Lifestyle

Zo hoef je niet meer te snoozen!

*Tuut tuut tuut* arghhhh, het is de wekker! Omdat je nog écht geen zin hebt om op te staan, druk je voor het gemak nog even op de snooze-knop. Jep, jij bent een snoozer. Het loopt de spuigaten uit (eerst 5 minuten snoozen, inmiddels al een halfuur) en het opstaan wordt alleen maar moeilijker. Tijd om te stoppen met snoozen! Hoe je dat doet? Nou, zo! 

De meeste mensen snoozen met het idee dat ze dan uitgeslapen wakker zullen worden. Je zet de wekker immers net iets eerder zodat je rustig kunt wennen aan het feit dat je straks op moet staan. Helaas bewijst de wetenschap dat dit helemaal niet het geval is. Als je eenmaal op de snooze-knop hebt gedrukt, dan beginnen je hersenen gewoon opnieuw met de slaapcyclus! Als je wekker voor de tweede keer afgaat, ben je waarschijnlijk nog veel dieper in slaap waardoor je nóg moeilijker kunt opstaan. 


Bron

Reden genoeg om af te willen komen van dat vervelende snoozen! Girlscene zet een aantal tips op een rij waardoor je die snooze-knop niet meer aan wil raken. 

Slaap genoeg
Heel simpel: zorg dat je genoeg slaap krijgt. We weten dat de afleveringen van The Vampire Diaries zeer verslavend zijn (we've been there), maar geloof ons nou maar als we zeggen dat je er in de ochtend dankbaar voor bent dat je het maar bij een aflevering hebt gehouden. 

Houd je gordijnen open
Gordijnen houden de kamer lekker donker en een donkere kamer is fijn om in te slapen. Maar je wil juist niet slapen! Houd je gordijnen daarom open, door het daglicht is het makkelijker om op te staan.

Leg je wekker/telefoon op een plek waar je niet bij kan
Het is ook zo makkelijk om te snoozen… Even je arm uitsteken en klik! Een logische stap is dus ook om het jezelf moeilijker te maken. Leg de wekker op een plek waar je niet bij kan, zodat je dus wel op móét staan. Vind jij het nog steeds te makkelijk omdat je dan gewoon weer je bed in duikt? Stop hem dan onderin een doos, diep in een kast of vraag aan je moeder/huisgenootje of ze jouw wekker wil verstoppen in je kamer. Vergeet niet om het volume omhoog te doen. Wedden dat je wel wakker bent als je eenmaal de wekker te pakken hebt? 

Verander je wekkergeluid elke dag
Elke dag hetzelfde riedeltje… Daar wen je wel aan. Het wordt steeds makkelijker om de wekkertoon te negeren omdat je hem toch al zo vaak hebt gehoord. Voorkom dit en verander je wekkertoon elke dag. Zo word je sowieso wakker. 

Reken-wekker
Met de reken-wekker kun je wel snoozen, alleen moet je eerst even een rekensommetje oplossen voor je dat kan doen. Laat die hersens eerst maar even kraken en kijk of je daarna nog zin hebt om te snoozen. Wij denken van niet. 
De reken-wekker app (Alarm Clock Plus) voor Android vind je hier

No snooze challenge
Daag jezelf uit en doe mee met de no snooze challenge. Deze challenge duurt 28 dagen… 28 dagen waarin je niet mag snoozen dus. Vraag je BFF/vriendje/zusje/ouders om mee te doen met de challenge, zodat je nog gemotiveerder raakt om het vol te houden. Do you dare? 

Anti snooze app
In Japan is er een app die ervoor zorgt dat je nooit meer wil snoozen. Deze app plaatst namelijk een beledigende tweet over jou als je de snooze-knop aanraakt. Zo denk je wel twee keer na!

Beloon jezelf
Zorg ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Voor een heerlijk ontbijtje wil je toch wel je bed uit komen?! 

Maar dit lijkt ons ook wel een heel goede oplossing…: 

Ben jij een snoozer? Welke tip ga jij gebruiken? 

Bron: advisory, thelifestylefacts, sleepjunkies

Pin je inspiratie in Pinbook