Beauty

Test: Bourjois La Vie en Rose collectie

De nieuwe Bourjois herfstcollectie La Vie en Rose is er één om van te snoepen. Bourjois verwerkt de roze najaarstrend van de catwalk in haar nieuwe collectie. Met de nieuwe producten maak je een frisse en glamoureuze look die iedere donkere dag oplichten. De komende maanden mogen we van top tot teen in roze gehuld zijn! Girlscene's Renée testte de producten uit.

De La Vie en Rose collectie van Bourjois bestaat uit de volgende producten:
– Souvenir de la Poudre Riz de Java limited edition € 12,99
– Blush Exclusif € 10,99
– Trio Smoky Eyes in Prêt à Porter €13,49
– Mascara Volume Glamour Max Définition € 13,99
– Gloss rose Exclusif € 10,99


Bourjois brengt in de collectie de nieuwe kleur Prêt à Porter uit. De Trio Smoky Eyes zijn bij velen bekend en geliefd. Met de roze kleuren creëer je een frisse oogopslag. Perfect om te dragen wanneer het weer grauw is! De lichtste kleur bracht ik aan onder mijn wenkbrauw en in mijn ooghoeken. Kleur twee gaat over mijn ooglid en de donkerste kleur in mijn arcadeboog. Het zijn lichte tinten die een fris tintje geven. Perfect voor grauwe dagen of kantoren met slechte belichting!


Een uitwisbare eyeliner? Nog nooit van gehoord! Dit is een van de nieuwe innovatieve producten van Bourjois. Ik ben benieuwd hoe het werkt. Wat mij opvalt is dat de substantie van de eyeliner dik en stroperig is. Het is mij een raadsel hoe je daar een strakke lijn mee kunt zetten. Misschien moet ik minder denken en gewoon de eyeliner testen. Ik breng het voorzichtig aan en ik krijg een zwarte dunne lijn ervoor terug. Niet slecht. Maar door de stroperige volume lijkt deze eyeliner mij niet geschikt voor een wing of dagen waarop je haast hebt. Het korte 'eyelinerstokje' maakt deze eyeliner wel handzamer. En het uitwisbare effect werkt echt! Ik liet een streepje eyeliner drogen op de rug van mijn hand en vervolgens kon ik de eyeliner weghalen met het rubberen topje. Het is een wonder, maar waarschijnlijk heeft het te maken met de dikke formule van de eyeliner.


Bourjois' nieuwste wonderproduct is Twist Up The Volume mascara. Deze mascara heeft twee posities: positie 1 voor lange, gesepareerde wimpers en positie 2 voor volume. Mijn wimpers zijn langer door deze mascara. De volume komt doordat je met positie 2 meer mascara op je borstel hebt zitten. 

De herfstregen teister je met de waterproof versie van deze mascara.


Crème blush is tegenwoordig de hipste vorm van blush. Verschillende merken brengen een crème variant van hun blush uit. Handig voor onderweg en eenvoudig om aan te brengen. Eigenlijk was ik onbekend met crème blushes, maar mijn eerste ervaring viel mee! Ik draai met mijn vingertop een rondje in de roze kleur en zet vervolgens stipjes op mijn wangen. Vervaag het met een paar vingers en klaar. De kleur ziet er op mijn vingers licht uit, maar de kleur valt op mijn rode wangen wel op. Crème verandert in poeder op de huid en daarom blijft de blush lang zitten. Op iedere huid ziet deze blush er anders uit, omdat de blush zich aanpast aan de pH van de huid. 


Dit Poudre de Riz-product was lang geleden een bestseller van Bourjois. Omdat Bourjois dit jaar haar 150e verjaardag viert, brengt het merk dit product in gelimiteerde oplage uit. De geparfumeerde rijstpoeder voelt zacht aan en geeft een lichte glans aan de huid.


Deze Gloss rose Exclusif is net zo speciaal als de blush. Het ziet er transparant uit, maar op de lippen past de kleur zich aan. Dit heeft met de pH-waarde van de huid te maken. Ik vind het bijzonder dat zulke producten bestaan! De dikke gloss blijft een paar uur prima zitten. Bij mij ziet de kleur er mooi en rosy uit. Een pluspunt: de lipgloss ruikt lekker! 

De Bourjois herfstcollectie is vanaf nu verkrijgbaar bij de parfumerie en drogisterij.

Wat vind je van de nieuwe Bourjois collectie?

Must reads 👀