Lifestyle

Maak je kamer herfstklaar

De blaadjes vallen, het regent vaker en de sjaals kunnen weer om… Je kent de herfstcliché's inmiddels wel. Nu je inmiddels niet meer zonder paraplu de straat op kunt is het lekker om gewoon binnen te blijven. Maak je kamer herfstklaar, steek de kaarsen aan, verwarming hoog, warme chocolademelk en voor je het weet is de herfst alweer voorbij. Girlscene geeft tips hoe je je kamer in herfststijl kunt inrichten!

 
Stilababe09 en Macbarbie07 laten zien hoe je je kamer herfstklaar kunt maken.

Warme kleuren 
Bij de herfst horen warme kleuren zoals geel, oranje, rood en bruin. Als je (felle) kleuren in je kamer hebt, kun je die vervangen door herfstkleuren. Je hoeft niet meteen de muren te schilderen als je dat niet wilt. Het is veel makkelijker om met accessoires en decoratie het thema van je kamer te veranderen!

 

Kaarsen 
Sfeer is iets wat goed bij herfst past. Als je meer tijd binnen doorbrengt kun je het beter maar gezellig maken, toch? Door (geur)kaarsen neer te zetten en te branden heb je meteen al meer sfeer in je kamer. Je kunt ervoor kiezen om waxinelichtjes te branden of bijvoorbeeld stompkaarsen die je op een mooi blad zet.

 

(Wollen) kleden 
Kleden geven een instant najaarsgevoel, vooral als ze van wol zijn. Het is lekker warm om onder te kruipen, maar het is ook mooi als accessoire. Plekken waar een kleed mooi staat zijn het bed, over een stoel gedrapeerd of op de grond.

Kussens 
Een goedkope manier om het najaar in je kamer te halen is door kussens neer te leggen of de oude te verwisselen. Ga voor print of houd het rustig met effen kussens in warme kleuren.

 

Lichtjes
Bij sfeer hoort licht en in plaats van het grote licht aan te doen, kun je ook sfeerlichtjes in huis halen. Of haal de kerstverlichting van zolder en maak het vast aan het hoofdeinde van het bed. Je kunt het ook om een spiegel hangen of boven je bed zoals op bovenstaande foto's. De lampjes zijn op veel plekken verkrijgbaar en kosten niet veel.

Muurdecoratie
Hang andere schilderijen aan de muur of maak zelf een mooie quote op hout. Maak leuke DIY's op een vrije zondagmiddag. Kost niet veel en je hebt meteen een uniek exemplaar aan de muur! Macbarbie07 laat dat in bovenstaande video zien.

Decoratie
Pompoenen, dennenappels en nep bladeren zijn perfect om het najaar in de kamer na te bootsen. Deze decoratiestukken zijn gewoon verkrijgbaar in goedkope (euro)winkels. Ook leuk om DIY projecten mee te doen.

Grote vaas 
Haal een grote vaas in huis en vul deze met decoratie, zoals dennenappels à la Stilababe09. 's Avonds is het mooi als er lichtjes in de vaas zitten. Verstop de snoeren, doe de lichten aan et voilà… nog meer sfeer. In de zomer kun je er citroenen in doen en in de winter kleine kerstballetjes. Op die manier gebruik je de vaas het hele jaar door, maar werkt het wel met elk thema in je kamer.

Blaadjes onder glazen blad 
Erg mooi en helemaal fall appropriate: nep bladeren onder een glazen blad. Heb je een glazen blad op je bureau? Leg er bladeren onder en klaar! Dit is ook erg leuk als je bijvoorbeeld een tafel hebt met een glazen blad.

Hoe maak jij jouw kamer of huis herfstklaar? Wil je graag herfst DIY's zien?