Beauty

La Roche Posay Lipikar & Cicaplast voor extreem droge huid

Maak kennis met de Lipikar en Cicaplast lijn van La Roche Posay. Op de Girlscene redactie zijn we al fan van het Franse La Roche Posay. Vooral de Effaclar lijn is favoriet en deze keer laten we jullie twee collecties zien die speciaal voor de wintermaanden en extreem droge huid zijn. Ook voor mensen met eczeem en psoriasis zijn deze producten geschikt, dus kijk snel even verder.


La Roche Posay Lipikar Baume AP – Deze bodylotion is eigenlijk een balsem die irritaties en jeuk tegengaat. De zus van Girlscene's Renée gebruikt deze crème voor haar psoriasis. Het trekt snel in en het bevat geen parfum en parabenen, waardoor het extra lief voor de huid is. Echt een aanrader voor iemand met een extreem droge huid! Dit is jouw lifesaver deze winter. 

Prijs: € 16,50 / 200 ml


La Roche Posay Cicaplast Lèvres – Last van droge lippen? De Cicaplast lippenbalsem is echt een balsem van dikke structuur. Het brengt aan als een dun laagje die de lippen beschermt tegen de invloeden van buitenaf. De balsem bevat 10% karitéboter wat helpt bij het hydratatieproces. Het is namelijk een actief lipiden-herstellend bestanddeel dat vetzuren heeft die bijna gelijk zijn met die van de huid. Daardoor geneest het sneller en versoepelt de droge huid. Daarnaast zit er in de Cicaplast balsem 5% pathenol. Dat heeft een verzachtende en ontstekingsremmende werking. 

De verpakking is erg handig, omdat het topje schuin afgesneden is waardoor het goed op de lippen past. Je kunt dus rechtstreeks op je mond aanbrengen of met je vingers als je dat liever hebt. 

Ben je verkouden? De balsem is niet alleen goed voor de lippen, maar ook voor de mondhoeken en de neus. Het werkt tot twaalf uur lang. 

Prijs € 5,50 / 7,5 ml

La Roche Posay Cicaplast Maines – Iemand met beschadigde handen heeft veel baat bij deze balsem. Op de hand voelt het net zoals de lippenbalsem qua structuur. De ingrediënten zijn net iets anders, waardoor deze balsem beter geschikt is voor de handen. De huid van de handen en lippen zijn niet hetzelfde. In de Cicaplast handcrème zit 30% glycerine en 4% niacinamide wat het jeukende gevoel van een droge huid stopt. 

De structuur is net zoals de lippenbalsem vrij dik. Daarom is het vooral lekker om 's avonds of 's nachts te gebruiken. 

Prijs € 7,50 / 50 ml

Producten van La Roche Posay zijn getest door mensen en de lipbalm zelfs door patiënten. 96% van de mensen die de handcrème gebruikt merkte dat de huid meteen zacht werd en 90% vond de huid minder droog. Na vier weken had 92% geen last meer van irritaties en 85% vond dat de huid was verbeterd. 

De Cicaplast lippenbalsem werd getest bij patiënten die een behandeling volgen tegen acne die de huid heel droog maakte. 88% ondervond dat de lippen zacht blijven en comfortabel aanvoelen. 

Andere producten uit de Cicaplast collectie zijn de herstellende balsem Baume B5 en de Cicaplast Gel voor het herstel van de epidermis (gevoelige opperhuid). 

La Roche Posay is ondere andere verkrijgbaar bij de apotheek.

Zijn deze producten iets voor jou? Heb jij tips voor de extreem droge huid?