Lifestyle

11x creatieve kerstinpakkers

December wordt niet voor niets de 'dure decembermaand' genoemd. Deze maand zijn er talloze feestdagen waar ook de nodige cadeautjes aan te pas komen. Wil jij jouw cadeautje extra speciaal maken door het niet op een saaie, standaard manier in te pakken? Dat kan! Hier vind je inspiratie voor originele inpakmanieren, zo geef jij een extra touch aan je presentje. 

1. Tape


Zorg voor tape in het groen, rood en wit en plakken maar! 

2. Winter wonderland 


Koop ijsblauw pakpapier en plak/teken er sneeuwvlokjes op. 

3. Stempel


Saai pakpapier kun je makkelijk opfleuren met een stempel!

4. Eco-friendly 


Aan het milieu denken én een cadeau origineel inpakken? Dat kan! Gebruik oude tijdschriften of kranten als pakpapier. 

5. Crea bea


Laat je creativiteit in de vrije loop en teken zelf een paar kerstfiguurtjes. 

6. 'Inkleden' 


Pak je cadeautje niet in, maar 'kleed' je cadeautje in! Gebruik een oud T-shirt/sjaal/trui om je cadeautje in te hullen. 

7. Candy present


Verras de ontvanger met snoep! Op de bovenstaande foto zie je een pepermuntje in een wikkel, maar je kunt natuurlijk ook een Merci'tje/zuurtje/bonbon in wikkel op het pakpapier plakken. 

8. Put a name on it


Ontwerp de naam van de ontvanger in een mooi lettertype op de computer. Print het blaadje uit, knip de naam uit en plak het op het pakpapier. Een super originele manier om te laten zien voor wie het pakje bestemd is! 

9. Stapel het op


Heb je meerdere pakjes voor één persoon? Stapel de pakjes op van groot naar klein en houd ze bij elkaar door lint. Knoop de linten aan elkaar door een mooie strik te maken. 

10. Christmas tree


Pak het cadeautje in met pakpapier (bij voorkeur zilver). Pak vervolgens ander pakpapier erbij en knip er een halve kerstboom in (zie bovenstaand plaatje). Pak het cadeautje nu ook in met het andere pakpapier, zodat je een deel van het zilveren pakpapier weer ziet. 

11. Takje


Ga naar buiten en pluk een mooi takje met bladeren. Plak dit takje op het pakje. Zo is jouw cadeautje ingepakt in kerststijl! 

Nog meer inpakinspiratie nodig? Lees dan dit artikel

Op welke manier ga jij jouw cadeautje inpakken? 

Bron: marthastewart, countryliving, hongkiat

Must reads 👀