Beauty

Vind de perfecte lipstick kleur!

Een goede kleur op je lippen maakt jouw hele look af, maar de perfecte kleur lippenstift vinden is misschien net zo moeilijk als de juiste kleur foundation uitzoeken. Je moet rekening houden met jouw huidskleur, ondertoon, finish van de lipstick en de kleur, natuurlijk! Het klinkt bijna als een mission impossible, maar met de uitleg van Girlscene weet je waar je op moet letten als je in de winkel staat.

Met lipstick (of lippenstift, hoe je het wilt noemen) ga je qua look nooit mis. Een kleur op je lippen doet wonderen als je geen tijd hebt voor make-up, een leuke outfit of een goed kapsel. De juiste kleur lipstick doet veel voor hoe je eruitziet en Girlscene helpt je aan de hand van MAC lippenstift kleuren, omdat MAC bijna elke draagbare kleur in de collectie heeft. Maar je kunt natuurlijk ook goedkopere varianten vinden!

Heel licht tot lichte huid

Lichtbruin (nude) en roze-beige zijn kleuren die over het algemeen iedereen met een bleke huid kan hebben.

Heb je een roze ondertoon en een lichte huid? Dan staan nude tot een lichte mokka, roze, berry en lichtpaarse kleuren jou mooi. Meiden met gele of warme ondertonen kunnen nude en perzik tinten goed hebben. Kies liever niet voor een te felle kleur, aangezien dat vaak vloekt met een lichte huidskleur. 

Als je op zoek bent naar een felle lip, zoals rood, kun je gaan voor een koele rood. Rood met blauwe ondertonen complimenteert jouw huidskleur en laat je tanden witter lijken. 

Vermijd felroze, donkerbruin en donkere mokka tinten. 

Medium huid

Framboos en pruim zijn de mooiste kleuren voor een medium huidskleur. Het laat je huid als het ware stralen. Warmere kleuren, zoals koraal en goudtinten, staan ook goed.

De 'regel' geldt altijd: kijk naar je ondertoon om te zien welke ondertoon je lipstick moet hebben. Koel bij koel, warm bij warm. Bij degenen met een koele ondertoon staan roos, granaatappel en cranberry kleuren flatteus. Als je een warme ondertoon hebt staan bronze en kaneel bruine tinten mooi. Iemand met een olijfkleurige huid moet oppassen dat kleuren niet bleek maken. Framboos en pruimkleuren zijn mooi, net als een roodbruine kleur. 

Kies je voor rood? Rood met een oranje ondertoon passen goed bij een warme huid. 

Vermijd nude, omdat deze kleur te veel op je eigen huidskleur lijkt. Hierdoor zie je er bleker uit. 

Donkere huid

Donkerrood met een blauw tintje en diepe pruimkleuren staan over het algemeen bij iedereen met een donkere huid.

Een donkere huid heeft meestal een goudbruine ondertoon, zoals Oprah Winfrey, of een rode ondertoon, zoals Jennifer Hudson. Rood, paars en andere koele (wijn)kleuren zijn geschikt voor een rodere huid. Als je een warme ondertoon hebt, volg dan de kleuren die hierboven staan. Bruin, bronze, koper en honing zijn flatterend. 

Vermijd te lichte kleuren, zoals een lichte nude of babyroze. Oranje laat je huid er vaal uitzien, dus probeer de lipstick even uit voordat je het koopt. Rijke, volle kleuren zijn the way to go.

Wat is jouw favoriete lipstick kleur? 
Pin je favoriete lipstick kleur op Pinbook

Bron: dailymakeover, lisaeldridge, womenshealthmag