Fashion

Zo vind je de perfecte jeans!

Thank god it’s Friday! Het weekend staat voor de deur en we kunnen wel wat inspiratie gebruiken. Tijd voor een flinke dosis fashion van onze grote zus Fashionscene.nl. Zij zetten iedere vrijdag weer een fashionable artikel voor je klaar waar ze de nieuwste trend of musthave uitlichten. Deze week: alles over the perfect jeans!

Een goede jeans is zo’n item dat thuishoort in ieders garderobe. Want in die perfecte jeans komen jouw billen en benen het beste tot zijn recht. Maar wat is nu de perfecte jeans voor jouw lichaam? Fashionscene helpt en geeft advies!

Skinny jeans
De skinny jeans kwam, zag en overwon, want welk meisje heeft nu geen skinny in haar kast hangen? Al meer dan 3 jaar is deze jeans een grote trend. Ook bij stoere mannen zien we steeds vaker een skinny jeans om het lijf. Als je een superskinny jeans wil shoppen, dan kun je het beste voor een stretch exemplaar gaan. Ook Fashionscene’s Tess is verslaafd aan haar skinny!


Beeld: Tess

Bootcut jeans
Een bootcut jeans zit strak bij de bovenbenen en heeft licht uitlopende pijpen. De bootcut is perfect voor mensen met een zandloper of peervormig figuur, bij wie de taille smaller is dan de heupen.

Straight jeans
Deze broek heeft rechte pijpen en is te vinden in verschillende wassingen en kleuren. De jeans is ideaal voor meiden die wat kleiner zijn, zo lijk je (net als in een bootcut of skinny) langer.


Beeld: Pinterest

Flared jeans
De hipkippen onder ons gaan voor een flared jeans. Helemaal seventies en eighties! De broek is strak aan de bovenkant en wijd aan de onderkant. Eigenlijk een beetje zoals de bootcut jeans, maar dan wat meer overdreven. Überstylist Rachel Zoe is een bekende fan van de flared jeans in combinatie met haar boho stijl. Met een flared jeans benadruk je je benen en geef je dunne benen meer volume.


Beeld: Pinterest

Boyfriend jeans
De naam zegt het al, pik een broek uit de kast van je vriendje en trek hem aan! In 2009 bereikte deze musthave zijn hoogtepunt, maar anno 2013 is de boyfriend jeans weer helemaal terug! Met gaten of zonder, in de winkel vind je het allemaal. Meer lezen over boyfriend jeans? Bekijk dit artikel, ook Danique is fan!


Beeld: Danique


Beeld

High waisted jeans
Afgelopen zomer spotten we veel high waisted shorts, maar deze winter gaan we toch echt voor een high waisted jeans! Voor uitgaan staat een high waisted jeans superleuk met een crop top, of met een stoer T-shirt, wat je in je broek stopt, gecombineerd met een leuk riempje. Ook krijg je extra lange benen in een high waisted model én kun je kleine lovehandles verbergen.


Beeld: Pinterest

Destroyed jeans
Destroyed jeans zijn super hip, maar misschien meer een zomer musthave want in de winter krijg je al snel koude knietjes als je een broek met gaten draagt. Wat we daarentegen wel veel zien deze winter is een destroyed denim skirt. Zo ook bij Fashionscene’s Daphne die een denim skirt combineert met een stoer ruitje.


Beeld: Daphne


Beeld: Pinterest

Black jeans
Key item voor je garderobe is een goede zwarte jeans. Een zwarte jeans is haast met alles te combineren én je kan er dus niet mee de mist in gaan. Ga voor een skinny black jeans of een bootcut jeans, net wat bij jouw lichaam past. Ook Fashionscene’s Tess is fan van haar mooie zwarte skinny en draagt die graag met een cool shirt en een leren jasje.


Beeld: Tess

Tips:
– Een donkere jeans slankt af! Een witte of lichte jeans daarentegen maakt voller.
– Jeans lopen vaak uit dus zorg dat je de broek niet te groot koopt. Liever even te strak (natuurlijk moet hij wel dicht kunnen) dan te ruim, want anders pas je hem nadat hij uitgelopen is niet meer.
– Let er bij een laag model dan weer wel op dat de jeans niet te strak zit, anders krijg je al snel een rolletje boven je broek.
– Hoe hoger en dichter de zakken op je billen bij elkaar zitten hoe beter. Als de zakken meer naar de buitenkant zitten, lijkt het namelijk alsof je dikkere billen hebt.
– Spitse vijfhoekige zakken laten je billen extra klein lijken.
– Als je aan het passen bent, ga dan even zitten in de jeans om te kijken of deze dan nog steeds goed zit. Ook de rits is een puntje waar je goed op moet letten. Als deze aan de bovenkant open gaat staan is de broek te krap.
– Tips om je spijkerbroek langer mooi te houden vind je hier!


Flared jeans / Black jeansSkinny jeansBoyfriend jeans


High waisted jeansBootcut jeansDestroyed jeans / Straight jeans

Welk model past het beste bij jouw figuur? En over welk onderwerp of trend wil je volgende week vrijdag lezen?