Lifestyle

Verjaag de New Year’s hangover!

Happy New Year! Of toch niet… Je staat op met een droge mond, je wereld draait, je bent misselijk en je kunt je niet meer precies herinneren hoe je thuis bent gekomen. Oeps, je hebt een kater! Misschien had je niet zoveel champagne achterover moeten slaan, maar daar is het nu een beetje te laat voor. Hier vind je een aantal tips om die gemene hangover zo snel mogelijk te verjagen. De eerste dag van het nieuwe jaar wil je natuurlijk niet beroerd doorbrengen!

Als er een feestdag is waar je bijna gegarandeerd een kater aan over houdt (mits je oud genoeg bent, uiteraard), dan is het wel Oud & Nieuw. Veel mensen luiden het nieuwe jaar in met een goed feestje en daar komt vaak veel champagne bij kijken. Leuk op de avond zelf, maar iets minder leuk in de ochtend… Natuurlijk had je niet zoveel moeten drinken, dat weet je zelf ook wel. Daar heb je nu niks aan, dus daarom zetten wij tips op een rijtje hoe je de kater zo snel mogelijk kunt verjagen. 


Bron

Neem een aspirine of ibuprofen
Arghhhh, die hoofdpijn! Daar wil je niet de hele dag mee rondlopen. Neem daarom een aspirine of ibuprofen om de hoofdpijn te verdrijven. Het zou nog beter zijn om een aspirine te nemen voordat je gaat slapen, maar daar is het nu een beetje te laat voor. 

Water
Alcohol droogt uit en daarom sta je na een avondje flink zuipen vaak op met een droge mond, en die bonkende hoofdpijn heb je ook te danken aan vochttekort. Tijd om je lichaam weer het nodige vocht toe te dienen. Dat betekent: véél water drinken! Het is trouwens een fabeltje dat een biertje helpt tegen een kater. Geloof ons, ga gewoon voor water.
Kun jij de smaak van water niet aan met je kater? Ga dan voor groene thee of doe wat citroensap in je water. Je kunt ook sportdrank drinken. 

Ontbijt als een koning
Je lichaam schreeuwt nu om vet, slecht eten. Toch raden wij je niet aan om te ontbijten met de overgebleven frietjes en oliebollen van gister, kies eerder voor een ontbijt met gezonde koolhydraten. Maar wat moet je dan eten? De volgende dingen zijn gezond (met uitzondering van cola) en ze verjagen de kater ook nog eens: 
– Een banaan zorgt ervoor dat de alcohol sneller verteert en gaat de bonkende hoofdpijn tegen. 
– Drink jus d'orange (beste als je het zelf uitperst) voor de nodige vitamientjes. Kun je geen fruit weg krijgen? Neem dan een voedingssupplement. 
– Eet havermout. 
– Toast een broodje en bak er een eitje bij. Eieren breken de giftige stof af die ontstaat bij de verbranding van alcohol. 
– Is je maag van slag? Cola doet wonderen. 


Bron

Frisse lucht 
Een kamer waar net in is geslapen ruikt niet echt fris. Bovendien is er vaak zuurstoftekort, wat je hoofdpijn alleen maar erger maakt. Zet je raam open om frisse zuurstof binnen te laten en om de vieze geuren te verdrijven. 

Verfrissende douche
Waarschijnlijk ben je zo snel mogelijk in bed geploft (in aangeschoten toestand hecht je ineens niet zoveel waarde meer aan het verwijderen van make-up en tandenpoetsen), en de rooklucht van het vuurwerk zit nog in je haar. Dit kan je extra misselijk maken en daarom is een douche niet overbodig. Verjaag de stank en voel je weer fris! 

Slaap 
Heb je een drukke dag gepland? Zeg je afspraken maar af. Als jij van die kater af wil komen, dan heb je slaap nodig. Als je slaapt met een flinke slok op, dan slaap je lang niet zo goed als normaal. Rust daarom goed uit en spendeer de dag met een leuke serie en veel water naast je bed. 

Sporten
Heb je toch nog super veel energie over? Dan kun je even gaan sporten. Als je sport, dan zweet je de kater er als het ware uit. Maar wij snappen dat je op dit moment niet heel veel zin hebt om te gaan zwoegen in de sportschool ;-). 

Nog meer anti kater tips nodig? Lees dan dit artikel.


Bron

Heb jij een kater? Welke tip werkt voor jou het beste?