Lifestyle

Girls issues: mijn ouders maken me onzeker

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een lezeres die onzeker wordt gemaakt door haar ouders.

Hallo Girlscene,

Ik heb een probleem met mijn ouders en ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen. Ik ben nu al 3 jaar heel gelukkig samen met mijn vriend. Mijn vriend en ik zijn allebei 20, alleen hij woont aan de andere kant van Nederland. We spreken elkaar elke dag en we zien elkaar elk weekend.

Het probleem is nu eigenlijk dat mijn ouders (vooral mijn moeder), behoorlijk jaloers is op mijn vriend. Een tijd geleden zijn we met de familie ,mijn broer, vader, moeder, neef en mijn vriend en ik 2 weken weggeweest naar een bungalowpark. Tijdens de vakantie maakte mijn moeder de hele tijd hatelijke opmerkingen naar mijn vriend toe en iedereen merkte dat op. Mijn vriend vond dat heel vervelend, aangezien mijn vriend en ik altijd klaar staan voor mijn ouders en hun overal naartoe brengen of klussen, altijd staan wij voor hun klaar. Het leek eigenlijk alsof mijn moeder zich voor mijn neef wilde bewijzen.

Voor de vakantie was er niks aan de hand. Continu waren mijn neef en mijn moeder hatelijk bezig en als ik er iets van zei, moest mijn vriend maar ergens tegenkunnen. Bijna elke avond had ik wel ruzie met mijn moeder en begon ik erover dat ik wel op mezelf wilde wonen. Mijn moeder kwam met allerlei excuses dat ik niet zelfstandig genoeg was enzo. Mijn vader en mijn moeder hadden daardoor ook vaak ruzie, want mijn vader merkte het natuurlijk ook op en vond het nergens op slaan.


Bron beeld: Weheartit

Het resultaat van de vakantie was, dat mijn vriend zich een beetje “lullig” voelt, doordat wij overal voor mijn ouders heen gaan en ze overal heen brengen (mijn ouders hebben geen auto). En dat mijn vriend een rot vakantie had.

Nu nog steeds blijft mijn moeder rotopmerkingen geven, die voor haar als “grapjes” bedoeld zijn zoals: 'Heeft hij nog geen andere vriendin'? of 'Ben je niet bang dat hij vreemdgaat?' of 'Je begint echt dik te worden!' (ik had vroeger anorexia en mag daarom niet lijnen van mijn ouders..). Als ik er iets van zeg, moet ik er maar tegenkunnen.. Mijn vader zegt er ook vaak iets van. Maar dan is het antwoord ook: Hij moet er maar tegen kunnen.

Het is gewoon niet leuk meer.. Ik heb er vaak wat van gezegd maar hij moet er altijd maar tegenkunnen. Mijn vriend wil hier eigenlijk niet meer komen en we zijn aan het kijken naar een eigen huis, maar dat lukt op het moment nog niet zo goed. Ook vind mijn moeder dat niet echt goed, maarja ik ben 20.. Met alles wat ik doe behandelt ze me als een klein kind.

Ik heb zelfs geen eigen mening hier in huis! (mijn broer (23) trouwens ook niet) Wat moet ik hiermee doen ?

PS: Sorry voor het lange verhaal!

Liefs,
A


Bron beeld: Weheartit

Lieve A,

Wat vervelend dat je moeder zo vervelend doet tegen je vriend. Het lijkt erop alsof je moeder er nog niet helemaal klaar voor is dat jij volwassen wordt. Het lijkt er op dat je moeder een beetje met zichzelf in de knoop zit, we kunnen namelijk geen andere reden bedenken waarom ze vervelende opmerkingen maakt. 

We vinden het heel moeilijk om je hier mee te helpen, praten lijkt vooralsnog de enige oplossing maar dat heb je al zo veel gedaan dat we niet weten of het nog wat uithaalt. 

Heb je het probleem wel eens besproken met je vriend erbij? Heb je hem weleens zelf aan het woord gelaten? Durven ze tegen hem ook te zeggen dat hij er maar gewoon tegen moet kunnen? Blijven je ouders vervelend doen, dan zouden we ze op een rustige, normale en volwassen manier vertellen dat jullie hier niet van gediend zijn en niet langer in deze ongezellige sfeer willen leven.

En is er geen ander familielid waarmee je kunt praten en waar je moeder ook mee kan praten? Een oma bijvoorbeeld (liefst de moeder van je moeder), kan zij niet met je moeder over de situatie praten, wellicht brengt dit haar tot een ander inzicht?

Zoals je zelf al zegt, je bent twintig, volwassen, als je wilt kun je op jezelf gaan wonen. Maar het is natuurlijk nooit leuk om op zo'n manier het huis te verlaten. Maar misschien begrijpt je moeder wanneer je niet meer bij haar woont, dat jullie écht niet vrolijk worden van haar opmerkingen en wellicht helpt het haar veranderen.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene