Lifestyle

10 tekens dat je vriendje liegt

In een relatie hoor je over het algemeen niet te liegen, maar helaas bewijst de praktijk dat sommige mensen niet helemaal eerlijk zijn. Misschien gedraagt je vriendje zich een beetje vreemd of komt hij met rare verhalen aan. Vraag jij je ook weleens af of je vriendje liegt (geloof ons, je bent niet de enige)? Hier vind je 10 tekens dat jouw vriendje misschien wel een leugenaar is… 

Wij gaan echt niet ontkennen dat wij nooit een leugentje om eigen bestwil vertellen ('Oh deze schoenen? Nee die had ik al!'), en dat kan over het algemeen ook geen kwaad. Helaas hebben sommige mensen wel een handje van leugens vertellen. Misschien vraag jij je ook weleens af of jouw vriendje liegt omdat hij bijvoorbeeld iets vertelt wat niet helemaal klopt… Heel vervelend, want je vriendje vals beschuldigen zal de relatie geen goed doen, maar tegelijkertijd wil je het ook niet zomaar vergeten. 

Misschien heb jij vanaf het begin al het gevoel dat je hem niet kan vertrouwen. Dan willen we je sowieso aanraden om eens over je relatie na te denken. Vertrouwen is namelijk de basis van een goede relatie. En zeg nu zelf: het is toch ook niet fijn als je steeds zijn sms'jes wil controleren of het gevoel hebt dat hij dingen doet waar jij niet achter staat? 

Girlscene zet 10 tekens op een rij waaraan je een leugenaar (hoeft dus niet per se je vriendje te zijn) kan herkennen.


Bron

1. Hij gedraagt zich anders 
Misschien heb jij je vriendje wel leren kennen als een vrolijke jongen die jou alles vertelt, maar is hij de laatste tijd juist heel gesloten en afwezig. Dat kan een teken zijn dat er iets mis is. Mensen die liegen voelen zich niet op hun gemak omdat ze bang zijn dat de ander achter zijn of haar leugens komt. Als hij liegt over iets groots, dan is de kans ook groot dat hij zich anders gedraagt. 

2. Hij kijkt je niet aan
Heb jij het gevoel dat hij liegt over een verhaal? Kijk dan goed naar zijn lichaamstaal. Kijkt hij je wel aan? Als hij heel hard probeert om je niet aan te kijken, dan liegt hij waarschijnlijk. Het is namelijk heel moeilijk om een leugen te vertellen terwijl je iemand recht aankijkt. Je kunt hem ook vragen over hij wil zeggen dat hij niet liegt terwijl hij je aankijkt. Als hij dit niet kan, dan heeft hij waarschijnlijk iets te verbergen. 

3. Zijn verhalen kloppen niet
Liegen is heel gecompliceerd. Als je veel leugens vertelt, dan moet je ook onthouden wat je dan precies allemaal hebt gezegd. Vaak worden bepaalde details vergeten. Als je jouw vriendje verdenkt van liegen, luister dan goed naar zijn verhalen en onthoud de details. Vraag een paar dagen later naar hetzelfde verhaal. Vertelt hij nog steeds hetzelfde verhaal? Zo niet, dan is de kans groot dat hij liegt. 

4. Hij schiet in de verdediging
Als je jouw vriendje vraagt of hij liegt, hoe reageert hij dan? Als hij meteen in de de verdediging schiet, dan is er misschien iets mis. Als je niks te verbergen hebt, dan hoef je ook niet heel erg je best te doen om uit te leggen dat je absoluut niet liegt. Dit teken is wel een beetje tricky, want het is begrijpelijk als hij boos wordt als jij hem vals beschuldigd. Toch kan er iets niet in de haak zijn als hij heel erg over the top reageert. 

5. Er zijn veel pauzes
Een teken van liegen kan zijn dat iemand veel pauzes neemt bij het beantwoorden van een vraag. Kijk eens hoe hij reageert als je vraagt waar hij gisteravond was. Als hij een minuut later de vraag pas beantwoordt of jouw vraag nog een keer herhaalt, dan is hij misschien tijd aan het rekken om een antwoord te verzinnen. 

6. Hij beschuldigt jou van liegen
Soms voelen mensen zich schuldig over hun leugens en proberen ze de schuld op iemand anders af te schuiven. Als jouw BF jou er constant van beschuldigt dat je zijn vertrouwen hebt geschaad, dan voelt hij zich misschien schuldig over het feit dat hij JOUW vertrouwen heeft geschaad. Of hij wil de aandacht van hem afschuiven. 

7. Hij vertelt geen details
Denk jij dat je lover liegt over met wie hij vorig weekend was? Stel hem een aantal vragen zoals 'wat hebben jullie gedaan?'. Het hoeft natuurlijk geen kruisverhoor te zijn, maar stel gewoon een paar vragen. Als hij steeds antwoorden geeft als 'weet ik niet meer' of 'uh weet ik niet', dan is dat misschien omdat er geen details zijn. 

8. Hij is super voorzichtig met zijn telefoon
Op een telefoon kunnen super persoonlijke dingen staan. Maar meestal staan er geen dingen op die jouw geliefde niet mag weten. Als jouw vriendje dus heel voorzichtig is met zijn telefoon -hij draagt het constant bij zich, ook al gaat hij even naar de wc-, dan zouden er weleens dingen op kunnen staan die hij wil verbergen. 

9. Hij heeft al eerder gelogen
Het is niet leuk om iemand te beoordelen op zijn of haar verleden, maar de praktijk bewijst wel vaker dat mensen hun fouten herhalen. Als jouw vriendje al vaker tegen je heeft gelogen, vraag jezelf dan af waarom deze keer anders zou zijn? Met eerdere leugens bedoelen we niet een leugentje om bestwil, maar grote leugens. 

10. Je voelt het aan je intuïtie 
Je kunt veel meer aanvoelen dan je denkt. Misschien heb je uiteindelijk geen hard bewijs, maar voel je toch dat er iets niet goed zit. Negen van de tien keer klopt dit gevoel ook. Uiteindelijk moet je dus op je gevoel af gaan. Vertrouw jezelf! 

Waar herken jij een leugenaar aan? Heb jij iemand weleens betrapt op een leugen? 

Bron: gurl, cosmopolitan 

Must reads 👀