Fashion

Shoptip: Concept store FEE

Afgelopen weekend bracht ik (Danique) een bezoekje aan het zonnige Zuiden. Daar maakte ik kennis met de vernieuwde concept store FEE, gelegen in hartje Sittard. Als ware fashionista kun je daar zeker je modehartje ophalen! Maar ook aan minder modeminnend publiek is gedacht, je kunt namelijk plaatsnemen in het biologische café waar je overheerlijk kunt eten of juist heerlijk (Fairtrade) koffie kunt drinken in een sfeervolle setting. 

In september 2010 maakte FEE al haar entree als (online) platform voor fashion, art en design in een monumentaal anti-kraakpand. Maar sinds 2013 kun je er ook als muziek- en literatuurliefhebber terecht! Vandaar ook de verhuizing naar een grotere ruimte: een schitterend pand op de hoofdwinkelstraat van Sittard.(Beeld credits: FEE Concept Store + Anouk van Berlo)


(Beeld credits: FEE Concept Store + Jalisa Oudenaarde)

Een ruim opgezet pand wat doet denken aan Colette Parijs, love it! Vandaar dat mijn oog -naast de fashion forward kleding- ook meteen op het interieur viel. Denk aan een combinatie van vintage, retro meubilair tot hebberigmakende accessoires. Extra leuk: binnenkort zijn alle spullen onder het mom van 'vintage living' daar te koop! Nu kun je natuurlijk al helemaal losgaan met shoppen! Je vindt er merken als Cheap Monday, Samsoe&Samsoe, Fashionology, Selected Femme en Won Hundred. Net even de wat exclusievere merken, van betaalbaar tot prijzig! Los van de vrouwen kun je bij FEE ook als man terecht, super fijn als je met je vriendje aan het shoppen bent. 

Je kunt wel begrijpen dat ik mijn shoptik niet in bedwang kon houden…


Verliefd op mijn nieuwe chelsea boots by Samsoe&Samsoe!


Om even in de Samsoe&Samsoe sferen te blijven, wat vinden jullie van deze kleurdoorlopende skinny jeans? En ook qua interieuraccessoires kon ik mij niet bedwingen, hoe cute is dit lijstje met vlinders?!

Tot slot biedt FEE ook platform aan young talent. Zo krijgen jonge ontwerpers de kans om bij FEE te exposeren, denk aan fotografie, kunst, kleding en sieraden. Nu stelen de fotografiekunsten van Caroline Ras de show, prachtig geraffineerd werk uit New York genaamd: Bohemian Photography (zie hierboven). "Screw perfection! It's about looking around you and enjoying the beautiful things that are happening right in front of you."


(Beeld credits: FEE Concept Store + Anouk van Berlo)


(Beeld credits: FEE Concept Store + Anouk van Berlo)


(Beeld credits: FEE Concept Store + Jalisa Oudenaarde)

Moe van al het modemoois? Neem dan plaats in het café! Daar kun je genieten van Fairtrade koffie, zelfgemaakte smoothies, muffins, cupcakes en een bijzondere kaart. FEE werkt namelijk alleen met natuurlijke producten, zoveel mogelijk met biologische ingrediënten.

Dus ladies, heb je toevallig een weekendje Limburg op de planning staan of kom je zelf uit het zuiden? Neem dan zeker een kijkje in deze prachtige concept store van Chrissy Goossens & Angela Lambriex, beiden eigenaresse van FEE. Je kunt ook een kijkje nemen op de site van FEE, klik dan hier of volg FEE via Facebook. Waar moet je dan precies zijn:

FEE concept store
Limbrichterstraat 71
Sittard

Openingstijden: 
Ma13:00 – 18:00
Di – Vr10:00 – 18:00
Za10:00 – 17:00