Lifestyle

De leukste modeboeken

Het wordt weer herfst en wat is er dan lekkerder dan op de bank te duiken met een boek, een kop thee en een bak kruidnoten. Wij verzamelden voor jou de leukste modeboeken. Deze boeken zijn één bom inspiratie, ze laten je wegzwijmelen en zijn ook nog eens informatief. 

Style Yourself
De fashionguide voor fashionista's! Het leuke van dit boek is dat er is samengewerkt met bekende bloggers, waaronder ook enkele Nederlandse bloggers. In dit boek vind je tips voor originele outfits, maar leer je ook over de verschillende stoffen, prints en materialen. Een echte modebijbel dus.

Camilla Morton – How to Walk in High Heels
In dit boek leer je niet alleen over mode (en over hoe je op hoge hakken kunt lopen), maar ook hoe je de perfecte playlist samenstelt en hoe je je plantjes moet verzorgen. Dit boek doet haar naam echt eer aan; het is een Girl's Guide to Everything.

Cécile Narinx – Geluk is een jurk
Geschreven door Elle's hoofdredactrice Cécile Narinx. Ze gunt je in dit boek een kijkje achter de schermen van de modewereld. Van fashionshows tot fashionshoots. In dit boek vind je hilarische columns, maar ook serieuze stukken over de grootste mode ontwerpers van dit moment. Het boek bevat ook een gedeelte met Cécile's favoriete adresjes in Amsterdam, Maastricht en Parijs.

Lauren Conrad – Style
Wie heeft dit boek nog niet in de kast staan? Lauren Conrad's 'Style' is een musthave voor iedereen die net als wij iedere aflevering van The Hills drie keer gezien heeft. In Style leert Lauren je stylen, vertelt ze hoe je je koffer in moet pakken, en geeft ze modetips voor iedere situatie. We love it.

Gisèle Scanlon – The Goddess Guide
Dit boek is meer een scrapbook dan een leesboek. Het zit vol plaatjes en korte tekstjes. Gisèle Scanlon heeft jarenlang over de hele wereld gereisd en dit in 'The Goddess Guide' haar favoriete adresjes. Maar in dit boek vind je ook beauty en modetips. En dan niet de standaard soort, maar de tips die je van je grootmoeder krijgt, zoals 'hoe krijg je een penstreep uit een leren tas?'

Grace Coddington – Grace
Grace Coddington is één van de meest inspirerende vrouwen in de modewereld. Ze is al meer dan 25 jaar Creative Director van de Amerikaanse Vogue en werkt nauw samen met Anna Wintour. Grace begon als model en is na een auto-ongeluk de tijdschriftenwereld in gerold. Dit boek is Grace's memoire en dat klinkt misschien saai, maar Grace is cool en dit boek wordt geen moment saai. Het is hilarisch (en leerzaam!).

Vogue Covers
Vind jij de covers van Vogue ook altijd zo mooi? In dit boek "Vogue Covers" staan prachtige covers van het eerste nummer begin 20e eeuw tot nu. Vooral de covers van de eerste edities zijn leuk om te zien; wist je dat er tot de jaren '40 vooral tekeningen op de cover stonden?

Mary Kate & Ashley Olsen – Influence
Influence is het modeboek van Mary Kate en Ashley Olsen. Het boek staat vol interview met invloedrijke mensen uit de modewereld. Van Karl Lagerfeld tot John Galliano en van Christian Louboutin en Diane Von Furstenberg, de tweeling heeft ze allemaal voor een interview kunnen strikken. Heerlijk leesvoer.

Nina Garcia – The Little Black Book of Style
Nina Garcia was Fashion Director bij Elle, heeft nu dezelfde functie bij Marie Claire en ken je misschien wel uit de Amerikaanse versie van Project Runway. In haar boek The Little Black Book of Style geeft ze je een aantal essentiële regels wat betreft mode en wat iedere vrouw zou moeten weten. 

Rachel Zoe – Style A to Zoe, The Art of Fashion, Beauty & Everything Glamour
Rachel Zoe ken je misschien wel van haar realityserie The Rachel Zoe Project. Rachel is styliste van onder andere Keira Knightley, Eva Mendes en Anne Hathaway. In dit boek deelt Rachel al haar stijl-geheimen. Ze vertelt je wanneer je je hand beter op de knip kunt houden en wanneer je echt moet 'investeren', en ze leert je je eigen stijl te ontwikkelen.

Wat is jouw favoriete modeboek? Of lees jij liever ander soort boeken?

Must reads 👀