Lifestyle

Dagelijkse checklist om gelukkig te blijven

Geluk zit in grote en kleine dingen. Maar hoe vind je geluk en hoe blijf je gelukkig? Een dagelijkse checklist helpt hierbij! Ga elke dag (een deel) van de lijst langs voor eeuwige happiness. Gelukkig zijn hoeft niet moeilijk te zijn. Girlscene stelde een lijst op om dagelijks stil te staan bij gelukkig zijn en blijven. Lees snel verder…

 Count your blessings
Bedenk elke avond voordat je slaapt waar je dankbaar voor bent. Een lijstje van drie tot vijf momenten of dingen is genoeg. Bijvoorbeeld dat je blij bent dat je een voldoende haalde voor een moeilijk project of dat iemand de deur voor je openhield toen het zo hard regende. 

 Ontspan
Niets is fijner dan ontspannen in een drukke periode. Even niks doen! Pak een boek of tijdschrift erbij en denk aan andere dingen. Adem rustig in en uit. Zorg dat je niet aan datgene denkt waardoor je stress krijgt. 

 Liefde
Wees lief en geef liefde aan de mensen die dicht bij je staan. Dit hoeft niet per se een vriend of vriendin te zijn, maar ook je ouders, broer, zus of een beste vriendin. Een goed gesprek of wat quality time met iemand geeft je ook een goed gevoel. Je maakt jezelf en je omgeving gelukkig. Win-win! Bron

 Bereik doelen
Probeer je doelen te bereiken of een stapje richting een van je doelen te zetten. Een voldaan gevoel is ook een gelukkig gevoel. Het geeft je meer zelfvertrouwen, wat belangrijk is voor een gelukkig leven. Of je naar een korte of lange termijn doel toe werkt, maakt niet zoveel uit. Maar een lange termijn doel maken uiteindelijk een groter verschil in je leven. Het is vaak iets wat je nastreeft in je leven. Stel je doelen dus niet uit en werk eraan.

 Schrijf
Schrijf van je af. Dit kan in een dagboek, schriftje of op het wereldwijde web. Evalueer en zet alles wat goed of fout gaat op een rijtje. Op deze manier geef je alles een plekje. In een dagboek schrijf je eerder over persoonlijke issues dan op een blog of website, maar je kunt ook van je af schrijven door over je passie te praten.

 Complimenteer
Geef eens een compliment aan een bekende of onbekende persoon. Het is niet raar. Integendeel zelfs! Je krijgt er een grote glimlach en een 'bedankt' voor terug. Het helpt om de dag van iemand goed te maken, dus strooien met die complimenten kan geen kwaad.

 Lach
Lach en krijg een glimlach terug. Hoe meer je lacht, hoe blijer je wordt. Het werkt aanstekelijk en anderen zullen denken dat je blij en vrolijk bent. En wie houdt er niet van vrolijke personen? Als je in een dip zit, kun je bijvoorbeeld denken aan een moment waarop je keihard moest lachen. Of een flauwe grap die iemand maakte. Een binnenpretje zorgt weer even voor een glimlach op je gezicht.

 Verlaag verwachtingen
Verwacht niet té veel van jezelf. Als je heel hoge verwachtingen hebt, drukt het op een gegeven moment op je schouders. Werk stap voor stap. Als je meteen naar het 'grootste, belangrijkste' doel in je leven streeft, heb je waarschijnlijk te maken met teleurstelling en verkeerde verwachtingen. En van teleurstellingen word je niet gelukkig. Verklein de kans op teleurstellingen door hoge verwachtingen te verlagen. Stel je staat een vier voor wiskunde en je wilt minimaal een zes halen. Het is dan niet slecht om toch voor een 8 te gaan, maar is dat realistisch? Wees blij met elke stap vooruit!

Hoe blijf jij gelukkig?
Pin je gelukkige momenten in Pinbook

Bron: hoedoe, sochicken