Real life

Girls issues: ik heb overgewicht

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! De vraag van vandaag komt van een meisje dat overgewicht heeft.

Hee Girlscene redactie,
Ten eerste wil ik zeggen dat ik echt grote fan ben, ik kijk elke dag op de app of er weer iets nieuws opstaat. Mijn vraag is: Ik ben een meisje met overgewicht en daar wil ik graag vanaf. Ik weet niet zo goed wat ik wel en wat ik niet kan eten. Ik hoop dat jullie mijn vraag willen beantwoorden want ik worstel hier al wat langer mee.

Heel veel kusjes
Lidwien


bron

Beste Lidwien,

Dankzij het internet is er nog meer informatie (makkelijker) verkrijgbaar wat betreft voeding. Er zijn verschillende websites en blogs waar je alles leest over eten en wat goed en slecht voor je is. Girlscene schrijft er af en toe ook over, dus als je onder het kopje ‘Food’ kijkt bij Lifestyle vind je alle artikelen!

Maar natuurlijk hebben we nog meer tips voor je om gezond te eten. Gezond eten is het halve werk en daarnaast is het belangrijk dat je genoeg beweegt op een dag. Ga bijvoorbeeld sporten in teamverband, zoals volleybal of hockey. Dan ben je actief bezig en ontmoet je leuke meiden. Als je niet van sporten in teamverband houdt, kun je ook regelmatig gaan wandelen buiten. In de herfst en winter is het extra mooi buiten, dus sla lekker een sjaal om en ga een stukje lopen. Het is heerlijk om even je gedachten te verzetten en de dagelijkse dingen te vergeten.

Nog een paar tips voordat we voeding gaan behandelen: eet van kleinere borden en als je besluit om een bakje chips nemen, pak dan een kleiner bakje en niet de hele zak.

Hollandse groentes zijn over het algemeen heel gezond en bevatten niet veel calorieën. Kijk trouwens niet alleen naar de calorieën hoor, het gaat bijvoorbeeld ook om de eiwitten en gezonde vetten in voeding. Bekijk ook eens dit artikel. Hier staat wat je ongeveer op een dag moet eten. Andere producten die wij aanraden zijn: zalm (omega-3!), amandelen (een handje), bessen (bosbes, rode bes, maar vergeet bramen en frambozen niet), quinoa (in plaats van rijst), volkoren producten (geen witte pasta’s en brood meer), Griekse yoghurt en bonen.

Laat frisdrank staan. Het is even wennen, maar thee zonder suiker en/of water op een dag is beter. Daarnaast geloven we niet in light producten, daar zit soms meer suiker in dan in de ‘normale’ variant. Heb je zin in snoep? Eet dan een appel met pindakaas of een handje noten. En nog een laatste tip: eet in moderatie en eet rustig. Na twintig minuten voel je pas of je vol bent en genoeg hebt gegeten. Een keer opscheppen is vaak voldoende, ook al is iets nog zo lekker.

Meer inspiratie en tips kun je vinden op Google of op Foodness!

Liefs,
Girlscene