Lifestyle

Wanneer je vriendje het bloed onder je nagels vandaan haalt..

Vriendjes, je kunt niet met en je kunt niet zonder ze. Vaak zijn onze vriendjes natuurlijk de beste, liefste, leukste en geweldigste van de hele wereld. Maar soms… soms halen ze het bloed werkelijk onder onze nagels vandaan. Wat doe je dan? Maak je ruzie? Ga je schreeuwen? Of probeer je net te doen alsof er niets aan de hand is? What to do?


Bron beeld: Weheartit

Ga de conversatie aan
Je kunt je wel doodergeren, het bloed kan onder je nagels vandaan gehaald worden, maar zolang jij hem niet vertelt wat je dwars zit, zal hij niet weten wat er aan de hand is. Je vriendje is van alles, maar helderziend is hij zeer waarschijnlijk niet. Hij kan niet ruiken dat jij je aan iets ergert, vertel het hem..

En dan niet schreeuwend natuurlijk, nee, wees volwassen en vertel het hem op een normale manier. Lukt dat niet? Tel even tot tien, adem in, adem uit… schreeuwend een conversatie beginnen heeft nog nooit wat opgelost. Echt niet.

Gebruik 'ik heb het gevoel dat' zinnen
Verklaar jouw mening, jouw gevoelens niet de waarheid. Zeg wat je voelt. Zeg bijvoorbeeld 'ik vind het niet fijn als jij je troep niet achter je opruimt' of 'ik vind het vervelend als jij ieder weekend dronken thuis komt'. Daar zeg je helemaal niets verkeerds, je drukt je gevoelens uit. Zeg niet 'je bent er nooit voor me, dus je geeft niet om me' of 'jij ruimt nooit je troep op, je bent lui'. Dat lost helemaal niets op.

Ga geen oude koeien uit de sloot halen
Oooooh het is zo verleidelijk, om nu, nu je bloed het kookpunt heeft bereikt, alles dat je de afgelopen maanden (jaren) dwars zat naar boven te halen. Die ene keer dat hij niks voor Valentijn gekocht had, en die ene keer dat hij jullie afspraakje vergeten was, die ene keer dat….

Niet doen. Het is nu niet de tijd om daar over te praten. Deze dingen zijn in het verleden gebeurd, als deze je nog steeds dwarszitten moet je je afvragen of het wel goed zit in je relatie en of je dat destijds wel goed hebt uitgepraat.

Sta open voor zijn reactie
Geef hem ook de tijd om zich te verweren. Laat hem uitpraten. Laat hem uitleggen waarom hij doet wat hij doet. Onderbreek hem niet, ga er niet tegenin, je bent misschien niet rustig, maar het is wel zaak om rustig te blijven. 

Het is zomaar mogelijk dat hij ook boos op jou is en vindt dat jij verkeerd zit. Het is ook mogelijk dat er in jullie situatie geen goede of slechte kant is, maar dat jullie gewoon twee mensen zijn die dingen op een andere manier bekijken. Blijf rustig, laat hem uitpraten en verklaar hem niet voor gek als hij zegt het licht uit doen hem nu eenmaal heel veel moeite kost (who knows, misschien vindt hij het echt heel erg lastig, hij zal het toch niet voor niets zeggen?).


Bron beeld: Weheartit

Focus op het oplossen van het probleem
Wil jij ruzie hebben met je vriendje? Wil jij je doodergeren aan hem? Lijkt ons van niet en zo ja, dan lijkt dat ons niet de meest gezonde relatie. Je wilt toch juist gelukkig zijn met elkaar? Dus, in plaats van in problemen denken, denk je vanaf nu in oplossingen. Hoe kan jij, kunnen jullie, voorkomen dat dit nog eens gaat gebeuren..

Vertel hem wat je een volgende keer (mocht er een volgende keer komen) graag zou willen zien. Baal je ervan dat hij altijd zijn vrienden uitnodigd op het moment dat jij wil slapen? Vertel hem dan duidelijk dat jij dat heel erg vervelend vindt. Dat je het echt niet erg vindt als er vrienden over de vloer komen, maar dat je dat niet kunt gebruiken de avond voor een belangrijk tentamen. Als jouw vriendje jouw liefde en aandacht waard is, dan snapt hij dat en zal hij als het goed is in het vervolg hier beter op letten.

Heb jij een vriendje? Haalt hij weleens het bloed onder jouw nagels vandaan? Wat doe jij als jouw bloed het kookpunt bereikt heeft?

Must reads 👀