Lifestyle

Organiseer een duurzaam en goedkoop Halloweenfeest

Nederlanders vieren steeds vaker Halloween. Vier jij het dit jaar ook op 31 oktober? Verander jezelf in een zombie, spook of dracula, bouw je huis om tot een heus spookhuis en geef je vrienden de schrik van hun leven! Bij MyStyle vinden we het alleen jammer dat zoveel spullen de volgende dag meteen weer de deur uit gaan. Daarom hebben we wat tips voor je om van Halloween een duurzaam (en goedkoop!) feestje te maken.

Tip 1: Halloween party make-up
Je wordt zo een zombie of een vogelverschrikker met wat nep littekens en een bleke huid. Gelukkig hoef je daarvoor niet je poriën dicht te schminken. Maak een wit huidje met talkpoeder. Met wat crème blijft de poeder nog beter plakken en kun je zo door als vampier, als je dat liever hebt. Gebruik deze lipstick als prooi en laat wat “bloed” van je lippen afdruipen.

Tip 2: Nee, niet dat schoolbord!
Nagels, daar kun je veel mee. Leef je uit met wat duurzame nagellak. Mummies, Frankenstein, spinnenwebben, spoken, je kunt er van alles mee maken. Ook nare geluiden, ja…

Tip 3: Rip it
Je stapt net uit je kist, en je shirt blijft ergens aan een spijker hangen. Logisch dat je kleren dan scheuren. Slaap je toch liever in een bed, laat dat vooral niet merken op 31 oktober. Maak je eigen shredded shirt van een oud exemplaar.

Tip 4: The real deal
Wil je een originele outfit aan? Bij vintage en tweedehands winkels vind je vaak bijzondere outfits. Neem bijvoorbeeld een kraagje voor je killer-doll look. Daarna gebruik je het gewoon voor je andere party outfits.

Tip 5: Duisternis
Doe de lichten uit en de sfeer is meteen griezelig. Om het wat warmer te maken, en om niet tegen tafels aan te lopen, heb je toch wel een beetje licht nodig. Daar zorgen deze kaarsen voor. Ze brengen de duisternis meteen tot leven! Zet ze neer en haal je Ouija bord tevoorschijn…

Tip 6: Zet een val 
Ieuw, spinnenwebben! Daar kan ik echt niet tegen, tenzij ze in kinderfilms voorkomen, of 100% nep zijn… Met wat draad en knoopjes heb je al gauw een mooie muurversiering. Lok wat andere versieringen in je val om het een beetje meer levendig, ehhhh, dodelijk te maken.

Tip 7: The Jack
Last, but not least… de pompoen! Halloween is niets zonder pompoen natuurlijk. Snij er wat ogen en een grimas uit, zet er een waxinelichtje in, en maak je eigen versie van de Jack O’Lantern. Van de overblijfselen maak je met deze snijplank een heerlijke pompoensoep.

Wat ga jij doen met Halloween?

Door Petra Gama Broeken

Must reads 👀