Lifestyle

Meer dan de helft van de jongeren kijkt dagelijks online ‘crap’

Je kent het vast wel.. Je kijkt één filmpje op Facebook, nadat het filmpje is afgelopen krijg je allerlei suggesties voor andere filmpjes en voor je het weet ben je een half uur verder en heb je een half uur lang 'crap' gekeken. Telefoonprovider HI onderzocht het crap-kijk-gedrag van jongeren en kwam tot 'schokkende' ontdekkingen.

 

Bron beeld: Weheartit

Wist je dat meer dan de helft van de jongeren tussen de 16 en 25 jaar dagelijks online 'crap' bekijkt. Onder crap verstaan we video's op YouTube, Dumpert, 9GAG. Online onzinnigheid; filmpjes van Lucky TV of Kahkiel, dieren die bizarre dingen doen, gif-jes van celebrities. Laten we het zo zeggen, onder online crap verstaan we online entertainment dat niet écht bijdraagt aan je intellect.

Het percentage jongeren dat dagelijks naar online crap kijkt is GROOT. 65% van de jongens kijkt dagelijks naar crap online, meiden kijken minder, 40% van de meiden kijkt dagelijks naar online crap. 


Bron beeld: Weheartit

De websites die het meest varen bij de online-crap-populariteit? 74% van de jongeren kijkt op YouTube, 55% op 9GAG, Dumpert krijgt 41% van de online-crap-kijkers, 24% kijkt op GeenStijl en 21% op De Speld.

Een kwart van de jongeren geeft aan tegenwoordig liever crap online te bekijken dan crap op TV. Dat online crap niet heel goed voor je is weten we ook, 33% van de jongeren uit het onderzoek aan dat ze beter een boek kunnen lezen in de tijd dat ze online crap bekijken.

Gelukkig kijkt het grootste gedeelte van de jongeren niet de hele dag online crap. Slechts 6% van de jongeren kijkt meer dan een uur per dag naar online crap, 60% kijkt hooguit 10 minuten per dag naar online crap..


Bron beeld: Weheartit

Nog wat feitjes die uit het onderzoek zijn gebleken..

– 59% van de jongens kijkt naar nieuwsgerelateerde crap en 42% vindt leedvermaak leuk op internet. Meisjes zijn minder fan van nieuwsgerelateerde crap (40% vindt dit leuk), naar leedvermaak kijkt slechts 23% van de meiden.

– 41% van de meiden kijkt naar aandoenlijke crap, 27% kijk naar entertainment en 13% vindt crap over celebrities leuk. Jongens kijken een stuk minder naar aandoenlijke crap (9%), 14% kijkt naar entertainment en 6% naar crap over celebrities.

– Jongeren tussen de 16 en 20 kijken crap gemiddeld het vaakst op hun smartphone (77%), hoe ouder de jongeren worden, hoe minder er op de smartphone gekeken wordt. Van de 21-22 jarigen kijkt 68% op hun smartphone en van de 23-25 jarigen kijkt 63% op hun smartphone.

– 29% van de jongens kijkt online crap wanneer zij op de WC zitten en 15% kijkt tijdens werktijd. Meisjes kijken een stuk minder online crap op het toilet (12%) en slechts 7% kijkt crap tijdens werktijd.

– 33% van de scholieren kijkt online crap in het OV, van de mensen die naar hun werk gaan met het OV kijkt slechts 22% online crap tijdens het reizen.

– Het lijkt erop, dat hoe ouder je wordt hoe minder online crap je voor het slapen gaan bekijkt. Van de 16 tot 20 jarigen kijkt 41% crap voor het slapen, van de 21-22 jarigen kijkt 39% voor het slapen en van de 23 tot 25 jarigen kijkt 35% crap voor het slapen gaan.

– 58% van de jongens kijkt online crap via sites, meisjes kijken juist vaker online crap via social media (74%).

Kijk jij online veel naar 'crap'? Kijk je dagelijks naar online crap? Waar kijk jij het liefst naar als je crap kijkt? Of ben jij zo iemand die juist liever een goed boek pakt dan naar haar telefoon grijpt voor een flinke dosis crap?