Lifestyle

Pimp je schoolspullen

Hoe erg is het eigenlijk om naar school te gaan? Je ziet elke dag je vriendinnen, hebt lol in de klas en bent vaak vroeg klaar met de lessen waardoor je veel vrije tijd hebt. Maar toch zijn er soms van die dagen dat je er gewoon geen zin in hebt. Als zelfs de grappen van je beste vriendin je niet opvrolijken zit er nog maar één ding op. Pimp je schoolspullen! Op die manier zijn de dagen op school net iets meer draagbaar.

Die ene quote of de favoriete kleur kaft om je boeken maken de dag net iets beter wanneer je down bent. Naast lieve verhalen van vriendinnen in je agenda zijn er nog meer tips en tricks om je schoolspullen op te leuken. 

Laten we thuis beginnen. Naast de uren op school spendeer je thuis ook veel tijd aan huiswerk en tentamens als de toetsweek er weer aan komt. Je werkt het snelst en meest effectief als de ruimte om je heen opgeruimd is en je overal goed bij kunt komen. En laat de zomervakantie daar nu perfect voor zijn!

Verzamel lege potten of koop het bij een winkel zoals Action en Xenos om je school essentials in op te bergen. Een pot voor potloden, gummetjes, kleurpotloden, markeerstiften, pennen… Je hoeft op die manier nooit meer te zoeken naar je gum of highlighter die ergens in je kamer slingert. 
Zorg dat de pot goed schoon en droog is. Print vervolgens labels uit met de naam van wat je er in wilt doen en plak het op de pot. Vul 'm en tada: alle benodigdheden binnen handbereik! Als de deksel er niet op past laat je die gewoon achterwege.


bron

Als je bovenstaande opbergmethode net iets te veel werk of gedoe vindt, kun je ook voor deze manier gaan. Heb je bonen of erwten uit blik gegeten? Maak het schoon en zorg dat het goed droog is en gebruik het om je pennen en dergelijken in op te bergen. Haal de restjes kaftpapier, behang en stof uit de kast en plak dat op de blikken. Doe er een leuk lintje om en versier zoals je het zelf mooi vindt. 
Tip: een blik met een dikkere rand aan de boven- en onderkant maakt het af.

Heb je last van studie ontwijkend gedrag? Soms is het goed om even afstand te nemen van het huiswerk zodat je daarna weer er tegenaan kunt. Voor dit project heb je namelijk iets meer tijd nodig. Wat je nodig hebt is een blok (geschuurd) hout, een boor en verf. Zorg dat het hout goed geschuurd is en pak vervolgens een boor. Hiermee boor je gaten in het hout die diep genoeg zijn dat er een potlood of pen in blijft staan. Het is passen en meten of het potlood er echt inpast, maar je kunt ook een dikkere plug gebruiken om grotere gaten te boren. Het mooiste effect krijg je door eerst te boren om de verf niet te beschadigen, maar de kans is dan groot dat de verf in de gaten loopt.

 

Potlood
Op deze website lees je de uitleg van deze vrolijke DIY potloden. Je hebt niet veel nodig voor dit project. Aan potloden, tissue papier, lijm en een schaar heb je genoeg.

Etui
Tegenwoordig is het eenvoudig om glimmende steentjes en studs te kopen die je op textiel lijmt of prikt. Op die manier maak je een saai etui sprankelend.

Plaktatoeages
Als je nog ergens plaktatoeages hebt liggen, sla je slag! Plak ze op de voorkant van je kaft en breng een laagje topcoat over de tatoeage aan zodat het langer blijft zitten.

Tape
Ga aan de slag met tape wat een leuk kleurtje of glitter heeft. Lint werkt trouwens ook prima, maar dan heb je wel lijm nodig. Plak je voorletter of de letter(s) van het vak op het kaftpapier om het boek of verzin je eigen creatie.

Kant
Is girly meer jouw ding? Vraag aan je moeder, oma of zus of ze nog kanten stof heeft liggen in de kast. Lijm dat voorzichtig om het boek heen in een baan. Je kunt met kant ook het hele boek kaften (met plakband), wat er mooi uitziet maar waarschijnlijk het boek niet heel goed beschermt. 

Quotes
Haal je artsy fartsy kant naar boven en schrijf inspirerende quotes op.

What you do today can improve all your tomorrows
Beauty is whatever gives joy
I like the dreams of the future better than the history of the past
Laziness is nothing more than the habit of resting before you get tired
Dream as you will live forever. Live as you will die today
Either you run the day, or the day runs you

Heb jij nog tips om je schoolspullen op te pimpen?