Lifestyle

Creatieve DIY’s met kaarsen

Kaarsen geven sfeer in je huis of kamer. Het warme licht geeft een gezellig gevoel, terwijl het buiten koud en donker is. Of je houdt van kleine waxinelichtjes of grotere kaarsen, je kunt er in ieder geval leuke DIY's mee maken! Op zoek naar iets creatiefs om met jouw kaarsen te doen? Girlscene geeft zes voorbeelden van creativiteit met kaarsen.


bron

Wijnglas kaarsen

Wat heb je nodig?
Stompkaarsen
Wijnglazen
Bloemen
(Spiegel)onderzetter

Kaarsen met wijnglas staat goed in de woonkamer. Kies jouw favoriete bloem uit en plaats die onder het wijnglas. Op de voet van het wijnglas plaats je de kaars. Voor een mooie weerspiegeling kun je de wijnglazen op een gespiegelde onderzetter zetten. 


bron

Appel met kaars

Wat heb je nodig?
Appel
Mesje
Waxinelichtje

Dit is een makkelijk project! Hol de appel uit, zodat er een waxinelichtje inpast. Brand het waxinelichtje meteen op, aangezien een appel niet eeuwig goed blijft. 😉 Leuk voor een (thema)feestje.

bron

Drijvende kaars

Wat heb je nodig?
Glazen of vazen
Water
Takjes
Kleine kaarsjes

Een rustieke manier om je kaarsen op tafel neer te zetten, zijn de drijvende kaarsen. Je vult een glas of vaas met water (driekwart) en doet daar een paar takjes in. Vervolgens laat je er kaarsen indrijven. Deze manier zie je niet veel en is eenvoudig om te maken! Als je takken van buiten pakt, wordt het water snel vies en donker. Dus neem een kijkje bij Action of een Euro winkel, daar verkopen ze meestal nep takken.


bron

Drijvende kaars II

Wat heb je nodig?
Kleine kaarsen
Water
Decoratie bloemen
Schaal

Als je een andere manier zoekt om kaarsen neer te zetten, kun je het volgende doen. Kies een schaal met hoge randen, maar niet te hoog, en vul het voor driekwart met water. Plaats een paar kleine, ronde kaarsen in het water en decoreer met een paar bloemknoppen. Perfect voor een rustgevende omgeving!


bron

Drijvende kaars III

Wat heb je nodig?
Klein waxinelichtje
Gekleurde bloemblaadjes
Vaas
Water

Als je het effect van drijvende kaarsen leuk vindt en je zo'n DIY in je slaapkamer wilt, is deze geschikt! Je hebt een kleine vaas of potje nodig die je vervolgens vult met water. Doe er gekleurde bloemblaadjes in en een brandend waxinelichtje. 


bron

Lange bundel kaarsen

Wat heb je nodig?
4 tot 6 lange kaarsen
Vaas
Strik of decoratie lint 

Heb je een diner of vier je de feestdagen? Dan is dit iets voor jou. Kies een grote vaas met voet, zoals hierboven op de foto. Bundel lange, gekleurde kaarsen samen met een mooi lint en plaats ze in de vaas. Het mooiste is als de vaas hoger is, zodat de kaarsen er niet bovenuit steken. Et voilà.


bron

Stompkaarsen in vaas

Wat heb je nodig?
4 of 5 stompkaarsen in verschillende groottes
Zand of decoratie stenen
Hoge vaas

Een vaas met verschillende stompkaarsen staat mooi op een grote tafel of in de hal van je huis. Het ziet er simpel maar elegant uit en geeft veel licht als het buiten donker is. Allereerst doe je zand of decoratie stenen onderin de vaas. Hoe kleiner de decoratie, hoe beter de kaarsen blijven staan. De verschillende hoogtes van de kaarsen geven een speels en minder stijf effect. Deze DIY is ideaal als je verschillende soorten stompkaarsen in huis hebt die je op wilt maken.


bron

Schelp kaars

Wat heb je nodig?
Schelpen
Kaarsen
Vuur
Lont

Smelt (oude) kaarsen om in een pannetje of de magnetron en maak de schelpen schoon. Vul de schelpen voorzichtig met de wax en doe er een lontje in. Dit is een stap die je waarschijnlijk met iemand anders wil doen. Laat het afkoelen en klaar zijn de schelp kaarsen!

Word jij ook altijd zo vrolijk van een paar mooie brandende kaarsen in huis?

Bron: sheknows, rcsoatl, knockofdecor