Beauty

Girls issues: Ik heb lang haar en klitten..

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje wiens haar na een paar uur altijd in de klit raakt.. Een bekend probleem helaas…

Bron beeld: Laurenconrad.com

Hoi Girlscene,

Ik lees jullie artikelen graag maar had nu een "persoonlijke" vraag. De celebs en sommige meiden dragen hun lange haar lekker los zonder klipjes, speldjes en elastiekjes. Het zit gewoon goed zonder dat het in de klit zit of in hun gezicht en mond waait.

Ik heb zelf lang haar maar het lukt mij niet om m'n haar lekker los te laten zonder dat het in de middag rommelig begint te zitten en de klitten tevoorschijn komen..

Any tips?

Liefs, Nina


Bron beeld: Weheartit

Lieve Nina,

Je bent niet de enige met dit probleem. Geloof ons er zijn HEEL veel meiden met exact hetzelfde probleem. Girlscene's redactrice Annemerel bijvoorbeeld. Na nog geen twee uur haar haar losgedragen te hebben, zit het volledig in de klit. En doet ze er een glad en zachtmakende conditioner in, dan ontbreekt het volume weer! Grrrrrrrrrrrr om gek van te worden! 

Onthoud goed, de celebs die je op TV ziet, worden voor iedere scène, voor ieder shot volledig geperfectioneerd. Een poedertje op de neus, een glossje op de lippen en ieder haartje wordt op de juiste manier neergelegd, voor ie-de-re scène en dat terwijl ze 's ochtends meestal al minstens anderhalf uur in de stoel hebben gezeten voor het 'perfecte' kapsel. Jezelf vergelijken met celebs op TV is dan ook niet zo eerlijk tegenover jezelf.

Je kunt je ook niet vergelijken met celebs zoals Lauren Conrad die je in het wild spot. Want…
1. Zij hebben beschikking tot de beste kappers en gaan vaak meerdere keren per week naar de salon voor een 'blow-out'
2. Niet iedereen heeft hetzelfde haar. Lauren heeft niet alleen veel haar, ze heeft ook erg dik haar, haar dat minder makkelijk in de klit raakt (althans, zo lijkt het als we haar haren goed inspecteren).
3. Celebs dragen heel vaak hairextensions en deze zijn vaak veel makkelijker in model te brengen dan het haar dat uit je hoofd groeit. 
4. Je weet natuurlijk ook niet of zij geen last hebben van klitten. Je ziet altijd wel zo leuk foto's, maar je weet niet hoe zij iedere avond voor het slapen gaan hun klitten uit hun haren kammen.

Om op een relatief makkelijke manier klitten uit je haar te halen, kun je een Tangle Teezer aanschaffen. Dat is een borstel die er een beetje uitziet als een plastic paardenborstel en waar je heel makkelijk mee door je haar gaat.

De Tangle Teezer kan je op meerdere manieren helpen..

– Het is ideaal om tijdens het douchen conditioner gelijk over het haar te verdelen. Gebruik je een conditioner na een wasbeurt, dan is het makkelijker om klitten uit je haar te krijgen.
– De borstel glijdt makkelijk door het haar, zonder pijn te veroorzaken. Je kunt deze borstel ook op nat haar gebruiken.
– Door het dagelijks borstelen met de borstel verhoog je de glans van je haar.
– Met deze borstel breek je zo min mogelijk haren, iets wat met een normale borstel nog wel eens het geval wil zijn als je klitten hebt.

Girlscene's Annemerel en Renée zijn in ieder geval groot fan van de borstel! Je koopt de Tangle Teezer onder andere bij salons van Rob Peetoom, maar met een beetje zoeken op eBay vind je de Tangle Teezer voor veel minder geld!

Naast het gebruik van de Tangle Teezer is een goede anti klitten conditioner ook een aanrader. Zowel een conditioner die je na het wassen uit je haar wast, als een conditioner die je de hele dag in je haar laat zitten. Wij zijn zelf groot fan van UniqOne, een conditioner die je na het wassen op nat haar aanbrengt en niet meer uitspoelt.

Dus… wat moet je nu doen? Je haren wassen en daarna een goede leave in conditioner aanbrengen die er voor zorgt dat je haar langer zacht en klitvrij blijft, deze conditioner aanbrengen met de Tangle Teezer zodat het gelijk over je haar verdeeld wordt en de Tangle Teezer in je tas stoppen, zodat je halverwege de dag eventuele klitten toch makkelijk uit je haar kunt verwijderen! De Tangle Teezer neemt minder ruimte in beslag dan een normale borstel, dus dat moet geen probleem zijn!

Good luck!

Liefs,
Girlscene