Lifestyle

Leven met… Getreiter op school

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: Marit werd gepest.

Het is eigenlijk al sinds de basisschool. Ik was langer en iets breder dan de gemiddelde kinderen van mijn leeftijd. In groep drie was het al verschrikkelijk. Ik werd altijd uitgescholden voor ''dikzak'' en ''zwijn''. Altijd waren dat de populaire kinderen en ze zeiden het altijd. Ik had een beste vriendin die ik kon vertrouwen, Ruby. Zij werd meestal gepest omdat ze een bril had. We stonden altijd voor elkaar klaar, al sinds groep 1. Nu zijn we er nog steeds voor elkaar en daar ben ik blij om.

In groep 4 begon ik kinderen te knijpen als ze mij uitscholden. Ik vond het vreselijk als ze dat deden. Ik had toen meestal wel ''lange'' nagels dus dacht ik het daar mee wel op te kunnen lossen. Maar dat deed hen niks. Oké ze moesten huilen en knepen terug, maar daarna scholden ze me weer uit. In groep 5 werd ik het zat. Mijn twee andere zussen gingen toen naar een andere school stukje verder uit ons dorpje. Het werd daar de tijd van m'n leven, dacht ik. Maar ik had het verkeerd! Wederom werd ik uitgescholden door een klein groepje van vijf kinderen. Ze deden het altijd en mijn beste vriendin zat gewoon nog op die andere school, dus ik had mijn andere vriendinnen. Zij waren toen kleiner dan ik en zeiden er niet zo veel van op één meisje na. Zij mocht een klas overslaan dus kwam ze bij mij in de klas. Ze heet Steffie. We werden beste vriendinnen. Ze werd ook gepest, ze was klein en ze ''stonk'' zogenaamd. Ik weet niet wat er aan haar stonk! Dus zij was er ook altijd wel voor mij.

Oké, ik was niet helemaal koos vriendloos want ik had gelukkig wel drie vriendengroepjes. Maar ik werd even goed gepest. Op een dag pakten die vijf kinderen me vast en trapten mij in elkaar. Het was echt pijnlijk. Ze trapten tegen mijn kuiten, bovenbeen ribbenkast. Ik voelde me niet prettig. Ik was zo blij toen ik in groep 8 zat, zij waren toen van school af omdat zei een jaar ouder waren. Die tijd was toen geweldig. Totdat ik op een dag gedag moest zeggen al mijn vriendinnen. Ik huilde, ik vond het daar toen zo geweldig. Ik voelde me ellendig toen ik de laatste schooldag naar huis fietste, en ik moest huilen, ik dacht ''het is nu echt voorbij'' en moest denken aan de geweldige herinneringen van groep 8.


bron

Ik was blij en aan de andere kant verdrietig. Blij dat ik een nieuw begin kan maken, en verdrietig en ellendig dat mijn vriendinnengroepjes uit elkaar gingen. Ik ging naar de middelbare school met mijn toen andere zogenaamde ''beste vriendin'' Nienke. Ik kende haar drie jaar en ze was heel aardig. Ze was wel een verwend nest.  Alles heel leuk tot op een dag ik werd gepest, again het hele schooljaar al vanaf het begin. Eerst had ik vrienden, maar dat waren dus ''neppe'' vrienden! Ik werd gepest en Nienke stond ernaast en deed er niks aan. Vanaf die dag wist ik dat echte vriendinnen niet bestaan.

Ik ging naar een andere klas omdat we geen andere school konden vinden. Het was eerst geweldig, maar vanaf de eerste dag daar werd ik al gepest. Ik werd nog erger gepest dan voorheen. Ik werd uitgescholden voor zwijn en zus van Dik Trom, alleen omdat ik een wat bredere postuur en een langer postuur heb dan het gemiddelde kind van 12 jaar. Ik liep altijd de les uit. Ik mocht van m'n moeder die kinderen een klap geven en naar huis fietsen, maar ik heb nooit een klap verkocht.

Na een tijdje ben ik niet meer teruggegaan. Ik heb drie maanden op die school gezeten en twee maanden thuis gezeten. Ik zit nu op een geweldige school met geweldige kinderen, maar vriendinnen durf ik het nog niet echt te noemen. Ik heb er een beste vriendin, nou ik vind het een echte vriendin! Ze heet Demi, ze helpt me bij alles.

Het begon in 2005 en het is nu hopelijk voorgoed gestopt. Pesten is niet leuk. Ik hoop dat wie dit leest het ook niet doet. Mijn hele leven ben ik gepest, en jij zou er niet aan mee moeten doen.

Door: Marit (13)

Pin jouw anti-bully inspiratie in Pinbook

Must reads 👀