als het ware weg te cijferen voor hem en te zien hoe het verder gaat tussen jullie? 

De toekomst is onzeker en wij raden je aan om vooral te genieten. Denk na of je jezelf wilt binden aan hem, de situatie wilt laten zoals het is of dat het tijd is om door te gaan met je leven in Nederland. Deze keuze kun je alleen maken (of samen met je vriend). Als je er niet voor gaat dan weet je nooit hoe het af had kunnen lopen. Heel veel succes! 

Liefs,

Girlscene