News

Yay or nay?: de pizza cocktail

Een lekkere Italiaanse pizza met tomaat, veel kaas en een knapperige korst… Mmmm, bij wie loopt het water nu niet in de mond? In het weekend nog een (alcoholvrij) cocktailtje erbij en het plaatje is compleet. Een Italiaans restaurant in Amerika dacht: waarom deze twee lekkernijen niet combineren?! Zij hebben de pizza cocktail bedacht. Loopt het water je nu ook in de mond of zou je het meteen afslaan?

Dit is een pizza:


Bron

Dit is een cocktail:


Bron

En dit is de pizza cocktail: 


Bron

Nee, dit is geen grapje. Om pizza maand te vieren (oktober staat blijkbaar voor de Amerikanen in het teken van pizza) heeft Italiaans restaurant Trattoria Neapolis in Pasadena, Californië de Pizza Martini bedacht. Ze hebben niet gewoon een pizzastukje en een beetje vodka in de blender gegooid, het restaurant heeft echt een unieke cocktail bedacht. L.A. Weekly onthult het recept: tomaatwater, vodka met basilicum, peper, porcini en verse basilicum, afgemaakt met Parmezaanse kaas en mozzarellaschuim. 

Volgens een paar testers lijkt de smaak van de cocktail 'eng veel' op de smaak van een echte pizza. 

Voor de meiden die al helemaal zin hebben gekregen in de pizza cocktail: helaas is het nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar als het een echte hit wordt in Amerika dan zou het zomaar kunnen… 

Yay or nay? Zou jij de pizza cocktail willen proberen? Of lijkt je het te smerig voor woorden?

Bron: eonline, buzzfeed, newsfeed