Lifestyle

10 kleding wastips waar je kleding blij van wordt

Als je een mooi kledingstuk gekocht hebt, wil je dat ook graag mooi houden. Niets zo vervelend als een mooi T-shirt kopen, dat na één keer wassen rijp is voor de kledingkast van je kleine zusje. Of wanneer je een mooie jeans hebt, die na een paar keer wassen geen kleur meer heeft. Wij geven je tips om dit soort drama's te voorkomen.

 


Bron beeld: Weheartit

– Lees altijd de wasvoorschriften van je kledingstukken. Mag een kledingstuk niet in de wasmachine? Luister daar dan ook naar, want vaak wordt je kledingstuk er ook echt niet mooier op als je hem toch in de wasmachine gooit.

Als je net zo bent zoals wij, dan knip je voordat je het kledingstuk gaat dragen het waslabel al uit je kledingstuk, want erg mooi staat het niet. Lees de wasvoorschriften voordat je het weggooit erg goed. Ben je bang dat je het gaat vergeten? Schrijf dan met zwarte marker op het wasvoorschrift van welk kledingstuk het label is en bewaar de labels in een doosje in de buurt van de wasmachine.


Bron beeld: Weheartit

– Logisch: Maar het gaat nog weleens fout, was donkere kleding met donkere kleding en was licht gekleurde kleding met lichtgekleurde kleding en was rode kleding met rode kleding en blauwe kleding met blauwe kleding. Het klinkt zo logisch, maar er zal maar per ongeluk een rode sok bij je witte was zitten (bijvoorbeeld van een vorige was tegen de bovenrand van je wasmachine aangekleefd), je witte was zal er niet wit meer uitkomen..

– Selecteer je was niet alleen op kleur, maar ook op materiaal. Een witte zijde blouse was je niet samen met een witte handdoek. De blouse moet op 30 graden worden gewassen met een laag toerental, de handdoek moet warmer gewassen worden met een hoger toerental.

– Als je helemaal zuinig bent op je zijden blousjes en lingerie, doe deze spullen dan in een speciaal netje gemaakt voor lingerie. Deze zijn onder andere te koop bij lingeriewinkels.

– Gebruik niet te veel wasmiddel, dit is de pest voor je wasmachine. Lees altijd op de verpakking van het wasmiddel hoeveel wasmachine je voor jouw was moet gebruiken. Was je een kleinere hoeveelheid, dan heb je ook minder wasmiddel nodig.

Bron beeld: Weheartit

– Handdoeken kun je wassen met wasverzachter, daar worden ze heerlijk zacht van. Maar er zijn ook kledingstukken die niet zo goed tegen wasverzachter kunnen. Sportkleding bijvoorbeeld, die kun je maar beter niet met wasverzachter wassen, dit schaadt het materiaal namelijk.

– Spijkerbroeken kun je eigenlijk beter zo min mogelijk wassen, de kleur vervaagt namelijk bij iedere wasbeurt. In plaats van wassen, kun je je spijkerbroeken buiten laten luchten. Natuurlijk moet een spijkerbroek ook weleens gewassen worden, anders zou het een vies verhaaltje worden. Zorg altijd dat je je spijkerbroeken binnenstebuiten wast.


Bron beeld: Weheartit

– Was niet alleen je spijkerbroeken binnenstebuiten, maar probeer al je kleding binnenstebuiten te wassen, zo blijft de buitenkant netter.

– Is de wasmachine klaar? Haal de kleding meteen uit de wasmachine, laat je de kleding er langer in zitten gaat de kleding kreuken, laat je je kleding een hele dag nat in de wasmachine zitten, dan is de kans groot dat je je kleding gelijk nog een keer kunt wassen, want natte kleding in de wasmachine gaat stinken.

Doe jij zelf de was, of laat jij dat liever aan je moeder over?