Food

10 beste power foods voor vrouwen

Gezond eten hoeft niet lastig te zijn als je weet wat goed voor je is en wat niet. Er zijn veel superfoods en powerfoods die de gezondheid en het immuunsysteem een boost geven. De meeste producten zijn het hele jaar door verkrijgbaar in de supermarkt én dragen bij aan een goede gezondheid. Benieuwd welke tien powerfoods je absoluut moet eten? Girlscene licht ze uit.

Waterkers
Het schijnt dat waterkers preventief werkt tegen (borst)kanker. De naam waterkers is misschien misleidend, want het is geen kers. Het is een blad dat pittig smaakt en waar een hoop vitamine A, C en K inzit. Waterkers heeft een goede werking op je lever waardoor de kans op acne en eczeem lager is. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je spijsvertering. 

Bramen
Heerlijk in de zomer of bevroren in de winter: bramen. Het is een sterke antioxidant, net zoals bosbessen. Deze antioxidanten werken tegen kanker en hartproblemen en de vitamine C in de bramen maakt je immuunsysteem sterker.

Bieten
Een andere power food is de biet. Ook bieten zitten vol antioxidanten en dan in het bijzonder luteïne. Luteïne werkt als een UV-filter in het oog. Bieten werken ontstekingsremmend en preventief tegen kanker, Alzheimer en hartziekten. De groente is ook goed voor iemand die vaak last heeft van puistjes. 

Rode grapefruit
Grapefruit is goed voor je omdat het je cholesterol verlaagt en ontstekingen in je slagaders mindert. Daarnaast is de grapefruit een boost voor je immuunsysteem en verbetert het de conditie van de huid.

Amandelen
Amandelen zitten tjokvol proteïnen, gezonde vetten, vitamines, vezels en mineralen. Eet je er niet klem aan, maar vervang je snoep cravings door een handje amandelen. De noten helpen je bij het opbouwen van spieren, gaat huidveroudering tegen en zorgt ervoor dat de kans op kanker en diabetes kleiner wordt.

Yoghurt
De beste yoghurt is Griekse yoghurt, wat vol zit met proteïnen, calcium en kalium. Het is niet alleen gezond, maar yoghurt is ook een goede power food voor het lichaam en dan in het bijzonder de spijsvertering en het immuunsysteem.

Wilde zalm
Als je op zoek bent naar een rijke bron van proteïnen (om spieren op te bouwen) en omega-3 moet je wilde zalm eten. Eet het liefste twee keer per week vis om de goede hoeveelheden binnen te krijgen.

Quinoa
Iets wat je zowel tijdens lunch als diner kunt eten is quinoa. Quinoa is een graansoort die goed vult, gezond is en weinig calorieën bevat. Volkoren producten zijn in het algemeen gezond voor je en een aanrader als je witte producten zoals brood en pasta wilt vervangen door iets beters. In quinoa zitten veel vitamines, mangaan, magnesium en vezels.

Linzen
Het duurt even voordat linzen gekookt zijn, maar dan heb je ook wat! Linzen zijn een vezelbom en onder andere een must voor mensen met diabetes. In deze power food vind je veel ijzer, eiwitten en vezels. 

Olijfolie
Olijfolie is niet om zo te eten, maar om mee te koken. Het is de gezondste olie die tegelijkertijd hart- en vaatziekten tegengaat. Een groot deel bestaat uit onverzadigde vetten en verbetert het cholesterolgehalte in het bloed en antioxidant vitamine E is ook aanwezig. Olijfolie is dus een verantwoorde keuze om mee te bakken! Nog een voordeel: olijfolie helpt bij afvallen en verminderen van buikvet. Voor de sommige meiden is dat laatste een bonus. 🙂

Eet jij al deze power foods? Heb jij nog tips?

Bron: sheknows, mens-en-gezondheid, voedingscentrum

Must reads 👀