Travel

Winterpret in New York

New York is de place to be. Shoppen, eten, drinken en de mooiste bezienswaardigheden bekijken. Dit zijn toch de dingen die jij wilt doen tijdens je trip naar New York? In New York zijn er in de winter veel leuke dingen te doen, daarom zal NewYork.nl dingen vertellen over wat je kan doen tijdens de winterpret in New York.

Schaatsen in New York
Als het in de winter sneeuwt in New York, is het net een winter wonderland. In winter wonderland moet natuurlijk geschaatst worden! New York heeft een aantal schaatsbanen waar je in de winterperiode lekker de ijzers kan onderbinden.

Een van de plekken waar je kunt schaatsen in New York, is Central Park. Hier ligt een prachtige schaatsbaan. Je kent hem misschien wel van de foto’s en films, want ook bijvoorbeeld onze Gossip Girl-ster Blair Waldorf is hier overheen geschaatst. De schaatsbaan in Central Park is een van de mooiste ter wereld. Misschien spot je nog wel een celebrity als je tijd hebt om naar boven te kijken tijdens het schaatsen.

Ook bij Rockefeller Center is er in de winter een schaatsbaan. Hier staat dan ook de bekende kerstboom. Het leuke aan deze schaatsbaan is dat die midden in de stad ligt. Wat is er nou mooier dan schaatsen tussen de wolkenkrabbers in hartje New York?


Skiën of snowboarden in New York

Je zou het niet verwachten, maar wist je dat je ook kan skiën of snowboarden in New York? Terwijl je ouders alleen maar ‘saaie’ musea willen bezoeken, beklim jij de bergtoppen van de Hunter of de Windham Mountain. ‘s Ochtends vroeg vertek je met een bus naar plaats van bestemming, hier krijg je ook je ski’s of snowboard. Daarna ga je lekker de hele dag de bergen op en af.


Opwarmen met een high tea

Na al dat intensieve gesport is het natuurlijk heerlijk om op te warmen onder het genot van een high tea in New York. Alice’s Tea Cup is de ideale plek om dit te doen. Je kunt hier ook gewoon een kopje thee drinken of even wat lunchen. Waan je in de wondere wereld van vers gebakken koekjes, taart, scones en tientallen soorten thee.

Kun jij niet genoeg krijgen van zoetigheid? Dan is de Dessert Walking Tour misschien iets voor jou. Tijdens deze tour bezoek je verschillende populaire bakkerijen en kan je hun specialiteiten proeven. Van chocolade cupcakes tot ijs en koekjes. Het blijft niet alleen bij het eten van de lekkernijen… Zo mag je ook je eigen cupcake ontwerpen! Hier kan je zo’n tour boeken.


Broadway, de top van de musicals

New York is het domein van musicals. Wie houdt er nou niet van de mooie muziek en dans bij musicals? Opwarmen van het winterse weer kan heel goed tijdens een Broadway musical. Je wordt zo in een show meegetrokken, dat je alles om je heen al snel vergeet. Er zijn verschillende musicals die je kunt bij wonen, zo draait ook Mamma Mia! de musical op Broadway! Deze musical speelt zich af op een zomers decor, dus de winter zal je voor even vergeten… 😉


Prachtig versierde winkeletalages

In de winter zijn de winkeletalages op 5th Avenue een lust voor het oog! De straten zijn versierd met kerstverlichting en de warenhuizen halen alles uit de kast om een zo mooi mogelijke etalage te creëren. Zo wordt window shopping nog eens leuk! In de winkels zelf is er ook van alles versierd, zo wijdt warenhuis Macy’s zelfs haar bovenste verdieping aan het kerstthema. Je kant zelfs – als je daar behoefte aan hebt – bij Santa op schoot zitten!

Betaal niet te veel!
Heb je veel New Yorkse bezienswaardigheden op je lijstje staan? Ga dan New York in met een van de twee New York voordeelpassen op zak. Er zijn twee verschillende soorten, namelijk de New York CityPASS en de New York Pass. Het handige aan deze passen is dat je vaak niet in de lange rijen hoeft te wachten en dat het veel voordeliger is dan los kaartjes kopen voor attracties. Maar welke moet je kiezen? Klik hier voor de verschillen tussen beide passen.

Ben jij in New York geweest? Zou je New York in de winter willen bezoeken?