Lifestyle

Tips om de iPhone batterijduur te verlengen

OMG, het is twee uur 's middags en je telefoon heeft nog 20% batterij over. Terwijl je jezelf afvraagt hoe dat kan voel je tegelijkertijd een paniekaanval opkomen. Shit, shit, shit… Je moet je moeder bellen om te vragen of ze je ophaalt omdat je fietsband lek is en je wacht op een belangrijk telefoontje van een sollicitatiegesprek. Girlscene geeft tips hoe je de batterijduur van iPhones kunt verlengen zodat je deze situatie in de toekomst voorkomt.

Als je ook de nieuwe update (iOs 7) hebt geïnstalleerd op jouw iPhone merk je misschien ook dat de batterij minder lang meegaat dan voorheen. Gelukkig zijn er een paar tips en tricks die je kunt toepassen om de batterijduur van iPhones te verlengen. 

bron

Ververs apps op achtergrond
Instellingen > algemeen > ververs apps op achtergrond

Laten we meteen de grootste batterij killer aanpakken. De nieuwe functie 'ververs apps op achtergrond' is een nieuwe functie in iOs 7 en staat automatisch aan. De applicaties op de achtergrond die je niet hebt uitgeschakeld blijven dan actief en verversen de hele tijd. Dit slurpt de batterij leeg en kun je makkelijk uitschakelen.

Locatievoorzieningen apps
Instellingen > privacy > locatievoorzieningen

Vele apps werken met de functie locatievoorzieningen. Die checkt altijd waar je bent en zeker als je van de ene plek naar de andere plek gaat merk je al snel dat je batterij het niet lang volhoudt. Je kunt ervoor kiezen om locatievoorzieningen volledig uit te schakelen, maar deze functie heeft ook zijn voordelen. Voor applicaties die met reizen te maken hebben (9292, NS, Google Maps) is het handig als je telefoon wél weet waar je bent. Voor andere apps zoals Safari en camera is jouw locatie overbodig en daarop kun je besparen. Per app geef je aan of je locatievoorzieningen in- of uitschakelt en dat scheelt toch een paar procent batterij per dag.


bron

Parallaxeffect
Instellingen > algemeen > toegankelijkheid > verminder beweging

De nieuwe update komt met een parallaxeffect waardoor sommigen een misselijk gevoel krijgen. Het lijkt dan alsof de achtergrond achter de apps beweegt. Bij toegankelijkheid zet je 'verminder beweging' aan. Probleem opgelost en misselijkheid weg. Top!

Automatische update
Instellingen > iTunes en App Store 

Met iOs 7 komt het automatisch updaten van applicaties zodat je niet zelf dat hoeft te doen in de App Store. Maar wil je dat er nieuwe functies worden gedownload terwijl je batterij op z'n laatste krachten werkt? Waarschijnlijk niet. 

Helderheid aanpassen
Instellingen > achtergrond en helderheid

Voordat de batterij van je telefoon z'n laatste adem uitblaast is het verstandig om de helderheid van het scherm zo laag mogelijk te zeggen. Schuif op je scherm met een vinger omhoog en zet de helderheid lager of pas het aan bij Instellingen.


bron

Spotlight
Instellingen > algemeen > zoeken met Spotlight

Spotlight is een interne zoekfunctie van Apple en is toegankelijk vanaf elk scherm. Omdat het continu nieuwe data indexeert gaat de batterij langzaam maar zeker leeg. Spotlight heb je niet nodig voor evenementen, podcasts en andere apps die je niet veel gebruikt en de zoekfunctie niet nodig is. 

Apps uitschakelen
Home knop > twee vingers omhoog schuiven

Om op de batterij te besparen is het verstandig om apps af te sluiten als je het niet meer gebruikt. Normaal gesproken blijven ze draaien op de achtergrond waardoor de batterij sneller leeg gaat. Wat je moet doen is twee keer op de home knop drukken (dat rondje onder het scherm) en dan zie je de apps openstaan. Leg de telefoon horizontaal en veeg dan met twee vingers naast elkaar naar rechts of boven als je de telefoon normaal voor je hebt. 

Wat zijn jouw tips om de batterijduur van de iPhone te verlengen?