Lifestyle

5x vreemde natuurverschijnselen

Een goede wandeling door een bos met hoge bomen en kleurrijke bladeren of 's avonds een romantische zonsondergang bekijken… Ja, de natuur is mooi. Deze 'standaard' natuurverschijnselen hebben we allemaal weleens gezien, maar wist je dat de natuur nog veel meer verrassingen in petto heeft? Heb je weleens van Lluvia de Peces gehoord of heb je ooit een sneeuwrol gezien? Lees snel verder om erachter te komen waar we het nou over hebben. 


Bron

Bermuda Driehoek
Iedereen heeft weleens van de Bermuda Driehoek gehoord, maar veel mensen weten niet wat het is. De Bermuda Driehoek is een gebied tussen Bermuda, Puerto Rico en Florida. Het wordt ook wel 'de duivelsdriehoek' genoemd, omdat er vreemde dingen gebeuren… Er zijn verschillende schepen, vliegtuigen en mensen verdwenen zonder logische verklaring. Het schijnt dat er in de afgelopen honderd jaar al meer dan honderd schepen en vliegtuigen op magische wijze zijn verdwenen. Hoe dat kan? Daar zijn verschillende theorieën over: sterke stromingen, afwijkend magnetisch veld (zodat de navigatie of motoren het niet meer doen) en sommige mensen menen zelfs dat de schuld bij UFO's en aliëns ligt. Eigenlijk kunnen we dus wel zeggen: nobody knows… 


Bron

Lluvia de Peces
Lluvia de wat?! Als we het even voor je vertalen is het vast makkelijker: vissenregen. Oké, misschien is het nu alsnog een beetje onduidelijk. Maar voor mensen in Yoro (Honduras) is dit een jaarlijks terugkerend fenomeen. In het begin van de regentijd (mei-juli) vallen daar vissen uit de hemel. De vissenregen begint in de middag en wordt gevolgd door onweer, regen en harde wind. De vissen zijn erg groot en ze zijn allemaal blind. De verklaring hiervoor is niet helemaal duidelijk, maar de meest gegeven verklaring is dat de sterke wind de vissen uit het water zou zuigen en meenemen naar Yoro. Een andere verklaring is dat de vissoort een zoetwatervis is. De vissen zouden blind zijn doordat ze afkomstig zijn uit ondergrondse rivieren en daarom nooit blootgesteld aan zonlicht. De vissen zouden een andere stroming nemen en dan de ondergrondse rivier verlaten, en omhooggestuwd worden om vervolgens weer op de grond terecht te komen.  


Bron

Zeevonk
Ooit weleens een blauwe zee gezien? Vast wel. Maar de kans is veel kleiner dat je een blauwe zee hebt gezien door zeevonk. Zeevonk komt altijd voor in de Noordzee, maar als het warm, zonnig en redelijk windstil is, dan plant het beestje zich snel voordat, waardoor je ze duidelijk kunt zien als het donker wordt. Met een magisch plaatje tot gevolg… 


Bron

Sneeuwrollen
Sneeuwrollen ontstaan wanneer er een dikke laag sneeuw op een laag ijs valt. Bij een bepaalde temperatuur en windsnelheid kunnen brokken sneeuw losbreken en deze beginnen te rollen. Terwijl ze als een rad verder geblazen worden, groeit de sneeuwlaag aan de buitenkant aan, terwijl de binnenste lagen minder sterk zijn waardoor ze makkelijk weggeblazen kunnen worden. Ze komen vooral voor in delen van Noord-Amerika en Engeland. 


Bron

Vuurregenboog
Dit kleurrijke verschijnsel kun je vooral in de zomer zien in delen van Amerika. Ondanks de naam heeft het niks met regenbogen of vuur te maken. Een vuurregenboog ontstaat als de zon op een bepaalde hoogte staat. IJskristalletjes in de vorm van plaatjes in hoge wolken breken op een bijzondere manier door zonlicht in regenboogkleuren. Wij kunnen maar één ding zeggen: wauw! 

Welk natuurverschijnsel vind jij het coolst? 
En zit je al op Pinbook?

Bron: wageningenur, plazilla, skynet, listversed, cracked

Bedankt voor de tip, Nine!