Lifestyle

6 vragen over masturberen beantwoord

Masturberen, het is nog steeds een onderwerp waar veel meiden niet over durven te praten. Eigenlijk heel gek, want het is iets heel normaals. Daarom wil Girlscene er nu aandacht aan besteden. Want veel meiden hebben er vragen over: Hoe masturbeer je nou? Is masturberen wel goed voor je? Deze vragen en meer worden in dit artikel beantwoord!

Met je vriendinnen kun je over veel onderwerpen praten, maar de meeste meiden durven het niet over masturberen te hebben. Dat is op zich niet erg, maar veel meiden blijven hierdoor met vragen zitten. Geen paniek, gelukkig is Girlscene er nog. Wij beantwoorden zes brandende vragen over masturberen. 

#1 Wanneer begin je met masturberen en hoe vaak masturberen mensen?
De leeftijd waarop meiden beginnen met masturberen, is heel verschillend. Er is geen gemiddelde leeftijd om te beginnen met zelfbevrediging. Ook verschilt het per persoon hoe vaak iemand masturbeert. Sommige meiden masturberen dagelijks, sommigen wekelijks, anderen maandelijks en sommige meiden masturberen helemaal niet. Iedereen beslist voor zichzelf. 

#2 Is masturberen wel goed voor je?
Absoluut! Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van masturberen, en daaruit blijkt dat jezelf bevredigen heel gezond is. En wel om de volgende redenen:
– Door te masturberen weet je wat jij fijn vindt (wat je seksleven verbetert) 
– Masturberen is goed voor je humeur 
– Het helpt ontspannen en slapen
– Menstruele krampen? Masturberen verzacht de pijn
– Het versterkt je bekkenbodemspieren
– Het verlaagt de kans op diabetes type 2 


Bron

#3 Hoe begin je met masturberen? 
Als je wat privacy hebt, ontdek dan op welke plek jij het liefst aangeraakt wordt. Dit doe je door aan je hele vulva te voelen (het roze, niet behaarde gedeelte). Het meest gevoelige plekje is de clitoris, een roze bolletje die verstopt zit tussen de grote schaamlippen, op een punt waar de kleine schaamlippen bij elkaar komen. 

Sommige meiden vinden het fijn om zich te concentreren op hun lichaam, anderen raken henzelf graag aan terwijl ze aan een sexy jongen/filmster/situatie denken. Hoe langer je masturbeert, hoe natter je vulva wordt. Dit is een goed teken! Dat betekent dat je lichaam opgewonden raakt. In de volgende vragen kun je lezen op welke manieren je kunt masturberen. 

#4 Wat is de normale/goede manier om te masturberen? 
Er is geen normale manier om te masturberen. Het kortste antwoord op de vraag: je weet dat je het goed doet als het goed voelt. Er is geen juiste of goede manier om te masturberen, iedereen doet het anders. Hoe je masturbeert is heel persoonlijk. 

#5 Welke manieren zijn er om te masturberen? 
Zoals we al zeiden zijn er veel verschillende manieren. Op welke manier jij het doet, dat kan alleen jijzelf bepalen. Wel zijn er een paar technieken die veel gebruikt worden. Sommige meiden gebruiken hun vingertoppen, anderen hun hele hand/handpalm. Sommigen wrijven een kussen, knuffel of deken tegen hun clitoris aan. Sommige meiden gaan op hun buik liggen om hun clitoris tegen het bed te wrijven. Anderen gebruiken een dildo of vibrator. Er zijn ook nog meiden die het fijn vinden om de douchekop tegen hun clitoris te spuiten. En er zijn nog meer manieren. Zolang je geen gevaarlijke attributen gebruikt, zit je wel goed. 

Meepraten over verschillende manieren? Kijk dan op het forum

#6 Krijg je altijd een orgasme en hoe weet je of je een orgasme hebt gekregen?
Je krijgt niet altijd een orgasme van masturberen. Sommige meiden komen altijd klaar, anderen nooit. Als je nooit klaarkomt, dan is er niks ergs aan de hand. Dat hebben we meer meiden. Het doel van masturberen is overigens ook niet per se om een orgasme te krijgen, het is sowieso prettig :-).

Als je lichaam een orgasme krijgt, dan gaat je adem sneller, focus je je meer op het genot down under, je lichaam zit vol spanning. Als de spanning op een hoogtepunt is, komt de ontlading. Daarna volgt ontspaning. Hoe hevig een orgasme is, verschilt per persoon. Maar geloof ons, als je een orgasme hebt gehad dan weet je het. 

Wij kunnen alleen maar zeggen: ontdek het masturberen! Probeer verschillende dingen uit en kijk waar jij je het prettigst bij voelt. Ben je er nog niet aan toe om te masturberen of kom je erachter dat je er helemaal niks aan vindt? Geeft niks, dan doe je het niet :-). 

Bron: vrouwonline, gurl, goedgevoel, vrijfijn