Beauty

Eenvoudige tips voor een mooie huid

Een egale huid zonder onzuiverheden… Het klinkt als een droom. Ben je ook jaloers op meiden en celebrities die een perfecte huid lijken te hebben? No worries, een mooie huid is ook voor jou binnen handbereik. Iedereen heeft een ander huidtype en huidproblemen zijn verschillend voor ieder meisje, maar door een paar eenvoudige stappen te volgen werk je ook naar een mooie huid toe.

Je hebt vast gehoord dat je dagelijks minimaal 1,5 liter water moet drinken en genoeg moet slapen voor een perfecte huid, maar er zijn meer trucjes om het beste uit jouw huid te halen. Het is geen rocket science, just do it. 🙂

Dagelijks reinigen
Reinig 's ochtends en 's avonds met producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Dit geldt ook voor meiden die verder geen make-up gebruiken. Was de viezigheid weg, sta op met een schone huid en ga slapen met een fris gezicht. Je poriën worden erg goed schoon als je een borstel gebruikt, zoals de VisaPure of Clarisonic

Iemand met een normaal huidtype komt weg met basic producten terwijl iemand met een droge of vette huid speciale reinigers nodig heeft. Droog je huid in ieder geval niet uit met tonics en andere producten waar veel alcohol in zit. 

Scrubben
Scrub maximaal één keer per week met een exfoliërend product om die mooie glans op je gezicht te krijgen. Hiermee verwijder je dode huidcellen en straalt je huid meer. Gebruik liever een aparte gezichtsscrub en niet een die je voor je lichaam gebruikt. Een scrub voor het lichaam is meestal te grof voor de dunnere en gevoelige huid van het gezicht. Neem meteen je lippen mee voor kissable lips. Je lippen kun je trouwens velletjes vrij maken door er met je tandenborstel over te gaan of maak je eigen lipscrub met een paar simpele ingrediënten.

Spot treatment
Pak puistjes aan met een spot treatment, zoals Lush Grease Lightning. De rode pukkels op je gezicht laat je mooier verdwijnen door het aan te stippen met een product voor puistjes. Was je gezicht, breng een beetje aan op de plekjes waar je het nodig heb en word wakker met een minder grote puist. Een natuurlijk alternatief voor een spot treatment is tea tree.

Blijf van je gezicht af
De meest simpele tip is om gewoon van je gezicht af te blijven. Ook al was je je handen 25 keer op een dag. Op je vingers zitten bacteriën en die bacteriën zorgen voor nieuwe puistjes. Niet iedereen is hier gevoelig voor, maar alle beetjes helpen. Raak je gezicht gedurende dag dus zo min mogelijk aan, zeker als je net je telefoon vast hebt gepakt. 😉


bron

Kwasten wassen
Als je kwasten gebruikt om make-up aan te brengen is het belangrijk om ze eens per week te wassen. Kwasten zijn namelijk een grote bron van bacteriën die je vervolgens op je huid aanbrengt. Vooral degenen die foundation, poeder en concealer met een penseel aanbrengen. Het wassen kost niet veel tijd en het is niet erg duur als je babyshampoo of een DIY cleanser gebruikt. Een andere milde shampoo voldoet ook!

SPF
Het is een kleine moeite, maar wel een langetermijnproject: SPF. Bescherm je huid – het liefst ook in de winter – met een zonnebrand voor het gezicht. Vooral op een blanke huid zie je snel de gevolgen van zonbeschadiging. Door een SPF aan te brengen zie je niet direct verschil, maar op de lange termijn is je huid jou dankbaar.

Crème
Verzorg de huid met een verzorgende crème. Voor 's ochtends is een lichte crème geschikt en 's nachts kan de huid wel een iets rijkere crème gebruiken. Door je gezicht te hydrateren blijft het vochtgehalte beter op peil en ziet je huid er beter uit dan wanneer je geen crème gebruikt. Wat fijn is aan dagverzorging is dat het de huid voedt of matteert, afhankelijk van wat je gebruikt. 

Glans
Oké, soms heeft je huid een beetje hulp nodig. Je hebt weleens van die dagen waarop het tegenzit en je met een bad face day rondloopt. Als je elke crème hebt geprobeerd en dode huidcellen verdwenen zijn kun je altijd nog naar een highlighter grijpen. Breng glans aan op je jukbeenderen en in je binnenste ooghoeken voor een frisse look. Eigenlijk ziet iedereen er beter uit met een mooie glow op het gezicht. 😉

bron

Serum en olie
Degenen die 's avonds tijd en zin hebben in een extra stap: serum of olie is een goede trick om 's ochtends wakker te worden met een mooie gehydrateerde huid. Er zijn verschillende serums en oliën voor het gezicht te koop, maar houd wel rekening met het prijskaartje. Het is duurder dan de gemiddelde reiniger of crème. Estee Lauder en Kiehl's maken een fijne serum en olie die de huid pamperen.

Wat zijn jouw tips voor een mooie huid?

Pin je inspiratie op Pinbook

Bron: cosmopolitan, teenvogue, harpersbazaar