Lifestyle

10x Irritaties als je samenwoont

Samenwonen is leuk. Samenwonen is fantastisch. Je bent ineens een stuk vaker bij je vriend, je kunt iedere avond tegen elkaar inkruipen in bed en jullie hoeven in plaats van twee keer huur, slechts één keer huur te betalen. Maar eh… net als aan alles in het leven, kleven er aan samenwonen ook een aantal nadelen één daarvan is het feit dat je je veel sneller aan je geliefde gaat ergeren. We verzamelden de tien grootste irritaties van samenwonen.

Note: dit gaat natuurlijk niet over onze eigen vriendjes, want die zijn de liefste van de wereld 😉

 


Bron beeld: Weheartit

 

– Hij ruimt nooit op. Hij komt binnen en laat alles achter zijn kont slingeren. De schoenen halverwege de gang, zijn jas op de grond in de hoek, zijn tas midden in de woonkamer. ARGH! En hoe vaak je er ook iets van probeert te zeggen, hij verandert niet. Gebruikt hij een koffiekopje, laat hij dat koffiekopje gewoon op tafel staan, is hij op zoek naar iets maar kan hij het niet vinden, alles dat er op zijn pad komt wordt overhoop gehaald (en niet opgeruimd). Zooooo frustrerend.

 

– Ook frustrerend, als jij degene bent die alle troep maakt en je er continu op gewezen wordt door je geliefde. Hé, ruim die troep is op, hé ik struikel over je schoenen in de gang, hé kun je je bordje niet gewoon in de keuken zetten als je klaar bent met eten? JA-AAA ik weet het nu wel. Het is niet leuk om met iemand te moeten leven die rommel maakt, maar als jij degene bent die rommel maakt en daar continu voor op je vingers gewezen wordt is dat ook erg frustrerend.

 


Bron beeld: Weheartit

 

– Geld is ook zoiets wat irritaties op kan leveren. Vooral als jullie allebei niet zoveel geld hebben (waar veel jonge mensen last van hebben). Je hebt het idee dat jij meer betaalt dan hij, of hij heeft het idee dat jij minder betaalt dan hij. Hij eet veel meer dan jij, hij eet heel de dag door en dat eten moet ook betaald worden. GRRRRRRRR, jij zou ook wel de hele dag cola willen drinken en willen eten.

 

– Hij nodigt zijn vrienden uit terwijl jij vroeg naar bed wilt omdat je morgen een belangrijk tentamen hebt… Het is natuurlijk niet alleen jouw huis en het is ook belangrijk dat hij genoeg tijd met zijn vrienden heeft, maar erg handig is het natuurlijk niet, als jij wilt slapen omdat je een belangrijke dag hebt en in de woonkamer zitten een paar gasten bier te drinken en vooral niet zachtjes te doen. Adem in, adem uit….

 


Bron beeld: Weheartit

 

– De woorden stofzuiger, afwassen, wassen, strijken en schoonmaken komen niet in zijn woordenboek voor.. Jij bent degene die iedere keer de afwas staat te doen. Je denkt misschien dat hij vanzelf uitzichzelf wel een keer de stofzuiger pakt, maar als puntje bij paaltje komt kun je het toch niet meer aan, er ligt zoveel stof en andere troep op de grond, jij doet het wel weer..

 

– Jullie wonen nu dan misschien samen en jullie slapen in hetzelfde bed, maar toch zien jullie elkaar niet meer 'echt'. Vroeger hadden jullie date-nights, dan deden jullie leuke dingen samen, nu leef je misschien een beetje langs elkaar heen. Hij plant zijn guys night out op vrijdag, terwijl jij je girls night op zaterdag gepland had… weer een weekend waarin jullie elkaar nauwelijks zien of spreken.. GRRRRRR.

 


Bron beeld: Weheartit

 

– Hij maakt alles op! Heb jij voor jezelf een lekker pak koekjes gekocht voor jezelf, is het al op voordat je er één hebt kunnen proeven. Denk je, ik ga een eitje bakken, heeft hij juist de laatste eieren gebruikt. ARGH. Ga je naar het toilet, hangt er geen WC rol meer, wil je een handdoek pakken, heeft hij net de laatste gebruikt. GRRRRR.

 

– Hij laat alle lichten achter zijn kont branden, hij zet zijn elektrische apparaten niet uit, hij laat stekkers in stopcontacten zitten.. Dit is vooral irritant voor samenwoners die elektriciteit apart moeten betalen.. Weet hij dan niet dat elektriciteit geld kost?

 


Bron beeld: Weheartit

 

– Hij is lui. Wanneer je samenwoont leer je elkaar ineens een stuk beter kennen. Jullie zien elkaar niet alleen meer als je met elkaar hebt afgesproken, je ziet ook de minder leuke kanten van hem. Zoals het feit dat hij iedere dag tot 11.00u uitslaapt terwijl jij iedere dag om 7.00u naast je bed staat om te gaan werken. Hallo luilak, sta eens op! Luiheid is écht één van de meest on-sexy eigenschappen die een man kan hebben.. Ook zoiets, als hij de hele dag spelletjes speelt. Ga. Wat. Doen.

 

– Hij draait keiharde muziek en zet het volume van de tv altijd voluit. Hallooooo je hebt ook nog buren, je wilt je eigen gedachten ook nog kunnen horen, mag het wat zachter? Dat had je beter niet kunnen vragen, want je hebt die vraag nog niet gesteld of het volume wordt nog een beetje opgedraaid. Ja, dat had je kunnen verwachten..

 

Woon jij samen, wat is jouw grootste irritatie van samenwonen?