Fashion

The boyfriend jeans are back

Goodbye skinnies, hello boyfriend jeans! Eigenlijk zijn ze nooit weggeweest, maar deze herfst zullen we ze veel vaker in het straatbeeld zien. Met de boyfriend look ben jij helemaal stylish en ready voor dit seizoen. Maar sinds wanneer is dit model in de mode en hoe moet je de boyfriend jeans combineren? Je leest het hier! 


Bron

Eerst tijd voor een stukje geschiedenis. Waarom heet het nou 'boyfriend' jeans? Dat kun je vast wel raden; vrouwen trokken een broek van hun vriendje aan en daarmee was de boyfriend look geboren. Tegenwoordig hoef je niet meer de broek van je vriend in te pikken, maar zijn er speciale boyfriend jeans op de markt die het vrouwelijke figuur meer flatteren.

De boyfriends jeans gaan al een tijdje mee. In 2009 bereikte deze broek een piek in populariteit, je kon de straat niet op zonder een boyfriend spijkerbroek te zien. Katie Holmes wordt gezien als de trendsetter van deze wijde broek, zij werd als eerste gespot in de spijkerbroek van haar toenmalige man Tom Cruise. Al gauw deden celebrities als Sarah Jessica Parker, Reese Witherspoon en Sienna Miller haar na. 


Bron

Nu is het een paar jaar later en het boyfriend model is nog steeds niet uit het straatbeeld weg te denken. Toch verdween de broek een beetje naar de achtergrond, maar deze herfst maakt hij een comeback! De boyfriend look is stylish en comfy tegelijk. We like! 

Veel meiden zijn bang dat ze er door de boyfriend jeans wat slonzig lijken. De hamvraag is dus ook: hoe moet je de boyfriend jeans eigenlijk dragen? 

# Gescheurd en gedragen
De boyfriend jeans is dus ontstaan doordat vrouwen de broek van hun vriend aantrokken, dus het is de bedoeling dat de broek er gedragen uitziet en er soms zelfs grote scheuren in zitten. Een 'torn & worn' broek is dan ook het populairst onder de boyfriend jeans lovers. Gelukkig hoef je de broek niet een paar keer aan te doen voordat je deze look krijgt, de meeste jeansmerken bieden broeken aan die er bij aankoop al gedragen uitzien. Score! 


Bron

# Vrouwelijk
De losse broek is over het algemeen redelijk 'mannelijk', dus veel vrouwen combineren dit met een girly en feminine top. Denk aan satijnen blousjes, peplums, tops met ruches en bloemenprint. Het contrast is super stylish en je hebt minder het gevoel dat je er mannelijk of slonzig uitziet (mocht je daar bang voor zijn). 

# Relaxed
Wij zijn maar wat blij met de boyfriend jeans. Waarom? Nou, om de simpele reden dat het een stuk fijner zit dan een strakke skinny! In de herfst snakken we sowieso meer naar comfort (lekker op de bank met een kop thee, terwijl de regen tegen de ramen tikt) en daar past deze broek dus perfect bij! Boyfriend jeans worden vaak gedragen met tops waar je je fijn in voelt. Denk aan warme truien, maar ook T-shirts die van een lekker zacht stofje zijn gemaakt. 


Bron

# Boyfriend to the max
Ben jij helemaal fan van de boyfriend look en wil je MEER? Dat kan! Combineer je boyfriend jeans met een boyfriend blazer (koop het jasje een maat te groot) of oversized T-shirt. Trek er stoere gympen bij aan en je ziet er helemaal boyish uit. 

# Opgerold of omgeslagen
Ben je klein van stuk? Dan zijn veel boyfriend jeans waarschijnlijk te lang voor jou. Je kunt dit probleem oplossen door het in te laten korten, maar je kunt de pijpen ook gemakkelijk omslaan of omvouwen! Dat ziet er ook nog eens heel leuk uit en opgerolde/omgeslagen pijpen worden veel gespot bij boyfriend looks. Try it! 


Bron

# Short
Het regent natuurlijk niet alleen maar in de herfst, het zonnetje laat zich gelukkig ook nog weleens zien. Dat betekent niet dat je jouw BF jeans in de kast moet leggen, want er bestaan ook shorts en driekwart boyfriend jeans! Hartstikke hip en helemaal gepast voor het weer. 

# High heels & ballerina's
Je zou misschien denken dat gympen bij boyfriend jeans horen, maar niets is minder waar! Veel meiden combineren hun losse jeans juist met über vrouwelijke schoenen. Zorg wel dat de jeans opgerold zijn tot boven je enkels. 


Bron

# Riem
Boyfriend jeans zijn dus meestal een maatje te groot en een riem is daardoor geen overbodige luxe. Daarnaast heeft je figuur door een riem iets meer vorm, waardoor het er vrouwelijker uitziet. Ga voor een dikke, chunky riem of juist een dun riempje met een felle kleur. Everything works! 

# Accessoires
Oke, we weten nu dat een riem een must is, maar welke accessoires kunnen nog meer bij de boyfriend look? Een paar simpele accessoires kunnen jouw look helemaal af maken. Ga bijvoorbeeld voor veel armbanden, ringen in je oren en een sjaaltje in je haar voor een boho look, maar je kunt ook kiezen voor een stoere outfit met statement ringen en opvallende oorbellen. Leef je uit! 


Bron

Wat vind jij van de boyfriend jeans? Heb jij 'm al in huis? Ben je blij dat hij weer een comeback maakt? 

Bron: ebay, oprah, jeanswest, levis

Must reads 👀