Beauty

Van zomer naar winter huidverzorging

De zon is inmiddels verdwenen en de verwarming staat hoog. Jep, het is inderdaad wintertijd. Bij de winter hoort een aparte skincare routine, omdat de huid meer vocht verliest. Heb jij je zomer huidverzorgingsproducten al ingeruild voor rijkere crèmes en smeerseltjes? Nee? Geen probleem, want Girlscene helpt je bij het uitzoeken van de kasten en geeft tips voor een nieuwe huidverzorging routine. 

Haal de kasten leeg
Als je zo iemand bent die kasten vol met shampoos, bodylotions en andere producten hebt is dit jouw eerste stap. Haal de kast(en) eens leeg zodat het voor jou overzichtelijk wordt wat je nog op moet maken en wat weg moet. Check de labels en de houdbaarheidsdatum en gooi weg wat je sowieso niet meer gaat gebruiken, wat over datum is en wat niet lekker meer ruikt. Misschien vind je producten waarvan je vergat dat je ze nog had en waarschijnlijk duikel je dan ook half lege conditioners op die je in de douche kunt zetten. 

Kijk naar de ingrediënten
Om erachter te komen of producten geschikt zijn voor jouw huidtype is het een goed begin om de ingrediëntenlijst eens te bekijken. Want ben je wel zo zeker dat je bijvoorbeeld producten voor een vette huid nodig hebt? Zeker in de winter is het belangrijk om je huid te voeden (niet te verwarren met overvoeden) omdat je huid veel vocht verliest door de verwarming en het gure weer buiten. De volgende ingrediënten wil je mogelijk niet gebruiken:
– minerale olie: sluit de huid af en verstopt poriën
– den(atured) alcohol: 'slechte' alcohol die de huid uitdroogt, zit vaak in toners en tonics
– isopropylmyristaat of isopropyl palmitate: zorgen bij sommigen voor mee-eters 
– parfum (fragrance): irriteert de (gevoelige) huid
– sodium lauryl of laureth sulfaat: drogen de huid uit en vind je terug in schuimende cleansers en shampoos 
– seed of shell poeder: natuurlijke deeltjes in scrubs die op de huid krassen en de huid 'scheuren' waardoor bacteriën zich spreiden.

Welke producten heb je nodig
Ga bij jezelf na welke producten je écht nodig hebt en daadwerkelijk gaat gebruiken. Een basic skincare routine bestaat uit een cleanser, toner/tonic/micellaire water, dagcrème, nachtcrème en zachte scrub. Het is het beste om producten te gebruiken waarbij je niet met je vingers in een pot hoeft.  Vergeet niet om de rest van je lichaam goed te verzorgen met een hydraterende crème. 

Favoriete producten
Vind je favoriete producten, of het drogisterijmerk is of een luxe merk. Wees niet bang om te investeren in een paar goede producten, dat is beter dan een kast vol producten die ingrediënten hebben die niet goed werken voor jouw huid. Zorg dat je weet welk huidtype je hebt zodat je de juiste producten koopt. Vraag ook om advies in de winkel, misschien hebben zij tips voor je. 

Serum en olie
Heb je een droge huid? Gebruik dan 's nachts een serum of olie die speciaal voor het gezicht gemaakt is. Dan word je de volgende ochtend wakker met een zachte huid die gevoed is. Kiehl's heeft een fijne variant in het assortiment. 

Balsem
Kijk in je la of je nog een goede lippenbalsem heb of schaf er zo nodig een aan. Girlscene schreef laatst over de goede producten van La Roche Posay die geschikt zijn voor de droge huid, maar 8 hour cream is ook een wondermiddel dat je op je hele lichaam kunt gebruiken voor droge plekjes. 

Honing
Honing is in de winter een wonderproduct voor de droge huid. Mix het met suiker om een verzorgende scrub te maken of maakt een hydraterend gezichtsmasker met honing en yoghurt. 

Heb jij een aparte winter en zomer routine? 

Bron: refinery29, womenshealthmag, health
Beeld: Girlscene