Food

Healthy: water met smaakjes

We moeten elke dag 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Dat is heel belangrijk, maar soms schiet het er een beetje bij in. En zeg nou zelf: de hele dag alleen maar water drinken is toch ook saai!? Om je nou niet meteen naar de cola en cassis te laten grijpen, hebben wij een paar recepten voor water mét smaakjes voor je op een rij gezet! 

Water met een smaakje is gezond en bovendien makkelijk te maken. Het kost je maar een paar minuten om de ingrediënten te snijden en aan het water toe te voegen. Wij hebben een paar combinaties voor je op een rij gezet, maar je kunt ook zelf experimenteren met fruit en kruiden. 


Bron

Sinaasappel + citroen + limoen

Citroen + frambozen + verse munt 

Citroen + komkommer + verse munt

Bramen + kersen + limoen 


Bron

Aardbeien + citroen + basilicum 

Komkommer + limoen + verse munt 

Ananas + sinaasappel + theelepel gember 

Watermeloen + verse munt 


Bron

Ananas + halve kersen + plakjes Granny Smith appels 

Mango + limoen + verse munt 

Aarbeien + kiwi + citroen

Frambozen + bramen

Je kunt het water in principe meteen drinken nadat je de ingrediënten hebt toegevoegd, maar als je meer smaak wil dan kun je het beter even in de koelkast laten staan. Sommige mensen vinden het handig om het water 's avonds te maken, zodat ze 's ochtends een heerlijk drankje hebben met veel smaak. Let er wel op dat je het water met smaakje binnen 48 uur opdrinkt, anders is het niet meer goed. 

Ga jij deze recepten gebruiken? Welke lijkt jou het lekkerst? 

Bron: thegreatist, laurenconrad, prevention