Beauty

15 YouTube beauty guru’s

Knappe meisjes die praten over cosmetica en verzorging, dat zijn beauty guru's. Hun aanhang bestaat soms uit een miljoen meisjes die beauty guru's zien als celebrities. Wat doen guru's? Ze maken 'how to' video's op YouTube en delen hun favoriete producten met hun volgers. Maak kennis met YouTube's beauty community!

De beauty community begon ongeveer vijf jaar geleden succesvol te worden. Vele meiden (en jongens!) zagen hoe succesvol de 'beauty guru's' werden door producten aan te prijzen en how to-video's te maken. Waar breng je bronzer aan? Zoek het op YouTube. Zijn MAC lipsticks goed? Vind het op YouTube. Inmiddels hebben de grootste beauty guru's één of zelfs twee miljoen abonnees die hun video's bekijken. 

Met de jaren is deze beauty community commercieel geworden. De kijker vertrouwt op de mening van het meisje voor de camera. Als zij zegt dat Maybelline's AntiShine Stick foundation amazing is – een veel voorkomend woord in de community -, rennen hun fans naar de winkel om de foundation te kopen. Bedrijven en adverteerders pikken dit op. Guru's verdienen geld door gesponsorde video's op te nemen. Daardoor kunnen ze leven van hun video's.

Beauty video's kijken is eigenlijk entertainment. Je kijkt een video als je je verveelt, wil weten welke producten aanraders zijn of als iets wil leren. Er zijn ontelbaar veel guru's, maar Girlscene deelt er vijftien met jullie!

De visagist
Onder de beauty guru's zijn ook twee visagisten die goede, leerzame video's maken. Zij zijn wereldwijd bekend in de modewereld en vliegen overal naartoe om de populairste modellen en celebrities op te maken.

Lisa Eldridge

Watch on YouTube

Charlotte Tilbury

Watch on YouTube

De Britten
De community begon met veel Amerikaanse make-up liefhebbers, maar de laatste tijd zijn vooral de Britse meisjes in opkomst. Vaak zijn drogisterijmerken ook in Nederland verkrijgbaar en hebben wij dezelfde producten in de schappen liggen, waardoor we hun aanraders ook kunnen kopen.

Lily Pebbles

Watch on YouTube

Viviannadoesmakeup

Watch on YouTube

Amelia Liana

Watch on YouTube

Tanya Burr

Watch on YouTube

Beautycrush

Watch on YouTube

Zoella

Watch on YouTube

FleurDeForce

Watch on YouTube

Essiebutton (Canadees die in Londen woont)

Watch on YouTube

De Amerikanen
De Amerikaanse meiden zijn waarschijnlijk het meest succesvol en het meest bekend. De eerste guru die een miljoen abonnees haalde, was de Amerikaanse Michelle Phan.

Missglamorazzi

Watch on YouTube

Macbarbie07

Watch on YouTube

ThatMISSYgirl7

Watch on YouTube

Michelle Phan

Watch on YouTube

Elle Fowler

Watch on YouTube

Kende jij de beauty community op YouTube? Welke guru vind je het leukst?

Must reads 👀