Lifestyle

‘Vindt-hij-me-leuk’ advies van Girlscene lezeressen

Jongens… soms zijn ze niet te begrijpen. Ook zij spelen weleens hard to get of doen heel nonchalant, terwijl hij tegelijkertijd erop los flirt via WhatsApp. Vindt hij me leuk of niet? Als je niet de ballen hebt om het recht op de man af te vragen waar jullie mee bezig zijn, is er altijd nog het forum. Girlscene lezeressen weten daar wel raad wat deze situaties betreft en de beste compilatie laten we in dit artikel zien. 

OMG, echt moeilijk dit. Vorige week is m'n crush langs geweest (derde keer al), samen een film gekeken enzo. Hij zei de hele tijd lieve dingen dat 'ie wel altijd zo kon blijven liggen (ik lag in z'n armen). Maar nu heb ik 'm al een week niet gesproken… Hij whappt niet of wat dan ook. Vindt hij me leuk of niet?

Advies van PrincessUnicornNinja 
Ik denk dat hij je wel leuk vindt. Misschien heeft hij wel een reden dat hij je niet Wappt of hij weet gewoon niet wat hij moet zeggen. Anders stuur jij hem een berichtje of je vraagt hem of hij nog een keer wil afspreken!


bron

Ik zit in een soort groep met een jongen waar we iedere woensdag heengaan om te praten over hoe onze week was. (Het is vanuit een kliniek) Ik merk dat ik hem leuk begon te vinden. Maar ik weet niet of hij mij leuk vindt. Ik vind het zo awkward om te vragen, ook via WhatsApp. Maar als ik naar hem kijk, kijkt hij soms al naar me, of hij lacht heel lief als ik naar hem lach. En laatst kwam hij (naar mijn idee) dichterbij mij staan. Maar soms denk ik in mijn hoofd dat ik het zo zie… Misschien lacht hij ook wel naar iedereen zo, of keek hij toevallig ook naar mij, of kwam hij 'perongeluk' dichterbij staan. Ik denk er erg onzeker over… Dan denk ik dat ik toch te lelijk voor hem ben. En via WhatsApp praat hij niet als ik niet begin, maar als ik praat stuurt hij weleens hartjes of whatever, maar dat zegt natuurlijk niks. Het nog kuttere, (als dat een woord is) vandaag was mijn laatste keer in die groep. En ik ben bang dat ik hem dus nooit meer zie. Ik denk al de hele dag aan hem. It's making me craaaazy. Nou als iemand iets weet… graag!

Advies van c'estmoimarijke
Dat lijkt er best veel op dat hij je leuk vindt. Ik zou gewoon subtiel vragen of hij een keer samen iets wilt doen als ik jou was anders heb je er eeuwig spijt van, good luck X.

Ik ben net terug van een weekje vakantie, en onze buren in het hotel waren Nederlandse jongens (zelf Belgisch). Op een avond waren we aan het praten vanaf het balkon, en was wel gezellig enzo. Met één van de jongens maakte ik wat grapjes en uiteindelijk werd het een watergevecht, maar dat doet er verder niet toe. Ik vond hem niet echt 'leuk leuk', maar gewoon wel een grappige kerel. Volgende dag zagen we elkaar wel even aan het zwembad. Vriendelijk knikken maar verder niets gezegd. Ik had wel het gevoel dat hij naar mij keek als ik bijvoorbeeld in het zwembad kwam. Twee avonden later moest één van mijn vriendinnen naar het ziekenhuis, andere ging mee en ik bleef alleen in het hotel. Ik was toen wel behoorlijk dronken. In ieder geval, zijn deur stond ook open en toen heb ik de hele nacht met hem zitten praten en lachen op zijn balkon, later ook in mijn kamer. Er is verder niets gebeurd of zo, maar het was wel heel gezellig! Hij raakte me wel soms aan om zogezegd van het bed te duwen, omdat ik hem uitlachte met iets. Alleen toen kwamen zijn vrienden, die ook behoorlijk dronken waren. Was wel lachen, maar toen ging hij na een kwartier (of wat langer) pissig weg en slapen. Even later gingen zijn vrienden ook naar de kamer, en toen ik nog wat spullen bracht zeiden zij dat die vriend weg was. Ik ben toen wel gewoon gaan slapen, maar even later moest ik weer de kamer uit (iemand op de gang), en toen zeiden ze dat ze hem alweer teruggevonden hadden. Volgende dag (onze laatste dag) liep ik voorbij het zwembad, en spatte iemand mij nat. Dat was dus die ene jongen, dus ik zei hallo, en ik vroeg of ze nog ruzie hadden (ik had ze later die nacht nog suuuuperhard horen schreeuwen, maar was blijkbaar niet tegen elkaar). Daarna gewoon in de zon gaan liggen, maar ik zag hem toch af en toe kijken (zij lagen wat verder), en toen hij weg liep bleef hij net voor mijn ligstoel staan op zijn vrienden wachten. Zij vertrokken dezelfde dag als wij, alleen 45 minuten vroeger, maar toen we op de luchthaven kwamen zaten zij daar dus ook nog. Toen we hen voorbij kwamen (ze zaten te eten), zei ik hallo, zij ook, en ik vond echt dat 'ie lief keek, oprecht blij van mij te zien of zo.
IN IEDER GEVAL: Ik weet dus niet of hij mij leuk vond, maar ik heb het gevóel van wel… Nu is mijn vraag: Ik weet zijn naam (hij mijn achternaam niet), dus zou ik hem toevoegen op Facebook? Of zou hij dan zoiets hebben van, wtf stalker? Ik ben overigens 19 en hij geloof ik 21. Ik vraag dit aan jullie omdat het een Nederlandse jongen is, misschien begrijpen jullie die beter, haha!

Advies van Emma Yara
Gewoon toevoegen! Nee heb je, ja kun je krijgen. Hij kan jou waarschijnlijk niet op Facebook vinden, terwijl hij dat misschien wel graag wil! Je kunt altijd eerst casual napraten over de vakantie toch? En of ze nog een goede reis gehad hebben.

Ik snap het als dit zo'n tienermeisje die zich veel te veel zorgen maakt-verhaal wordt (waar jullie er vast al veel van hebben gezien) maar toch wil ik het hier even kwijt. Ben namelijk een beetje confused. Mijn beste vriend en ik zijn redelijk close met elkaar. Zo gaan we zondag naar de film toe, met zijn tweeën, maar het is geen date. Dit vinden de meesten al raar. En mijn grootste probleem is eigenlijk dat ik niet weet of ik hem nou leuk-leuk vind. We doen alles samen, en het is altijd zo leuk, en soms zijn we echt heeeel dichtbij elkaar, en dan voelen we ons allebei een beetje ongemakkelijk. Dus dat is mijn eerste probleem, ik weet niet of ik hem leuk vind. Ik hou sowieso vreselijk veel van hem. Maar dan vermoed ik ook nog dat hij homo is. Ik weet niet waarom maar toch, hij is altijd zo close, (really close) met jongens. Ik hoor graag wat tips…..

Advies van xneverending
Vraag ten eerste eens na of hij homo is of niet. Sowieso lijkt mij dat als het je beste vriend is je dat hoort te weten, maar dat terzijde. Verder kan ik niet zeggen of je verliefd bent of niet. Dat moet je echt zelf inzien. Vraag jezelf af hoe je hem nou eigenlijk ziet. Zie je hem als beste vriend of toch meer?

Ik ben al een tijdje bevriend met een jongen. We hebben de laatste helft van dit schooljaar naast elkaar gezeten (vaste plekken, maar wel zelf gekozen) en we hadden heel veel lol. Een paar keer in de week smsten we. Dit gebeurt al zo'n anderhalf jaar, en dan appten we echt tot diep in de nacht door. Hij is alleen een beetje verlegen, en volgens mij durft hij niks te doen, maar zo ben ik eigenlijk ook. Hoe kan ik erachterkomen of hij me leuk vindt?


bron

Advies van Inspireme
Als jij/hij niets van actie gaat ondernemen dan ga je het inderdaad nooit weten. Misschien hem eens vragen om wat te gaan drinken?

Ik wil gewoon even mijn verhaal vertellen en ik zou graag willen weten wat jullie ervan vinden. Een jaar geleden begon er een jongen die bij mij op school zit tegen mij te praten via whatsapp dus ik praatte gewoon terug. Het bleek dat mijn ouders en zijn ouders elkaar kenden en hij vond mij leuk maar ik kende hem eigenlijk niet en gaf dus ook geen aandacht aan hem op school. We begonnen elke dag te praten en lange gesprekken ook. Zo kwam ik dus veel over hem te weten en hij ook over mij. Ik begon hem steeds leuker te vinden en begon hem ook steeds vaker te zien. Hij had vrienden die ik ook kende en waar ik mee omging, dus als ik met die vrienden was en hij wist dat ging hij ook naar hun huis en zo was ik steeds vaker met hem. We begonnen te flowen en voor ik het wist gaf ik heel veel om hem wat echt niet de bedoeling was. Hij was niet echt mijn type qua uiterlijk en van innerlijk kende ik hem niet dus. Hij was zo aardig en hij vond mij al leuk dus ja, mijn moeder en ik kwamen ook steeds vaker bij hem en zijn ouders thuis en dat was altijd super gezellig. Hij praatte zelfs met mijn moeder via app over hoe leuk hij mij vond. Mijn moeder vertelde dat en hij wou niet dat ik dat zou weten. Heel apart maar wel schattig toch?
Een half jaar ging voorbij en we gingen samen op vakantie. De vaders gingen niet mee maar de broertjes wel. Het was super leuk en we waren super close met elkaar. Hij hield me ook vaak vast en deed zijn arm om mij heen. Ik was echt verliefd maar mensen gingen stoken en hij begon steeds minder te praten tegen me. Als ik met hem was was hij super lief en close maar met zijn vrienden erbij of mensen van school ofzo is het net alsof ik gewoon iemand ben en niet iemand waar hij close mee was. Een soort van onbekend dus.
Een jaar later gingen we weer op vakantie, dat is nu een paar weken geleden en dat was ook super leuk. Had ik niet verwacht want we praten nooit meer en als ik hem zie is het alleen maar hoi. Hij was veel closer dan vorig jaar en het leek net alsof we een stel waren. We waren vaak met z'n allen in het zwembad en hij zwom veel met me hij hield mijn handen vast en drukte me tegen hem aan gewoon op een goede en lieve manier. Ik dacht: zo doe je niet tegen iemand als je diegene niet leuk vindt toch? Maar ja, nu we weer terug zijn is het weer hetzelfde. onbekend dus.. Wat moet ik hier nou mee? Zou hij me nu juist wel of niet leuk vinden? Help me.

Advies van senorita
Persoonlijk zou ik hem ermee confronteren. Of hij zich voor je schaamt ofzo waar bekenden bij zijn. Maar dit is (denk ik) een kwestie van lef. Er is wel gestookt zeg je al, dus waarschijnlijk zullen er wel opmerkingen zijn gemaakt. Ik hoop dit natuurlijk niet voor je, want zo te horen is het een leuke jongen. Succes!

Bij mij in de kerk zit een jongen (21) die ik al lange tijd ken. Ik ben 18 en mijn zus is vrienden met hem. Een paar jaar geleden ben ik ook veel met hem gaan praten. Een jaar geleden ben ik verliefd op hem geworden. Hij is echt super aardig en we zaten vaak naast elkaar. Waardoor we best vaak tegen elkaar botsen;) elkaar dus aanraken. Later is mijn verliefdheid overgegaan. Twee weken geleden was ik met hem aan het praten en vroeg hij of ik een vriend had. Ik zei dat ik dat niet had. Hij zei: 'Oh je beste vriendin heeft al zo lang een relatie en je zus ook. En jij nu niet!?' Dus toen vroeg hij of ik met iemand bezig was of verliefd was enzo. En ik zei van niet. Hij vroeg of ik wel eens een vriend had gehad en nu zei ik ook van niet. Hij zei: 'Oh, maar er staan wel heel veel jongens vaak voor de deur om je telefoonnummer te vragen toch?' Dus ik zei dat dat niet waar was. Hij zei dat hij dat echt niet snapte en met jongens ging praten. Hij zei ook dat hij op een andere school bij diploma uitreiking (van zijn vriendin) had gekeken of er jongens voor mij waren en vroeg of zijn broertje niks voor mij was (zat ik bij in de klas maar is een jaar jonger). Hij zei ook dat ik knap was. Hijzelf heeft nu een relatie, ik weet alleen niet hoe lang al…. Het punt is dat ik weer (erg) verliefd ben geworden. Toen ik vorige week in de kerk kwam, was mijn zus er ook en toen omhelsde hij haar helemaal omdat hij haar lang niet had gezien en zei hij heel de ochtend bijna niks tegen mij. Vandaag was mijn zus er weer niet en hebben we weer fijn gepraat. Hij is echt heel erg lief, grappig, kan goed praten enzo. En ik ben echt verliefd! Hij heeft alleen een vriendin en ik weet niet wat ik moet doen… Ik denk ook niet dat hij mij leuk vindt, maar hij zei wel zo lief over dat ik geen vriend had enzo. Wat nu?

Advies van dropneus
Ik denk dat je hem echt moet gaan vergeten! Hij heeft al een vriendin en is daar waarschijnlijk gelukkig mee. Hij wilt denk ik gewoon vrienden zijn dus ik heb een big tip: lekker uitgaan en jongens ontmoeten, nummers uitwisselen, ervaring op doen en plezier hebben.

bron

Ik werd na een tijdje verliefd op m'n beste vriend en toen kregen veel vrienden van ons het idee dat hij mij ook wel leuk vond. We appten iedere dag, en als iemand dan iets 'gemeens' zei over de andere was het altijd zo van 'Aww, love you too!!'. En we spraken elkaar ook heel vaak op school en op Twitter. Toen heeft hij een keertje gevraagd of ik hem leuk vind, omdat hij op school tegen me had gezegd 'We zijn toch wel een leuk koppel he?' – ik, die hem dus echt leuk vond, ben toen met een rood hoofd weggelopen -. Toen zei ik dat ik het niet wist – te bang om toe te geven – en toen vroeg ik waarom hij dat zei. Toen hij zei: 'Omdat ik je misschien wel leuk vind' kreeg ik een hartverzakking joh. Toen heb ik gevraagd of hij serieus was zei hij ja en dat hij mijn antwoord wilde weten. Maar omdat ik bang was dat hij met een vriend was en hij me in de maling nam heb ik toen gezegd dat we 'het op school wel zouden uitspreken'. Hij voelde zich gekwetst, heeft 'ie al het recht voor ook, en sindsdien zijn we gewoon vrienden gebleven. Dit is allemaal een jaar geleden. Ik ben nu nog steeds bevriend met hem maar hij is zo veranderd nadat hij een vriendin heeft gehad. Soms komt hij random praten en dan doet hij mega lief maar daarna verdwijnt hij weer voor 25732 maanden. Dit jaar met carnaval hebben we wel bijna gezoend, maar daarna heeft hij weer een hele tijd raar gedaan en nu praat ik ook amper met hem… Terwijl veel mensen wel zeggen dat hij me overduidelijk leuk vindt doet hij zo vaag en raar… De ene keer is hij super lief en de andere keer negeert hij me weer. Dus ik heb geen idee wat ik ermee moet hmpf. Wat denken jullie?

Advies van Hope
Jongens doen wel vaker zo. Ik denk dat hij je nog wel leuk vind maar niet echt durft, jij moet de eerste stap nemen als je hem echt leuk vindt! Begin een leuk gesprek, vraag hem uit het komt vast goed. Jullie kennen elkaar al zo lang, dat word vast wel gezellig.

Komt dit jou herkenbaar voor?