Lifestyle

‘De Olympische Winterspelen moeten geboycot worden!’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Regelmatig legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: We moeten de Olympische Winterspelen boycotten.

bron

Op Girlscene las je al eerder over de anti-homowet in Rusland en de ophef over de Olympische Winterspelen die in 2014 in het land gehouden wordt. Wentworth Miller weigerde om naar Rusland te gaan en bekende mensen roepen op om de Olympische Winterspelen te boycotten vanwege de anti-homowet. Radioactive opende een topic op het forum of de Winterspelen geboycot moeten worden. Dus de stelling luidt:

We moeten de Olympische Winterspelen boycotten.

Falathiel zei:
Als ik een sporter zou zijn, zou ik daar echt niet willen spelen. Ik zou het vinden alsof ik dan die wet niet per se toejuich, maar het ook niet wil tegenhouden en ik vind die wet echt belachelijk. Ik denk dat je de spelers zelf de keuze moet geven of ze het echt willen ja of nee. Als ze niet willen, prima en als ze wel willen ook prima. Maar ik vind wel dat er op een andere manier duidelijk gemaakt moet worden dat je dit echt niet kunt doen. Hoewel bepaalde geloven ook anti-homo zijn en daar mogen wij dan weer niks tegen doen, want het is geloof.

Ana:
Die antihomo-wet houdt alleen in dat ze het niet mogen uiten op straat. Homo's hebben gewoon dezelfde burgerlijke rechten. Er gebeuren zat dingen in de wereld en er staan allemaal rare dingen in de wetten van sommige landen, maar net nu moeten we hier zo'n probleem van maken. Als Poetin de wet zou veranderen, zouden de mensen niet opeens homofan worden hoor.


bron

PoisonIvy:
Dat is gewoon discriminatie, want heteroseksuelen mogen het wel gewoon uiten op straat. En over alle andere dingen in de wereld, daar wordt ook hard aan gewerkt. Plan Nederland strijdt bijvoorbeeld voor de rechten van meisjes in ontwikkelingslanden (nou ja, ook voor kinderen in het algemeen, maar ze geven daarbij extra aandacht aan meisjes, omdat die vaak gediscrimineerd worden en niet dezelfde rechten hebben als jongens.) Ik denk dat als Poetin de wet zou veranderen, de homo acceptatie wel bevorderd wordt. Want als de regering het al verbiedt om open over je seksuele voorkeur te zijn, als je niet heteroseksueel bent, dan denk ik dat mensen daar ook naar luisteren en het extra homo haat in de hand werkt, aangezien de belangrijke hoge mensen bevestigen dat homo zijn iets is wat slecht is.

Coccolare:
Aan de ene kant vind ik dat we als westerse landen een standpunt moeten innemen en niet moeten meespelen zolang Rusland mensenrechten schendt. Aan de andere kant waren de Olympische spelen van 2008 in China, een land wat het ook niet zo nauw neemt met de rechten van de mens. Naar mijn mening moet er een lijn getrokken worden. Of Rusland boycotten en dit doorzetten naar alle landen die zich niet 'netjes gedragen' of politiek helemaal buiten de spelen houden.

Wat is jouw mening over deze stelling?