Lifestyle

12 redenen waarom de herfst leuk is

De zomer is voorbij, de temperatuur daalt en er zijn sneller problemen met het openbaar vervoer door blaadjes op het spoor. Jep, de herfst is begonnen. We gaan weer naar school en werk en je moet er niet aan denken om met blote benen over straat te gaan. Klinkt deprimerend allemaal. Maar er zijn genoeg redenen op te noemen waarom de herfst wel leuk is!

Laagjes
Qua mode is de zomer best saai. Jurken, rokken, broeken en een topje en daarmee houdt een zomergarderobe eigenlijk wel op. Niet erg spannend! Maar in de herfst is het buiten koeler, dus de perfecte gelegenheid om laagjes kleding te dragen. Er is veel variatie mogelijk en we kunnen weer lekker een sjaal om onze nek doen. Heerlijk! 

bron

Warme chocolademelk
Als het heet is buiten denk je niet meteen aan een warme chocolademelk als drankje. Dan gaat iedereen voor koel en fris. In de herfst kan het weer! Het liefst met slagroom, aangezien we toch niet in bikini hoeven. 😉

Speculaas, pepernoten, kruidnoten 
Need we say more? Geen een week in het jaar is beter dan de laatste week van september wanneer de kruidnoten weer officieel in de winkel liggen. Kom maar door!

Donkere nagellak
Neon zijn we ondertussen beu en pastel staat niet meer hoog op het wensenlijstje. Het najaar is niet alleen geschikt voor donkere kleding, maar ook voor donkere nagels. Eindelijk kan het weer zonder dat je het gevoel krijgt dat er iets niet 'klopt'. Yesss.


bron

Laarzen
Eindelijk krijg je geen blaren meer van de teenslippers en sandaaltjes, maar nu is de zomer voorbij! Tijd om de voeten weer in te pakken in mooie laarzen die al maanden geen daglicht gezien hebben. Wie wordt er niet gelukkig van een mooi paar laarzen? Eindelijk kunnen ze van zolder gehaald worden.

In bad gaan
Oh, het is zo lekker om in bad te gaan. Vooral als het guur weer is buiten. Als de dakpannen bijna van de daken vliegen, zit jij lekker in bad met een tijdschrift. De perfecte ontspanning… Een fijne bruisbal in het water en daarna goed je huid insmeren met een bodybutter. Hmmm. (Extra lang douchen geldt ook)

Thuis zijn
Niet meer de hele dag op pad of uren bij een meer spenderen. Koud weer buiten betekent binnen zitten. Met een warme deken en een kop thee op de bank en je favoriete televisieserie kijken, want de nieuwe afleveringen zijn inmiddels weer begonnen! Alleen daarom al is de herfst top. 😉


bron

Geen zelfbruiner
Omarm de bleke huid en zet de zelfbruiner maar achterin de kast! Onze benen hoeven we niet meer te showen zonder panty of legging, dus die zelfbruiner zien we pas in het voorjaar weer. 

Mooie kleuren buiten
Herfst is misschien wel het mooiste seizoen qua kleuren buiten. De blaadjes kleuren geel, rood en oranje en het gras is nog niet bruin. Het begin van het najaar is net zo mooi als witte sneeuw waar nog niemand op heeft gelopen. 

Slapen
In de zomer is het zonde om zonuren te negeren door in je bed te liggen. En het is natuurlijk veel te warm in huis! Maar in het najaar is er niets lekkerder dan om onder je warme dekens te liggen, jezelf in te pakken en nog een uurtje te slapen zonder je schuldig te voelen. 


bron

Koude lucht uitblazen
Je loopt buiten met de sjaal goed om je nek geknoopt. De blaadjes ritselen onder je voeten en terwijl het zonnetje op je (bleke) huid schijnt blaas je een koude wolk lucht uit. Ultiem najaarsgevoel! 

Out of bed look
Je kunt in je out of bed look naar buiten gaan, omdat het toch donker is 's ochtends en 's avonds. Niemand die doorheeft dat je in slobberbroek, versleten shirt en veel te grote jas over straat gaat. Wie trekt nou haar mooiste kleding aan om het vuilnis weg te brengen of de hond uit te laten? Juist, jij niet. 🙂

Waarom vind jij herfst fijn?

Bedankt voor de tip M.!