Lifestyle

Wat te doen met Sinterklaas?

Sinterklaas! 5 december was dé dag waar je naar uitkeek als kind. De voorpret begon al in november toen de schoen gezet mocht worden en de liedjes luidkeels gezongen werden. De nostalgie… Vele mensen vieren Sinterklaas niet meer met een zak vol cadeaus en vragen zich af hoe ze dit jaar het feest gaan vieren. Girlscene geeft tips wat je kunt doen met Sinterklaas – of daarna – voor ieder type meisje!

Je kunt ervoor kiezen om thuis te blijven met familie en vrienden of in het weekend op stap te gaan. Het standaard dobbelspel is misschien niet wat je dit jaar nog een keer wilt doen, dus hierbij de alternatieven voor elk meisje.


bron

Avonturier
Wil je na de cadeautjes iets avontuurlijks doen? Ga dan klimmen! Klimmen is leuk voor jong en oud en kun je met zowel vrienden als familieleden doen. Trommel elk persoon op die graag risico's neemt en veel durft en maak er met z'n allen een leuk uitje van! In het hele land zijn er klimmuren te vinden, dus waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. 


bron

Party animal
Ben jij iemand die elke gelegenheid een reden voor een feestje vindt? Dan mag je 5 december niet overslaan. In Amsterdam vindt het Sinterklaasgala plaats voor iedereen die 18 jaar of ouder is. De kaarten schijnen snel uitverkocht te zijn, dus wees er snel bij. Als het Sinterklaasgala niet jouw ding is kun je ook gewoon naar een club in de stad gaan. 5 december valt op een donderdag, dus er is altijd wel iets te beleven in grote steden. Bezoek daarvoor een Icebar of een comedy café en je hebt gegarandeerd een leuke avond! 


bron

Genieter
Liefhebbers van het goede leven – en een drankje – genieten van een drankproeverij. Ga bijvoorbeeld naar het House of Bols Cocktail en Genever Experience in Amsterdam of ga voor een High Wine in plaats van een high tea. Tijdens een High Wine drink je lekkere wijn onder het genot van hapjes. Daarnaast zijn er ook proeverijen voor bier en whiskey bijvoorbeeld.

Een andere optie is om thuis een proeverij te doen met mysterieuze drankjes. Degene die de meeste dranken of mixjes raadt verdient prijzen. De kosten deel je onder iedereen die komt of vraag of iedereen een fles drank meeneemt. 

bron

Bakster
Meiden die graag bakken, eat your heart out in december! Voor Sinterklaas (en  Kerst en Nieuwjaar…) is er veel te maken en te bakken. Wat dacht je van pepernoten, banketstaaf, speculaas en marsepein creaties? Na 5 december is het weer de tijd voor appelflappen, oliebollen, appel- of ananasbollen, appelbeignets enzovoorts. Laat de skinny jeans maar in de kast na al deze lekkernijen. 😉

Op Girlscene vind je verschillende recepten, zoals kruidnoten, popcornpops, bananenflappen en meer Sinterklaas recepten


bron

DIY'er
Als je graag iets meer moeite doet en creatief bezig bent is Sinterklaas de perfecte timing om aan de slag te gaan met een leuke Do It Yourself. Van de jaarlijkse surprises en pietenpakken tot kleinere details. Pinterest is de plek waar je leuke DIY inspiratie op kunt doen, zoals hier.

Maak een leuke Sinterklaaskrans! Vaak koop je kransen in winkels waar ze goedkope producten verkopen. Vervolgens leuk je de krans op met snoepgoed, lintjes en chocoladeletters. 


bron

Thuisblijver
Geen zin in gefeest in de stad of komen er kinderen op bezoek? Speel dan levensgroot mens erger je niet. Voor dit spel heb je wel iemand nodig die goed is in DIY's. Het werkt als volgt: maak een groot mens erger je niet kleed. Tijdens het spel heb je kans om cadeaus te winnen met jouw team. Op bepaalde vakken moet je een opdracht uitvoeren (roze betekent liedje zingen en zo kun je verschillende opdrachten bedenken) en op een geel vakje moet je bijvoorbeeld een kennisvraag over Sinterklaas en/of familie beantwoorden. Opdracht goed uitgevoerd? Dan verdient je team een cadeau. Als het team als eerste binnen is win je een grote prijs of de resterende cadeaus. Je kunt je eigen spelregels maken en met lekker eten erbij heb je een heel gezellige avond. 

Hoe vier jij Sinterklaas? En vier je het op 5 december of in het weekend?