Beauty

Zo krijg je va-va-voom wimpers

Wie droomt er niet van lange, gekrulde Victoria's Secret-achtige wimpers of van die volle wimpers die je in mascara commercials ziet. Mooie wimpers is net als een good hair day. Maar hoe zorg je voor je wimpers en hoe krijg je wimpers die tot de hemel reiken? Er zijn een paar tips en tricks hoe je lushious lashes krijgt en Girlscene deelt die met jou! Van reinigen en DIY's tot de beste mascara's en primers.

Met de juiste manier van reinigen en door de juiste producten te gebruiken haal je het beste uit je wimpers. Ook als ze kort en recht zijn! 

Reinigen
De eerste stap is het reinigen van de ogen. Op een gemiddelde dag draag je waarschijnlijk op z'n minst mascara. Misschien zelfs eyeliner en oogschaduw. Het allerbelangrijkste is om elke avond je oogmake-up te verwijderen. Een milde manier om te reinigen is door een wattenschijfje met je favoriete reiniger ongeveer 30 seconde op je ogen (en wimpers) te drukken. Hierna is het makkelijker om mascara van de wimpers te krijgen. Draai niet met het wattenschijfje op je ogen, maar veeg zacht van binnen naar buiten om de laatste restjes te verwijderen. 

De verschillende soorten reinigers zijn:
– olie
– lotion
– olie/lotion

Olie is de zachte variant voor de wimpers. Hiermee lost mascara het snelste op en droogt de huid rondom je ogen niet uit. De minder leuke kant van olie is dat het een vettig laagje op de huid achterlaat. Olie is daarom niet geschikt om 's ochtends te gebruiken, maar wel als je 's avonds waterproof mascara van je wimpers wilt krijgen.

Veel reinigers komen op lotion basis. Het is een soort water waarmee je de ogen reinigt. Vaak is dit echter niet voldoende om (veel) oogmake-up te verwijderen en moet je telkens weer over de wimpers gaan. Hoe minder vaak je over je wimpers gaat, hoe minder snel je wimpers verliest. Lotion is dan weer wel geschikt om 's ochtends te gebruiken om met een schoon canvas te beginnen.

Tegenwoordig is er bij elk merk ook een twee fasen make-up remover te vinden. Deze moet je schudden zodat de lotion en de olie met elkaar mengen en vervolgens doe je het op een watje. Het voordeel van dit product is dat het snel make-up verwijdert van je ogen zonder een heel vettig laagje achter te laten. Het is niet aan te raden om een twee fasen oogreiniger 's ochtends te gebruiken in verband met de olie.

Je kunt ook een micellaire water gebruiken als je niet veel oogmake-up draagt en een alles-in-een reinigingsproduct zoekt voor de huid.

bron

Verzorgen
Misschien heb je weleens van deze beauty trick gehoord. Breng voordat je gaat slapen een laagje vaseline aan op schone wimpers. Masseer het met je vingers op en in je wimpers. Smeer het niet in je ogen, want dan word je de volgende ochtend mogelijk wakker met dikke ogen. 

DIY
Oogmake-up remover: gebruik kokosolie om make-up te verwijderen. Het is mild voor de ogen en krijgt zelfs waterproof make-up van je gezicht af. Kokosolie werkt ook goed als conditioner voor de wimpers voordat je gaat slapen (zie vorige tip).

Wimperkrultang
Het verzorgingsproces is nu klaar. Hoe zorg je dat je overdag sky high lashes hebt? Koop dan een wimperkrultang! Daarmee krul je zelfs de meest rechte wimpers en het is een goed begin van Operatie Lange Wimpers. Voor het beste effect zet je eerst een paar seconden de föhn op de wimperkrultang. Als je haar krult doe je dat namelijk ook met een warme tang. Let op dat je de huid rondom je ogen niet brand! Zet de wimperkruller goed tegen de wimper aanzet aan en houd even vast. Schuif de wimperkrultang nu een paar millimeter naar boven en herhaal de vorige stap, zodat je een mooie krul in je wimpers krijgt.

Primer
Als je primer voor je gezicht en ogen gebruikt, waarom gebruik je het dan niet voor je wimpers? Primers bevatten speciale 'vezels' die aan je wimpers plakken. Het verlengt je wimpers. Als je daarover mascara aanbrengt zijn je wimpers langer dan daarvoor. 

Essence heeft ook van die 'vezels' in een potje waardoor wimpers dikker en langer worden. Je brengt eerst een laagje mascara aan en terwijl de wimpers nog nat zijn breng je met het borsteltje de witte deeltjes aan op de wimpers. Vervolgens ga je weer aan de slag met mascara en heb je mooie en volle wimpers. 

Mascara
Het is heel belangrijk om een mascara te kiezen waar jij goed mee overweg kunt en die goed voor jouw wimpers werkt. De een geeft de voorkeur aan een plastic mascaraborstel, de ander verkiest de old school mascara boven de 'nieuwe' mascara's. En dan zijn er nog rechte en gebogen borstels. Of borstels met bobbeltjes erop. De juiste mantra voor lange wimpers is the bigger the better. De woorden fat/big/fake/long lashes en volume is wat je wilt horen. 

Vermijd waterproof mascara omdat het moeilijk is om van je wimpers te krijgen. Daardoor is de kans groter dat je er wimpers uittrekt. 


bron

Eyeliner
Mocht je denken: goh, wat heeft eyeliner te maken met je wimpers? Door langs je bovenrand een donker lijntje te zetten lijken je wimpers namelijk voller. Je krijgt een nog beter resultaat als je de bovenste waterlijn (het flapje huid onder de wimpers) met een donker oogpotlood inkleurt. Tip: vergeet de stukjes tussen de wimpers niet.

Extensions
Snel een dramatisch en blijvend resultaat? Ga dan voor wimperextensions. Het kost een hoop en je moet ongeveer iedere drie of vier weken terug om de extensions bij te werken, maar reken maar dat je veel complimentjes krijgt! Om de wimpers te zetten ben je ongeveer tussen de € 75 en € 100 kwijt en voor opvullen betaal je grofweg tussen de € 20 en € 50.

Hoe verzorg en reinig jij jouw wimpers? Welke mascara werkt voor jou het beste?

Pin je favoriete mascara in Pinbook