Fashion

Jan en Jaimie winnen Elite Model Look 2013

Twee maandenlang hielden we je op de hoogte van alle ins en outs van de Elite Model Look 2013 en gisteravond was het eindelijk zover, de grote finale van de EML 2013! Met niet één, maar twee winnaars. Er was zowel een vrouwelijke als een mannelijke winnaar gisteravond


Front row zat onder andere winnares van vorig jaar Isabella


Maar ook het succesvolle Elite model Maud Welzen (Maud liep onder andere mee in de Victoria's Secret fashionshow vorig jaar november!)

Het evenement vond plaats in The Harbour Club in Amsterdam. De presentatie was in handen van model Marvy Rieder, zij praatte de hele avond aan elkaar. Best wel spannend, want als ze een foutje zou maken zou niet alleen het publiek in The Harbour Club dat merken, maar ook iedereen die thuis mee keek op de Live Stream.

In de jury zaten gisteravond Karin Kuijpers (hoofdredactrice Metro Mode), Sven Grüber (directeur van Elite Nederland), Victoria Da Silva (de directeur van Elite International), Rob Peetoom (van de bekende beauty en hairsalons) en styliste en ontwerper Danie Bles.

Voordat de winnaars bekend werden gemaakt, moesten alle tien de meiden drie keer de catwalk over. Eén keer in een basic outfit en twee keer in kleding van Danie Bles, net zoals bij een echte catwalkshow. Na de dames, gingen ook de heren over de catwalk, zij hielden het bij één rondje over de catwalk.

Na ruim een uur vertrok de jury naar een kamertje, waar druk gediscussieerd werd over de jongens en meiden.

Maar wie werd nu uiteindelijk de winnaar van de Elite Model Look 2013? Bij de jongens was dat de 17-jarige Jan Francken, die volgens de jury de gelaatstrekken van een Engel heeft. Jan vertelde nadat hij zijn prijs in ontvangst had genomen dat de winst heel onverwacht kwam, maar dat hij er wel heel erg blij mee is. Dat begrijpen wij maar al te goed, want Jan wint een mooi contract bij Elite.


Winnaar bij de jongens; Jan Francken!

Maar welk meisje gaat er naar China om Nederland tijdens de internationale EML te vertegenwoordigen? De jury was het 100% met elkaar eens; dat is de 16-jarige Jaimie de Jong. Jaimie heeft volgens de jury “de wenkbrauwen van Cara Delevingne, de jukbeenderen van Daphne Groeneveld en het chagrijn van de crisis om haar mond.” Jaimie was – natuurlijk – dolgelukkig toen ze het nieuws hoorde. 


Jaimie de Jong is Elite Model Look winnares 2013!

Jaimie wint een driejarig contract ter waarde van 300.000 euro bij Elite Model Management en gaat in November naar het Chineese Shenzen. Daar zal ze twee weken lang samen met 59 andere modellen in spé deelnemen aan Model Bootcamps met als grote finale de Elite Model Look finale op 27 november.

Wij feliciteren Jan en Jaimie en wensen Jaimie heel erg veel succes in China, maar zoals ze er gisteren bij liep, heeft ze onze succeswensen niet eens meer nodig!