Beauty

Hoe kom je van oor acne af?

Wat is de vreemdste plek waar jij een puistje hebt gehad? Laten we iedereen de dirty details besparen, maar een ding is zeker… Die krengen komen overal opdagen, zelfs in je oren. In je oren? Jazeker. Aangezien niemand over oor acne schrijft, doet Girlscene dat wel. Oor acne: hoe komt het en hoe kom je er vanaf? Lees snel verder.

Waarschijnlijk is het oor een van de pijnlijkste plekken om acne te krijgen. Niet iedereen heeft er last van, maar als je dat wel hebt, helpt Girlscene je verder. Bacteriën in de oor zorgen voor een infectie en ontsteking, wat leidt tot pijn. Daar komt nog eens bij dat de huid van de oor dun is, waardoor het onderliggende kraakbeen ook gaat ontsteken ofwel: kraakbeenontsteking. En dát doet pas zeer. 


bron

Puistjes en acne op je voorhoofd of kin is zo 2011, het oor is de nieuwe place to be. Even zonder grappen, het is vrij logisch dat er acne in oren (kunnen) ontstaan.  De oorlellen en het holle ronde deel van je oor zitten vol talgklieren. De poriën zijn heel klein, waardoor ze snel verstopt raken. Dat is een feestje voor bacteriën, want wat gebeurt er met verstopte poriën? Het gaat ontsteken en wordt rood: hallo puist. 

Erg blij word je waarschijnlijk niet van puisten in je oor, dus wat kun je doen om ze de kop in te drukken? Zorg allereerst voor schoon haar en ga met schoon haar slapen. Conditioner, gel en (haar)spray zijn vaak de boosdoeners die poriën verstoppen en acne verergeren. Dit geldt niet alleen voor je oren waar het haar vaak overheen valt, maar ook voor je pony op het voorhoofd. Take care of them ears.

Een andere optie is om een wattenstaafje te pakken en die in alcohol te dippen. En dan bedoelen we niet je favoriete mixdrankje. Zwiep het wattenstaafje op en om je oren heen om bacteriën te doden. Je zou ook tea tree kunnen proberen! Daarnaast is salicylic acid het ingrediënt waar je naar zoekt om de acne te doden.

Pas op met make-up op en rondom de oren. Hoewel make-up tegenwoordig goede ingrediënten voor de huid heeft, zijn er vaak nog 'kwaadaardige' producten waar een (gevoelige) huid niet fijn op reageert.

bron

Andere tips:
– Was je haar regelmatig
– Maak regelmatig je telefoon schoon
– Slaap op een schone kussensloop
– Houd vet haar uit de buurt van de oren
– Maak je oren elke keer schoon als je je gezicht wast en spoel goed na

Als jouw oor acne een serieus probleem wordt – helemaal omdat het zo'n pijn doet – raden we je aan om de dokter te raadplegen. 

Heb jij wel eens van oor acne gehoord? Heb je nog tips?

Bron: refinery29, apotheek, ehow

Pin beauty tips in Pinbook