Lifestyle

Schijt aan wat anderen denken!

Af en toe heb je een 'schijt, het boeit me even niet meer'-momentje nodig. Bewust of onbewust bepalen de meningen van anderen jouw leven. Tijd voor verandering. Tijd voor: schijt aan wat anderen denken over mij, mijn kleding, mijn keuzes of mijn gedrag. Maar uh… Hoe doe je dat? Girlscene deelt vijf tips met jou.

 Mensen zijn druk met zichzelf
Vraag jezelf eens af of mensen zich echt wel zo druk om jou maken in negatieve zin. Vaak zijn mensen vooral druk met zichzelf, hun eigen leven. Ieder mens is het middelpunt van zijn of haar universum. Natuurlijk denk je veel aan jezelf en jouw leven, maar dat doen anderen net zo goed. Zij denken misschien ook wel: waarom kijkt ze zo? Zit mijn haar niet goed? Zit m'n rok in mijn panty? 

Juist omdat jij het middelpunt bent van je leven, denken en kijken anderen minder naar jou. Andere meiden zijn net zo met zichzelf bezig als jij. Laat je daarom niet tegenhouden om iets te doen omdat je bang bent dat mensen er iets van vinden. Waarschijnlijk zijn ze daar helemaal niet mee bezig en denken ze alleen maar aan me, myself and I.


Bron

 Je leeft voor jezelf
Je leeft niet voor anderen, maar voor jezelf. Je bepaalt zelf hoe je je gedraagt, hoe gelukkig je bent en wat je wil bereiken in je leven. Je leeft het leven op jouw manier. En daardoor groei je als persoon. Maak je daarom niet druk om wat anderen van jou willen en doe iets altijd voor jezelf. Kies je eigen weg, anderen kunnen zich beter houden met hun eigen leven.

 Mensen reflecteren hun onzekerheden
Onthoud dat mensen hun onzekerheden reflecteren op jou en anderen. Soms doen ze dat om je te beschermen voor fouten die zijzelf hebben gemaakt, maar soms belemmert het jouw leven. Die (onbedoelde) adviezen zijn niet altijd welkom.  

Luister goed naar jezelf. Als je moeder zegt dat je te snel een nieuwe jongen aan het daten bent, moet je jezelf afvragen of ze gelijk heeft. Als een vriendin zegt dat je een shopaholic bent, denk dan na of dat zo is en of het een probleem is. Als het antwoord 'nee' is, laat het dan lekker gaan. Misschien hebben ze wel gelijk, maar dan leer je er alleen maar van!

Kritiek betekent respect
Het klinkt raar dat kritiek vaak respect betekent. Voor andere meiden is het makkelijker om kritiek te leveren op jouw werk in plaats van jou te complimenteren. Waarschijnlijk merk je zelf ook dat het makkelijker is om negatieve dingen aan te wijzen dan de positieve. Diep van binnen kijkt degene die kritiek heeft misschien tegen je op of heeft diegene wel respect voor wat je doet. Leer van kritiek, maar trek het je niet te veel aan. 


Bron

 Niemand is perfect
Wees niet teleurgesteld als iets niet lukt. Het is lastig om meningen van anderen te blokkeren en volledig je eigen weg te gaan. Niemand is perfect, toch? Als jouw eigenwijsheid bij je karakter hoort, hoef je het niet te veranderen omdat iemand anders het irritant vindt. 

 Zelfvertrouwen
Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe makkelijker het is om de meningen van anderen los te laten. Werk aan je zelfvertrouwen en accepteer jezelf zoals je bent. Als iemand een lullige opmerking maakt, voelt diegene zich achteraf waarschijnlijk beter. Het is vreemd, maar zo werkt het vaak wel. Voel je dus goed in je eigen lijf en kleding en straal het uit. Onzekerheid pikken andere mensen (en vooral meiden) al snel op.

Nieuwsgierigheid
Soms is het beter als je jouw nieuwsgierigheid onder controle houdt. Het is beter om niet altijd te weten wat iemand denkt of vindt van jou. Hou dus af en toe even je oren dicht. 😉

En vergeet niet: schijt hebben betekent niet dat je de mening van anderen totaal moet negeren. Je neemt alleen je eigen beslissingen. 

Wat zijn jouw tips?

Bron: sochicken, trendystyle, justbeyou, newstart

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀