Lifestyle

8 redenen waarom zoenen goed is

Zoenen is niet alleen super leuk, maar ook healthy! Jep, je zoent dus niet alleen voor je eigen genot, maar je doet je gezondheid er ook een plezier mee. Gestrest? Chagrijnig? De oplossing zou weleens een flinke zoenpartij kunnen zijn. Voor degenen die een perfecte zoen hebben gehad is dit lijstje misschien overbodig, maar Girlscene zet toch 8 redenen waarom zoenen goed is voor je op een rij.

1. Zoenen vermindert stress
Ben jij ook weleens helemaal stressed out? Kun je die bergen huiswerk en andere klusjes helemaal niet meer aan? Allemaal de schuld van het stofje cortisol. Laat je vriendje om even flink met hem te kunnen zoenen, want een goed potje tongworstelen vermindert het cortisolgehalte. Zo, nu kun je rustig aan die berg huiswerk beginnen ;-). 

2. Zoenen maakt ons gelukkiger
Een potje zoenen maakt ons daadwerkelijk gelukkiger. Het lichaam maakt namelijk het geluksstofje endorfine aan. Een slecht humeur is er dus niet meer bij. Oh happy day!  


Bron

3. Zoenen versterkt je relatie
Een zoenpartij met je vriendje is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor jullie relatie. Door te zoenen komt er een stofje vrij dat ook wel het 'liefdeshormoon' genoemd wordt. Dit hormoon zorgt ervoor dat we een band met iemand opbouwen. Zit je relatie in een sleur? Misschien moeten jullie gewoon ouderwets gaan tongen! 

4. Zoenen is goed voor je tanden
De term 'speeksel uitwisselen' klinkt misschien onsmakelijk, maar het is wel degelijk goed voor ons. Door extra speekselaanmaak spoel je bacteriën weg en zo ga je tandbederf tegen. Daar zal ook je tandarts blij mee zijn ;-). 

5. Door een zoen kun je erachter komen of iemand een goede partner voor je is
Je bent aan het daten met een jongen, maar je vraagt je af of hij wel goed bij je past? Nou, misschien krijg je het antwoord wel na een heftige zoen! Dan kun je testen of er wel écht een vlam is. Mensen kiezen hun partner namelijk (onbewust) uit op geur, en tijdens het zoenen kun je goed aan hem sniffelen. Score! 

6. Zoenen is goed voor je immuunsysteem
Speeksel met een ander uitwisselen versterkt je immuunsysteem. Tijdens een make-out sessie stroomt het bloed door je aderen en krijgen je cellen meer zuurstof. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig zoenen minder vaak ziek zijn en zelfs langer leven. 

7. Zoenen versterkt de spieren in je gezicht  
Tijdens een zoenpartij denk je natuurlijk niet aan de praktische redenen (hallo, het is gewoon leuk), maar wist je dat het heel goed is voor de spieren in je gezicht? Je gebruikt namelijk zo'n 39 kaak- en wangspieren en uiteraard blijft je tong in topconditie. 

8. Zoenen verbrandt calorieën 
Je spieren worden dus ijzersterk door het zoenen, maar dat betekent natuurlijk ook dat je calorieën verbrandt! Als je even best doet, dan verbrand je al 30 kcal in een kwartiertje. Kijk, dat is mooi meegenomen! 

Dus ladies: happy kissing! 😉 

Bron: msn, burogublog, sheknows

Pin je love inspiratie in Pinbook