Fashion

Hoe vind je de perfecte pump?

Jouw garderobe is niet compleet zonder een goede pump. Een pump die je kunt dragen naar een sollicitatie, maar ook naar een leuk feestje. Een high heel die je dus naar elke gelegenheid kunt aantrekken en die je beste vriend wordt. Maar hoe vind je de perfecte pump dan? DIY Fashionista Geneva van A Pair and a Spare heeft een checklist opgesteld. 

Het lijkt zo makkelijk om de perfecte pump te vinden. Maar in de praktijk blijkt dat toch een stuk lastiger te zijn dan gedacht. Je vindt al gauw iets niet goed aan een schoen: de kleur is net niet of de hak is niet helemaal jouw smaak. Hoe vind je nou een pump die elk seizoen meegaat en die nooit uit de mode raakt? Bovendien wil je dat hij lang meegaat… Paniek! Gelukkig wordt de zoektocht met deze checklist een stuk eenvoudiger. 

Perfecte pump checklist:
1. Check het materiaal: leer, leer en nog eens leer! Dat is een stukje duurder, maar je moet het zien als een investering. Leren pumps gaan ontzettend lang mee.

2. Kies de kleur: zwart is goede kleur voor de perfecte pump, met op de tweede plek de nude pump. Deze twee kleuren staan overal bij en je kunt in stijl naar elke gelegenheid.

3. Beoordeel de belijning: zorg dat de hak recht is. Een gebogen hak is een stuk minder minimalistisch en klassiek, en is dus moeilijker te combineren met verschillende outfits. De neus van de pump is het lieft ook 'recht': niet te rond, niet te puntig.

4. Dikte van de zool: de zool van de perfecte pump is dun en geen plateau. 

5. Comfort: oefenen! Als je de potentiële perfecte pump online bestelt, dan heb je de mazzel dat je de schoenen thuis kunt proberen. Loop op hout, tapijt, tegels… als je ze een tijdje aan hebt dan wordt het pas echt duidelijk of het de perfecte pump voor jou is. Zorg er bij het uitproberen wel voor dat je de zool niet beschadigt, anders heb je kans dat je ze niet meer terug kunt sturen. 

Heb jij de perfecte pump al gevonden? Of waar ga je jouw zoektocht starten? 

Bron tekst: harpersbazaar