Beauty

Test & video: Carmen Ion Pro blaaskrulborstel

Haarmerk Carmen heeft een nieuw apparaat in de collectie: Carmen Ion Pro. De alles-in-een blaaskrulborstel modelleert het haar, fixeert het en laat het tegelijkertijd glanzen dankzij de ionentechnologie van de Ion Pro. Klinkt veelbelovend, maar is het eenvoudig om met dit apparaat je haar te stijlen? Girlscene's Renée test het uit en laat een korte video demonstratie zien.

Ik heb nooit eerder een föhnborstel – of blaaskrulborstel zoals Carmen het noemt – gebruikt. Mijn moeder is fan, maar zij heeft kort haar en ik heb lange lokken. De grote vraag is natuurlijk of het bij mij ook een mooi resultaat geeft! 


De Carmen Ion Pro is een professionele stylingset voor een redelijke prijs. De adviesverkoopprijs is namelijk € 39,95, wat ik persoonlijk een prima bedrag vind als de borstel goed werkt. Carmen belooft dat de Ion Pro het haar modeleert, laat glanzen en fixeert door de speciale ionentechnologie. Door de ionen krijg je geen statisch haar en voelt het haar gezond, glad en zacht aan. Yes, please! Dat wil ik wel. Daarnaast zit er een Cool knop op de borstel die een koude stroom lucht geeft. Dit gebruik je als je bijna klaar bent met je haar. 

De professionele Carmen Ion Pro set komt met twee opzetkoppen. De kleine borstel van 30 mm omvang met intrekbare tandjes gebruik je om de krul in het haar te zetten en de grote borstel van 38 mm omvang gebruik je om het haar te polijsten.


De grote (38 mm) borstel om te polijsten en de kleinere borstel (30 mm) om te krullen


De ION knop moet je aanzetten voor het antistatische effect. In het midden zie je de knop voor de snelheden: 1 (500 watt) en 2 (1000 watt). Daarboven zit de Cool shot knop voor koude lucht en aan de zijkant de push button om de opzetstukken van het apparaat te halen.


De grote borstel om het haar te polijsten.


De kleine borstel om het haar te krullen. De intrekbare pinnetjes komen van pas als het haar vast zit tijdens het krullen of als je de haren wilt verwijderen.

Goed, zoals ik zei heb ik nooit eerder een apparaat zoals deze gebruikt. Ik ben nieuwsgierig of het mijn haar temt. Mijn lokken houden namelijk niet van vochtig weer en zodra er maar een föhn in de buurt komt springt het al in pluis-modus. 

Mijn techniek? Uh… ja. Ik besluit om mijn haar van mijn gezicht af te stijlen met de polijstborstel van 38 mm en voor wat volume in mijn zware haar plaats in de borstel tegen de haaraanzet, waarna ik met de borstel draai. Als je het verhaal niet meer kan volgen raad ik je aan om de video te bekijken.

 

Watch on YouTube

 

Je pakt een pluk haar, plaatst de borstel erachter of eronder, trekt het een beetje naar beneden terwijl je met de klok meedraait. Hetzelfde doe je met de kleine borstel van 30 mm.


Zo ziet mijn haar er uit nadat ik Carmen Ion Pro gebruik. Glad, glanzend en inderdaad gezond. Maar dat laatste heeft alles te maken met een bezoekje aan de kapper. 😉 Mijn haar glanst echt en ik heb geen olie of serum gebruikt. L'Oréal EverRiche shampoo, Guhl Blond conditioner en Carmen Ion Pro borstel is een gouden combinatie. Wil je weten hoe mijn haar eruitziet voordat ik er iets mee doe? Lees dan dit artikel waar ik mijn haar krul.

Ik ben eigenlijk heel blij met dit apparaat! Normaal krult mijn haar meer en pluist het, maar door deze borstel te gebruiken van Carmen kan ik mijn haar net iets gladder en minder pluizig maken. Mijn haar ziet er netter en chiquer uit en ik hoef er niet veel moeite voor te doen. Met tien minuten ben ik klaar.

De adviesverkoopprijs van Carmen Ion Pro is € 39,95. Carmen is onder andere verkrijgbaar Blokker, Bol.com, Kruidvat en Kijkshop. Ik zou zeggen: zet de Carmen Ion Pro borstel snel op je verlanglijstje als je op zoek bent naar een tool om je haar mooi, snel en eenvoudig te stijlen. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

Wat vind jij van het resultaat? Staat Carmen Ion Pro al op jouw wishlist?

Must reads 👀